Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця

Новина - Дозвілля та їжа - Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця

Новина - Дозвілля та їжа - Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця

Дозвілля та їжа
11 червня 2015 10:38

Львів – місто фестивальне і гастрольне. Тому до розмаїття  видовищних атракцій звикли не лише городяни, але й туристи, адже літо у нашому місті – найяскравіша і найцікавіша пора. Якими фестивалями порадує міський простір у червні, підкаже Vgorode Львів.


Фестиваль "Гармидер"

Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото

"Гармидер" - фестиваль молодих підприємців, присвячений соціальному підприємництву. Фестиваль відбудеться 12-14 червня у Львові.

Читайте також: Купуй українське: повна добірка учасників "Гармидер": [Фото, Контакти]

"Гармидер" - це це платформа для популяризації українського виробника. Зона маркету, їжі, відпочинку та дитячих розваг, місце для домашніх улюбленців та майстер-класів на різну тематику.

Програму воркшопів читайте тут

фейсбук

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вул. Болгарська,4

Коли: 12-14 червня, 10.00


          "Арт-Барбекю" у Палаці мистецтв


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 1

фото з сайту mygazeta.com

Щовихідних тераса Палацу Мистецтв влітку 2015 перетвориться на свято креативу, музики та смачної їжі.

Нова міська ініціатива Art BBQ закликає кожного стати учасником творчого та кулінарного оазису, який виник просто посеред Львова. 

Для найкращого відпочинку навіть у найспекотніші вікенди з 10:00 діятимуть такі атракції:

10:00 - 12:00 - Снідай як граф! Відтворення ранкової трапези графської сім'ї Потоцьких на подвір'ї  їхнього палацу.
12:00 - 18:00 - найрізноманітніші творчі та кулінарні майстер-класи.
12:00 - 16:00 - дитяча зона із майстер-класами, аніматорами та театральними виставами.

Щосуботи о 18:00 - концертна програма та виступи dj.
Щонеділі о 20:00 - покази кіно.

А ще на відвідувачів фестивалю чекають показові виступи різних танцювальних напрямків (сальса, лінді-хоп), дегустація вин від гастровиномаркету Winetime, маркет хендмейду, акції та найцікавіші зустрічі. 

Вхід на події - вільний. Першим 100 гостям відкриття - "велкам-дрінк" у подарунок.

Ініціатори події - L'UFT Pub - Паб Люфт, UNDERGROUND, Lviv Art Palace.

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника, 17

Коли: 13 червня - 5 серпня, 10.00-22.00


Автомобільний фестиваль "Leopolis Grand Prix 2015"


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 2

фото з сайту vk.com.ua_tyrust 

Ретролюбителів запрошують взяти участь у  фестивалі "Leopolis Grand Prix 2015".

Історія спортивних автомобільних перегонів в Україні розпочалася у Львові в далекому 1930-му році. Саме тоді відбулися перші кільцеві гонки Гран Прі Львова, які пройшли на трасі "Львівський трикутник". Вже в наступному році змагання набули міжнародного статусу, а львівськими дорогами проїхали великі зірки автомобільного спорту з 60-ти країн світу.
"Авто-фан-клуб "ЗАЗ Козак" в 1999 році відродив традицію міжнародних перегонів ретро автомобілів . З 2012 року перегони перетворилися в повномасштабний фестиваль.

Організатори пропонують поринути в атмосферу старовинного Львова і пережити справжній азарт перегонів так, як свого часу це зробили Ганс Штук і Рудольф Карачиолла, П'єр Вейрон і Анет Троянд-Итьє, Ренато Балєстреро і Вікторія Орсіні, Максиміліан Хардег і Ганс Чайкоф , Бруно Сойка і Ян Кубічек .
На вибір учасників представлять 3 пакети, серед яких кожен може вибрати найбільш цікавий і зручний. 

"Leopolis Grand Prix 2015" - це три дні незабутніх подій, серед яких: автомобільна виставка, гонки, парад авто, конкурс ретро-елеганції, батярська вечірка, командорський бал, і, вперше в історії фестивалю, - ексклюзивний ретро-аукціон.
Прийом заявок на участь у фестивалі на сайті і триває з 16.04.2015 до 1.06.2015.

Детальніше читайте тут

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вул. Болгарська,4

Коли:12-14 червня, 10.00


Сніданковий ярмарок


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 3

фото з сайту facebook.com.events.456926044481076

Щовихідних протягом літа у Львові проходимуть Сніданкові Ярмарки. На страви сніданкової кухні народів світу, запашну каву, ранковий джаз і безліч активностей для дорослих і дітей кожної  суботи і неділі чекають у Парку імені Івана Франка. 

Для відвідувачів тут приготували сніданкову кухню народів світу, кулінарні майстер-класи, вуличні лекції зі здорового харчування, заняття з йоги та аеробіки, ранкові джазові концерти, поетичні читання, дитячі заняття з англійської, анімація та інше.

Свіженькі круасани і оригінальні канапе, традиційні та екзотичні омлети, легкі десерти та безліч іншого. 

Йога, пілатес, танці: в суботу на Сніданковому ярмарку буде багато спорту

Йога та джазові сніданки: як львів'яни відпочивали на цих вихідних у парках міста (фоторепортаж)

У Львові цими вихідними стартують джазові сніданки у парку

 

Де: Парк імені Івана Франка, вул. Університетська

Коли: 13 червня - 31 серпня, 10.00


Фестиваль Urban Exploration Lviv Fest


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 4У

фото з сайту facebook.com.urbanexhloratonlviv

У Львові стартує арт-центр Urban Exploration, наймасштабніша локація сучасного мистецтва на Західній Україні.

"Наша мета — на демократичних засадах надати слово кожному митцю, який має що сказати суспільству. Ми не хочемо перетворювати відвідувачів арт-центру на опудал -екскурсантів у стерильних стінах музею", - зазначають організатори.

Urban Exploration Art Center – це місце комунікації та народження ідей. Кожен, хто відвідує цей простір одночасно створює його: говорить напряму з художниками, бере участь в майстернях, вільно висловлює власну думку.

Усе літо арт-центр діє на "Фабриці повидла" — найстарішому індустріальному об’єкті Львова. Ми хочемо привернути увагу української спільноти до можливості актуалізувати занедбані простори. 

Минулого року у форматі фестивалю діяли виставки сучасного мистецтва, фотографії, презентувалися провокаційні театральні постановки, музичні концерти та майстер-класи для відвідувачів. Найбільш яскравою стала виставка екстремальної фотографії від Владислава Возняка, Григорія Кириленка (Mustang Wanted) та Віталія Раскалова. Вистава-хедлайнер — “Сніданок з ворогом” від Черкаського академічного музично-драматичного театру.

На цей раз організатори планують додати літературну сцену, на якій відбудеться поетичний слем між перекладачами таких авторів, як Patrick Roche, Ollie Schminkey, Sam Cook, Dylan Garity, Neil Hilborn. Гості арт-центру зможуть відвідати веломайстерню, ярмарок handmade та fashion-покази.

Першим резидентом арт-центру стане молодий львівський художник Лесь Панчишин. Наші київські партнери з International Architectural Festival CANactions допоможуть у розробці ідей по відновленню “Фабрики повидла” власними силами. В арт-центрі відбудуться презентації найпрогресивніших фестивалів: першого в Україні фесту ілюстрації “Illustrations fest”, а також львівської платформи медіамистецтв M[cube], що організує унікальний показ короткометражних фільмів.

У цьому році структуру учасників складають: резиденти арт-центру, самостійні автори, творчі об’єднання Львова та мистецькі делегації.

Фейсбук

Де: фабрика повидла, вул. Богдана Хмельницького,124

Коли: 5 червня – 31 серпня, 11.00


Alfa Jazz Fest 2015


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 5

фото з сайту lvivtoday.com.ua

Alfa Jazz Festival – джазовий фестиваль міжнародного масштабу. Фестиваль не тільки збере кращих джазових музикантів світу, він подарує місту чудові літні вихідні в кращих традиціях європейських музичних подій. Хвиля джазу нахлине на столицю Західної України, затопить найвищі флюгери старого міста і розчинить всіх його гостей у джазовому коктейлі з чудової музики і незабутніх вражень.

Найбільшою несподіванкою стане участь у Alfa Jazz Fest 2015 Хербі Хенкока (Herbie Hancock), якого музичні критики називають одним з найбільш впливових джазових музикантів XX століття. 75-річний американський джазовий піаніст і композитор Хербі Хенкок є володарем 14 премій "Греммі".

До Львова приїде також Вейн Шортер (Wayne Shorter),легендарний музикант, який цього  року отримав "Греммі" за особливий внесок у розвиток музики протягом життя. Шортера називають найвеличнішим композитором у джазі з нині живих.

Джордж Бенсон (George Benson) – американський гітарист і вокаліст, визнаний одним з найвидатніших гітаристів в історії джазу, володар десяти " Греммі".

Майк Штерн (Mike Stern), відомий американський гітарист, володар нагороди імені Майлза  Девіса, якою відзначають джазових музикантів , які суттєво вплинули на розвиток цього стилю.

Пакіто Д’Рівера (Paquito D`Rivera), кубинський саксофоніст, учасник популярної кубинської джаз-рок-групи Irakere.

Хіромі (Hiromi), 35-річна джазова піаністка з Японії, відома своєю віртуозною технікою і змішуванням у своїх виступах різних музичних жанрів, як от пост-боп, прогресивний рок, класика та джаз.

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вул. Болгарська,4

Коли: 25 червня – 29 червня, 12.00

Детальніше читайте тут


Фестиваль надії у Львові


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 6

фото з сайту hopefest.lviv.ua

Наприкінці червня у Львові пройде Міжнародний фестиваль надії за участю Франкліна Ґрема.

Неймовірне свято, мета якого поділитися з усіма мешканцями регіону – незалежно від їхнього віку, національності, соціального статусу, віросповідання і політичних поглядів – звісткою надії, що ґрунтується на християнських цінностях.

У програмі Фестивалю:

об’єднаний хор з восьми західних областей України (2 500 осіб); 

симфонічний та духовий оркестри; 

національні і зарубіжні музичні колективи та виконавці; 

вперше Україну відвідає всесвітньо відомий ґоспел-виконавець Майкл Вітакер Сміт (Michael W. Smith) із США.

До нього долучаться земляки – дует Джона та Анни Барбур (John and Anne Barbour)  і піаніст-віртуоз з Ямайки Хантлі Браун (Huntley Brown).

Із словом надії до гостей фестивалю звернеться Франклін Ґрем.  Молитва за Україну стане важливою складовою програми фестивалю.

Захід проводиться за підтримки Львівської міської ради.

Де: Стадіон "Арена Львів", вул. Стрийська,199

Коли: 20 червня, 17.00


                Концерт BAHROMA у Львові


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 7

фото з сайту vk.com.bahroma

Відразу ж після виходу дебютного альбому BAHROMA "Внутри", фронтмен гурту Роман Бахарєв пообіцяв - нові пісні будуть готові вже незабаром. Обіцянку музиканти тримають – 13 червня BAHROMA запрошує до Event-Hall "КІНО" на презентацію нового ЕР.

Роман Бахарєв:

"Коли ми заходили в студію, ми думали, що будемо записувати альбом, основою якого стануть синтезовані звуки і електронне звучання. Але, як це часто буває, в процесі запису все змінилося - у нас почала виходити справжня рок-платівка, а найперші, більш ліричні пісні, ми вирішили презентувати на своїх найближчих концертах у вигляді ЕР".

Втім, нові пісні - не єдиний сюрприз, який музиканти готують для гостей свого туру. Найсмачніше BAHROMA залишає потай, адже елемент несподіванки – запорука гарного шоу.

Де: Event Hall "Кіно", просп. В’ячеслава Чорновола,2

Коли: 13 червня, 19.00

Вартість квитків: 100-150 грн.


Концерт "Бродвей"


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 8

фото з сайту benkendorf.kiev.ua

Співачка Лєна Корнєєва виконає: The Best, Тіни Тернер, Venus, Mama Mia (Абба), One way ticket (Еррапшн), Strong enough (Шер), I will allways love you (Х'юстон), та інші хіти, зокрема й сучасні, англійською, французькою, українською та російською мовами.
Академічним молодіжним симфонічним оркестром "ІNSO-Львів" диригуватиме маестро Володимир Сивохіп.

Де: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського,7

Коли: 14 червня, 16.30-19.00

Вартість квитків: 50-300 грн.


                   Dakh Daughters у Львові


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 9

фото з сайту vk.com.dakdaughters

У понеділок, 15 червня, у Львові знову гастролюватиме фрік-кабаре Dakh Daughters. Цей нестримний і унікальний дівочий "бенд" настільки полюбився львівській публіці, що приїде до міста Лева уже втретє (торік дівчата збирали аншлаги у листопаді та грудні). Цього разу Dakh Daughters везуть нову концертну програму "Упссс…".

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки,1

Коли: 15 червня, 19.00

Вартість квитків: 150-350 грн.

 


Світовий день музики у Львові


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 10

фото з сайту postpaper.com.ua

Світовий день музики (Fete de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 120 країн та 740 міст світу. 21 червня, у день літнього сонцестояння, музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом.

Львів вже втретє приєднується до Світового дня музики – у 2014 році участь взяли майже півтори сотні гуртів та виконавців на 60-ти різних локаціях. 


Концерти організовують самостійно як окремі музиканти і музичні гурти, так і музичні заклади – філармонії, опери, музичні театри, школи та клуби. 

Участь можуть брати як професіонали, так і аматори всіх стилів і напрямків. 

Всі концерти безкоштовні для публіки.

Крім концертів на обладнаних майданчиках часто музиканти дають спонтанні концерти на вулицях, в скверах і парках та інших незвичних місцях.

Сайт події

Facebook


Де: Локації

Коли: 21 червня, 10.00


Триб”ют-концерт пам’яті Скрябіна


Гарячий червень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові цього місяця фото 11

фото з сайту tsn.ua

21 червня на стадіоні "Арена Львів" відбудеться триб'ют пам’яті Андрія Кузьменка (Кузьми). У продажу вже з'явилися квитки на концерт, присвячений вшануванню пам'яті українського рок-музиканта, а також оголошено повний список його учасників.

На сцену Арени-Львів вийдуть поруч  із музикантами групи Скрябін, які були надійним тилом Кузьми впродовж багатьох років, також і колеги Андрія – Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Дмитро Шуров (Pianoбой), Олександр Пономарьов, Наталія Могилевська, LOBODA, Олександр Положинський, Тарас Чубай, Женя Галич (O.Torvald), Фагот (ТНМК), Марія Бурмака, Віктор Павлик, Арсен Мірзоян, Тарас Тополя (Антитіла), Олег Собчук (С.К.А.Й.), Анна-Марія, Авіатор, "Пающіє Труси". Всі артисти виконають пісні гурту “Скрябін”.

Квитки на Концерт Пам’яті Кузьми можна придбати на сайті kasa.in.ua та у касах міста. Вартість – від150 грн. 

Читачі Vgorode Львів можуть безкоштовно отримати 2 квитки на концерт

Розіграш Вконтакте 

Розіграш на Facebook

Де: Стадіон "Арена Львів", вул. Стрийська,199

Коли: 21 червня, 20.00 (вхід з 18.00)

Вартість квитків: 100-550 грн.

Ще більш цікавих подій читайте на Афіша Львова

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах