Черги за продуктами і порожні кав’ярні: у Львові розпочався перший день карантину

У Львові розпочався перший день карантину. Фото: Цинічний Львів

У Львові розпочався перший день карантину. Фото: Цинічний Львів

Події
12 березня 2020 11:09

Ввечері, 11 березня, у львівських торгових центрах люди масово скуповували продукти через оголошення тритижневого карантину.

Як повідомили VG Львів очевидці, здебільшого покупці розбирають з полиць крупи, макарони, воду, а також засоби особистої гігієни (туалетний папір, антисептики, мило, пральні порошки). Деякі містяни скуповували товари на суму більше за 5 тисяч гривень.

Нечуваний ажіотаж спостерігали в таких львівських супермаркетах, як: "Ашан", "Метро" та "АТБ". 

Ажіотаж в Метро.

Ажіотаж в "Метро". Фото: Oleg Yavorovsky

Черги в

Черги в "Метро". Фото: Наталія Шелестак

Пусті полиці в

Порожні полиці в "Ашані"

Пусті полиці в

Порожні полиці в "Ашані"

Порожні полиці АТБ. Фото Ruslan Tsehmeister?.

Порожні полиці в АТБ. Фото Ruslan Tsehmeister?.

Олії залишилося зовсім мало... АТБ. Фото Ruslan Tsehmeister?.

Олії залишилося зовсім мало... АТБ. Фото Ruslan Tsehmeister?.

Станом на ранок, 12 березня, ситуація стабілізувалась, наразі ажіотажу в торгових центрах немає. Проте помітно спорожніли львівські ресторани, кав’ярні й інші заклади громадського харчування.

Як з'ясував VG Львів, кінотеатри працюють у звичному режимі. У Львівській Опері скасували вистави на великій сцені. Проте, концерти і вистави у Дзеркальній залі відбуватимуться без змін, за розкладом. Львівську Ратушу закрили для відвідувань з 12 березня до закінчення карантину. Фестиваль дитячого читання "Книгоманія", запланований на 24-26 квітня (від "Форуму видавців"), перенесли на вересень. 

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті обмежили проведення масових заходів (200 і більше осіб), заборонили групові поїздки молоді та дітей за кордон, а також рекомендували роботодавцям не допускати до роботи хворих на ГРВІ. Крім того, карантин ввели у всіх навчальних закладах.

Додамо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах