Де можна купатися: у Львові немає жодної водойми, придатної до купання

Новина - Дозвілля та їжа - Де можна купатися: у Львові немає жодної водойми, придатної до купання

Новина - Дозвілля та їжа - Де можна купатися: у Львові немає жодної водойми, придатної до купання

Дозвілля та їжа
13 липня 2017 09:33

Цього літа безпечно купатись навколо Львова у двох озерах у Брюховичах та одному у Винниках. Інші ж водойми на території Львова є непридатними для купання. Про це повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Так, у смт. Брюховичі безпечний купальний сезон можливий на озері ТзОВ "Колиба" (3-тє озеро) та озері ФОП "Савчук" (1-ше озеро). 2-ге озеро, що також належить ТзОВ "Колиба", призначене для риболовлі. У Винниках відпочинковий сезон відкрито на базі відпочинку "Озеро Винниківське" ТзОВ "Краківський ринок".

На цих трьох водних об’єктах дотримано усіх санітарних вимог, належно облаштований пляж, є рятувальні служби і медпункт.

"На цих водоймах очищені плеса і дно, підготовлені і облаштовані пляжі та прилеглі території, позначено межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору. Обладнані медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, людей постійно попереджують, де можна, а де не можна купатися. Є рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, підготовленим персоналом. Також проводяться планові забори води для аналізу", ? повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

На першому озері у Брюховичах вода потрапляє лише з природних джерел. Туди завезли пісок з кар’єру, обладнали пірси, туалети, душові, альтанки, встановлена огорожа. На посту є два рятувальники, є медпрацівник.

Третє озеро у Брюховичах два роки було на реконструкції. Зараз тут облаштовані переодягальні, душові, туалети, чого не було раніше, розчищена берегова лінія, очищене водне дно. У будні тут чергує троє рятувальників, а у вихідні четверо.

У Львові є понад 122 водойми (включно з потічками та річками), однак купатися в них не можна. Це природні, декоративні, пожежні і технічні водойми та відстійники.

"На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинули троє людей", ? наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Окрім того, 24 львів’янина загинули на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання.

Дивись ще:

До уваги абітурієнтів: у Львові можна поступити на три інноваційні ІТ-програми

Візуалізація: яким буде дитмайданчик на площі Святого Юра

Взяли старт: як у Львові сортують сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах