10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину

Чим зайнятись вдома під час карантину

Чим зайнятись вдома під час карантину

Дозвілля та їжа
19 березня 2020 17:54

У Львові до 3 квітня триватиме карантин через пандемію коронавірусу. Містян, за можливості, просять провести цей час вдома. Не засмучуйтесь, адже це хороша нагода зайнятись справами, на які зазвичай бракує часу.

VG Львів пропонує 10 ідей того, чим можна зайнятись під час карантину.

Вологе прибирання

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 110 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 1

Зазвичай масштабне прибирання домівки господині відкладають до Великодніх свят. Але для чого так довго чекати та робити все поспіхом, якщо все можна ретельно зробити зараз? І коли сумувати, якщо вдома стільки справ: помити вікна, випрати фіранки, зняти павутину зі стін і стелі, протерти пил, пропилососити і помити підлогу, почистити килимки, помити дзеркала, почистити мікрохвильову і духову піч тощо. І пам’ятайте, що в умовах карантину прибирання є надзвичайно важливим, адже чим чистіше в оселі – тим вона безпечніша.

Виперіть м'які іграшки

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 2 110 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 2

Де діти – там завше багато іграшок. А в деяких квартирах м’які іграшки виконують роль частини інтер’єру. Та не можна забувати, що на іграшках також назбирується багато пилу, що особливо негативно впливає на здоров’я алергетиків. І хоч руки ніколи не доходять зайнятись цими милими «пилозбірниками», та повірте, настав час випрати м’які іграшки.

Перегляньте гардероб

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 3 210 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 3

У кожної жінки, іноді навіть в чоловіків, є речі, які вона/він більше не буде одягати з різних причин (замалі, завеликі, більше не стильні). Але все ж таки вони є в шафі, про всяк випадок, та даром займають місце. Така ж ситуація зі взуттям: є туфлі, в яких зручно лише сидіти, або ж кросівки на випадок, якщо колись таки почнете бігати зранку. Поки є вдосталь вільного часу, перегляньте свій гармидер у шафі, можете навіть спробувати скомбінувати цікаві луки на майбутнє. Якщо справді знайдете непотрібний одяг, то завжди можете зробити добру справу та пожертвувати його нужденним.

Займіться спортом

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 4 310 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 4

У соціальних мережах львів’яни вже жартують, що внаслідок карантину люди, які справді самоізолювались, наберуть від 5 кілограм ваги. Проте карантин – це зовсім не причина забувати про спорт. Нехай усі спортзали дійсно не працюють, проте багато вправ можна виконувати в домашніх умовах. На платформі Youtube можна знайти безліч уроків фітнесу, стретчингу тощо. Краще займіться спортом зараз, щоб не жаліти про втрачене на пляжі біля водойми влітку.

Подивіться хороше кіно

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 5 410 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 5

Нехай кінотеатри зачинені, але ж вдома можна влаштувати атмосферний перегляд кінострічки! Оберіть цікавий фільм, підготуйте собі смаколики, вмостіться зручно і ось – вечір вдався! Також маєте можливість додивитись серіал, на який постійно бракувало часу. А якщо не знаєте, що подивитись, то поєднайте актуальне з мистецтвом і гляньте фільми про віруси та епідемії. Таких досить багато: «Зараження», «Божевільні», «Мобільник», «Епідемія», «Судний день», «Карантин» тощо. До речі, в соціальних мережах активно обговорюють кінострічку «Зараження», деякі охрестили його фільмом-пророцтвом.

Прочитайте книгу

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 6 510 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 6

Час мине швидше, якщо присвятити його читанню цікавої книги. Іноді сюжет твору настільки заманює читача, що важко зупинитись і залишити непрочитаною бодай одну сторінку. І читати не обов'язково якісь романи, адже ви можете читати професійну літературу і тим самим підвищувати свою кваліфікацію та знання. Якщо ж вдома немає непрочитаних книг, то можете знайти в інтернеті будь-яку онлайн-книгу абоаудіокнигу. 

Почніть вчити англійську

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 7 610 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 7

В сучасних реаліях, мабуть, усі розуміють, наскільки важливо на розмовному рівні володіти англійською мовою. Саме англійську визнали мовою міжнародного спілкування, також вона є найпоширенішою мовою в світі. Багато роботодавців хочуть бачити у своїх компаніях працівників, які розмовляють англійською. До речі, зазвичай такі працівники отримують більшу заробітну плату за додаткові навички (в цьому випадку – знання англійської). Також зможете заводити друзів з-за кордону, адже зможете порозумітись з ними. Бачите, скільки причин? То чого чекати, шукайте в інтернеті безкоштовні уроки англійської мови!

Хенд Мейд

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 8 710 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 8

В умовах карантину одноразові медичні маски та антисептики стали рідкістю в аптеках та супермаркетах Львова. А часто за ним треба простояти багато часу у черзі. То як дотримуватись заходів безпеки? Легко, раніше VG Львів розповідав, як в домашніх умовах пошити маску та виготовити антисептик. Успіхів!

Викупайте песика

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 9 810 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 9

Якщо з вами в квартирі живе чотирилапий друг, то саме прийшов час влаштувати і йому «салон краси»! Можете провести для пухнастика водні процедури, постригти кігтики та повичісувати йому шерсть. В залежності від потреб породи тварини, можете також помити вушка чи очі. І вам в радість, і песик краще себе почуватиме!

І виспіться нарешті

10 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 10 910 ідей: чим зайнятись вдома під час карантину фото 10

Практично всім бракує часу на здоровий сон - в когось робота, в когось навчання чи інші справи. А ви знали, що недосипання може призвести до набору ваги, проблем з серцем і навіть депресії? А тепер маєте хорошу нагоду наздогнати всі недоспані ночі. Тож пильнуйте своє здоров’я, дотримуйтесь режиму сну та спіть більше семи годин на добу. 

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті офіційно заборонили усі масові заходи. Не працюють нічні клуби, розважальні центри, спортивні центри, басейни тощо. За порушення карантину - штраф.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах