Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова

Новина - Дозвілля та їжа - Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова

Новина - Дозвілля та їжа - Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова

Дозвілля та їжа
07 вересня 2017 09:21
Автор: Зоряна Михайлишин

Перший місяць осені готує для львів'ян та гостей міста чимало розваг: фестивалі, концерти, вистави та інші заходи. А де буде найвеселіше, підкаже VG Львів


Фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото

7-10 вересня на 4 концертних майданчиках 15 бандур-гуртів зіграють бандур-музику.

Відбудуться майстер-класи на Сихові та в центрі Львова, концерти у сихівському трамваї та інші цікаві заходи чекають на слухачів у Львові.

Львів, як місто з багатою історією, також має особливі заслуги і перед бандурою — саме тут Василем Герасименком у минулому столітті було створено одну з найпопулярніших у світі моделей бандури — Львівську.

"Lviv Bandur Fest покликаний надихати і дивувати слухачів, адже здебільшого ми очікуємо від бандури традиційного звучання та патріоричних пісень. Натомість на нашому фестивалі ми пропонуємо етно, джаз, соул, електроніку, інді (і це не повний перелік). Я впевнена, цей фестиваль переконає багатьох змінити свою думку про бандуру і полюбити її не тільки на словах — але й на ділі: у Львові має побільшати класних сучасних бандур-гуртів, і має бути більше майданчиків де такі гурти будуть виступати” - розповідає ініціатор та арт-директор фестивалю, Анастасія Войтюк.

Важливою частиною фестивалю є його Сихівська платформа. Найбільший концерт — Бандурне шоу, у якому візьмуть участь колективи зі Львова та Києва відбудеться у культурно-освітньому центрі ім. О. Довженка.

Це буде 4 години музики від 5 колективів: Troye Zillia, Три кроки в ніч, Чарівні струни, Krut та DGP-pro.

Крім того гості фестивалю на Сихові зможуть спробувати зіграти на бандурі, взяти участь у інтерактивному бандур-арті і намалювати свою бандуру.

А всі пасажири сихівської трамвайної лінії зможуть почути бандуру на живо у трамваї протягом дня, а саме — 9 вересня.

Також на Сихові відбудуться 2 майстер-класи для учнів сихівських музичних шкіл — від Івана Ткаленка, винахідника електробандури, та Анастасії Войтюк — виконавиці сучасної музики на бандурі.

Крім того відбудуться ще 2 концерти у центрі Львова від джазових гуртів Crossed Parallels та KoloYolo. А 8 вересня, на малій сцені Львівської обласної філармонії, зіграють бандур-гурти — заявки на участь у цьому концерті приймаються до 31 серпня, тож зіграти може кожен, хто пройде конкурс і заповнить анкету.

6 вересня, перед відкриттям фестивалю, для любителів клубної музики відбудеться pre-part lviv bandur fest, на платформі сучасного мистецтва у Львові - Fredra 61, де відомі діджеї творитимуть музику разом з бандуристами. 

Програма фестивалю тут>>>

Сайт

Фейсбук

Де: м. Львів

Коли: 7 сентября - 9 сентября, 12:00

Ціна: 50 грн 


VІ "Фестиваль Партнерства" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 1

З 8 по 10 вересня у Львові відбудеться VІ “Фестиваль партнерства”. Серед багатьох подій, на фестивалі будуть перегляди короткометражних фільмів, воркшопи та дискусії.

У суботу 9 вересня о 20:30 у внутрішньому дворику Львівської обласної державної адміністрації (вул. Винниченка 18) під зірками будуть покази польських та українських короткометражних фільмів. Вхід на покази буде вільний, проте потрібно попередньо зареєструватись на сайті

Того ж дня відбудеться інтерактивний воркшоп на тему ревіталізації міського простору та дискусії "Форуму партнерства".

В рамках Фестивалю Львівська міська рада організовує інтерактивний воркшоп на тему "Креативний простір міста". Польські та українські експерти відвідають територію колишнього заводу радіоелектронної апаратури, який перетворюють в мистецький хаб.

У програмі фестивалю також заплановані покази велотріалу та акробатики, Капсула 5D "Green Velo", виставки картин, фотопроекти та ще багато цікавих заходів.

Сайт

Фейсбук

Де: Площа Ринок

Коли: 8 сентября - 10 сентября, 12:00

Ціна: вхід вільний.


Фестиваль "Людкевич Фест" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 2

У вересні цього року у Львові вперше відбудеться фестиваль, присвячений творчості Станіслава Людкевича - львівського композитора та класика української музики.

За словами директора заходу Тараса Демка, "Людкевич фест" – це десять  локацій, понад два десятки подій та тридцять учасників з усієї України. У програмі – концерти симфонічної та камерної музики, екскурсії у музей Людкевича, лекції, дискусія "Класична музика в українському суспільстві після 90-х"…

Участь у фестивалі візьмуть співачка Софія Соловій, піаністи Антоній Баришевський, Віталій Лиман, Олександр Козаренко, Аліна Шевченко, Анастасія Бойко, Світлана Позднишева, Юлія Маківничук, струнний квартет Phoenix, скрипаль Петро Тітяєв, віолончеліст Ярослав Мигаль, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, вокальний ансамбль під керуванням Віктора Пилипишина.

Програма тут>>>

Де: м. Львів

Коли: 8 сентября - 17 сентября, 11:00


Знесіння Фест 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 3

10 вересня у Львові відбудеться перший добросусідський фестиваль "Знесіння Фест".

Район Знесіння відомий своєю історією, природою, культурними та історичними об’єктами.
"Під час фестивалю усі охочі зможуть долучитися до екскурсії регіональним ландшафтним парком Знесіння та побачити усю красу найбільшого у Львові парку", - зазначають організатори.

В рамках заходу "Знесіння Фест" на території Fest Republic для відвідувачів діятиме музична та літературна сцени, освітньо-історична та кіно зони, дитяча зона з різноманітністю майстер-класів та ярмарок. Окрім цього, проводитиметься фотоконкурс та конкурс для господинь Знесіння.

На території "Знесіння Фест" буде діяти дитяча зона.

У програмі:

- наукове шоу
- розваги з аніматорами
- майстер-клас з виготовлення оріґамі
- малювання пальчиками для наймолодших
- майстер-клас з гончарства та ліпнини
- розмальовування пряників
- зустріч з дитячим письменником
та ще багато розваг.

Фейсбук

Де: FESTrepublic. club

Коли: 10 сентября, 11:00 


Фестиваль "На каву до Львова 2017" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 4

Львів запрошує усіх кавоманів на головну кавову подію року - на ХI Cвято "На каву до Львова" (Lviv Coffee Festival 2017). Подія відбудеться на головній вулиці міста - проспекті Свободи. 

Вже традиційно на фестивалі оберуть кавових Короля і Королеву.

В рамках фестивалю відбудеться тур кав’ярнями Львова. Львів'яни, гості, кавові Король та Королева вибиратимуть найкращу.

На фестивалі відбудеться кавовий ярмарок, де будуть представлені різні сорти кави і смаколики до напою, презентуватимуть кавове обладнання, навчать культури споживання духмяного напою, проведуть майстер класи по обсмажуванню і приготуванню кавових зерен.

Сайт

Фейсбук

Де: Проспект Свободи

Коли: 21 сентября - 24 сентября, 10:00

Ціна: вхід вільний


Кавова велоМИЛЯ 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 5

"Кавова ВелоМИЛЯ" об’єднає понад 500 велофанів та кавоманів, які почнуть суботній ранок на площі Музейній з горнятка кави, проїдуть старовинними вулицями Львова.

Щоб прийняти участь у Кавовій велоМИЛІ потрібно зареєструватися. 

Кожен учасник повинен мати велосипед. Якщо велосипеда немає, його можна орендувати ТУТ. Радимо також ознайомитися з умовами прокату велосипеда.

Велосипед на прокат можна замовити на пл. Музейну за тел.: 050 388 23 04, або взяти на інших пунктах прокату: пл. Ринок, 31 (стійка на вулиці біля Ратуші), просп. Свободи,14 (біля пам'ятника Т. Шевченку), вул. Словацького,18 (внутрішній дворик). Для учасників веломилі  прокат велосипеда за ціною 80 грн/2 год

Кожен учасник повинен перевірити справність власного  велосипеду.

Кожен учасник повинен суворо дотримуватись правил дорожнього руху. Перед велоМИЛЕЮ  слід детально з ними ознайомитись.

Кожен учасник має вчасно прибути на місце збору -  пл. Музейна 1, початок  реєстрації - 10.30 год.

Кожен учасник має чітко дотримуватись маршруту велоМИЛІ.

Кожен учасник сам несе відповідальність  за свою безпеку.

Кожен учасник має усвідомлювати та розуміти, що організатори не несуть відповідальності за крадіжки, можливі прояви вандалізму та різного роду форс – мажорні обставини, яких може зазнати учасник під час велоМИЛІ.

Реєстраційна форма

Сайт

Де: Площа Музейна

Коли: 23 сентября, 10:30


Фестиваль "День Сихова" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 6

Фестиваль відбудеться 23 вересня на галявині між Освицьким Гаєм та парком Івана Павла ІІ.

В програмі фестивалю:

- розваги для дітей та батьків;

- лекції та воркшопи;

- релакс-зона;

- спортивні атракції;

- вулична їжа. 

Де: Мікрорайон Сихів

Коли: 23 сентября, 12:00

Ціна: вхід вільний

 


Фестиваль WEST TATTOO FEST 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 7

 "West Tattoo Fest" - це конвенція з художнього татуювання, що пройде у Львові. 

Фестиваль порадує учасників та відвідувачів нестандартною шоу-програмою, неповторними роботами майстрів, які будуть номінуватися в конкурсах з цінними призами, а також інтерактивними шоу байкерів, виступами прогресивних музичних команд і безліччю інших сюрпризів.

Такого роду фестивалі вже більше 15 років проводяться по всій Україні. Де змагаються у своєму вмінні сотні майстрів, збираються тисячі любителів і шанувальників цього мистецтва, а також робиться виставка - продаж обладнання для художнього татуювання та пірсингу, як вітчизняних, так і зарубіжних фірм виробників. 

Вартість входу на територію заходу: 

Абонемент на 1 день - 150 грн

Абонемент на 2 дні - 250 грн

Абонемент на 3 дні - 350 грн

Квитки

Фейсбук

Де: Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького

Коли: 29 сентября - 1 октября, 09:00

Ціна: 150 - 350 грн

 


Фестиваль "Craft Beer and Vinyl Music Festival" [Fresh Hop Edition] 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 8

Цього разу Craft Beer & Vinyl Music Festival матиме присмак свіжого хмелю.

"В серпні ми кидаємо українським пивоварам новий виклик - зварити пиво із шишок свіжого хмелю. Можемо посперечатись, багато з вас жодного разу не пили пива зі свіжого хмелю - тож матимете прекрасну нагоду. Цього разу ми зберемо для вас ще більше крафтових броварів з усієї України, а може і Європи.

Звичайно, окрім цього всього, вініли всіх можливих напрямків, стилів і часів. Смачне наповнення від львівських ресторанів. Виступи гуртів, діджеїв, оркестрів і купу всього іншого - про шо ми вам будемо розповідати, і не раз", - зазначають організатори.

Вже оголошені учасники: 

30 вересня – Stoned Jesus - Київ, stoner rock. 

Фейсбук

Де: FESTrepublic. club

Коли: 29 сентября - 1 октября, 16:00

Ціна: вхід вільний

 


Фестиваль "Золотий Лев на вулиці - 2017" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 9

"Золотий Лев на вулиці" - це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття. Тут можна побачити вистави світового визнання, прем’єри, експериментальні постановки молодих театрів", - зазначають організатори.

У 2017 році планується проведення фестивалю на 4 окремих локаційних майданчиках (площах) Львова.

Цього року глядачі матимуть змогу подивитися вистави вуличних театрів із України, Польщі, Білорусії, Португалії, Німеччини, Голандії, Чехії, Австралії, Франції, Італії. Загальна кількість глядачів, які дивитимуться вистави, буде сягати близько 100 000.

У рамках вуличного фестивалю пройде грандіозний карнавал. До нього долучаться артисти з восьми країн світу. Карнавалом зможе насолодитися будь-хто охочий.

Де: м. Львів

Коли: 29 сентября - 8 октября, 12:00

Ціна: вхід вільний

 


Фестиваль "4-Ательє" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 10

П'ятий ювілейний фестиваль розвитку особистості "4-Ательє" пройде у Львові у приміщенні Львівської Обласної Філармонії.

Зони фестивалю:

1~ Ательє-клас "Майстер" - простір для майстер-класів ~ #ВОГОНЬ

2~ Ательє "Ігрове поле" - простір для психологічних та трансформаційних ігор ~ #ВОДА

3~ Коучинг-Ательє - простір для індивідуальних консультаций та коуч-сесій ~ #ЗЕМЛЯ

4~ Ательє "Дім Душі "- простір для тілесних та духовних практик ~ #ПОВІТРЯ

Всі учасники за два дні зможуть відвідати кожне Ательє.

Також учасники можуть прийняти участь у розіграші від спонсорів, партнерів та майстрів фестивалю, отримати подарунки, придбати пам'ятні сувеніри, послухати виступ музикантів.

Програма фестивалю:

ПЕРШИЙ ДЕНЬ - 30/9

9.00-10.00 - реєстрація

10.00-10.30 - відкриття, урочиста частина

10.30-11.00 - представлення тренерів першо блоку

11.00-15.00 - перший блок

15.00-16.00 - перерва на обід

16.00-16.30 - представлення тренерів другого блоку

16.30-17.00 - розіграш призів

17.00-21.00 - другий блок

ДРУГИЙ ДЕНЬ - 1/10

9.00-10.00 - реєстрація

10.00-10.30 - урочиста частина

10.30-11.00 - представлення тренерів першо блоку

11.00-15.00 - перший блок

15.00-16.00 - перерва на обід

16.00-16.30 - представлення тренерів другого блоку

16.30-17.00 - розіграш призів

17.00-21.00 - другий блок

Реєстрація учасників

Фейсбук

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 30 сентября - 1 октября, 09:00

Ціна: 150 - 350 грн

Фестиваль електронної музики "Futureland Festival 2017"

Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 11

Фестиваль Futureland об’єднає понад 5 тисяч представників ІТ та шанувальників електронної музики. Оскільки він відбудеться у рамках Lviv IT Arena, у гостей буде можливість поспілкуватися з представниками відомих у світі ІТ-компаній таких як Twitter, Microsoft, Uber, Spotify тощо.

Хедлайнер цьогорічного фестивалю – один з найвідоміших гуртів електронної сцени Європи - електронний дует Cassius, який створює музику з елементами хаусу, техно та рейву.

Музиканти Philippe Zdar та Hubert BoomBass грають разом ще з 1988 року. За цей час пісні музикантів неодноразово очолювали хітпаради Європи, серед їхніх найвідоміших хітів – The sound of violence, ToopToop, I love you so.

Останній альбом музикантів Ibifornia вийшов минулого року, а кліп на пісню The missing, де можна самому змінювати персонажів, не залишив байдужим жодне медіа. За словами музичних критиків, в кожній своїй роботі Cassius вдало поєднують френч хауз, французьке ретро 60х років, диско 70х та фанк 80х.

Музиканти вміють зробити зовсім не комерційну музику масовою. В архіві дуету також ремікси для таких зірок світової сцени як Bjork, Daft Punk, Depeche Mode. Минулого року Futureland відвідали близько 5000 фанатів електронної музики, хедлайнером був один із сотні найкращих діджеїв світу бельгійський діджей Netsky.

На сцені фестивалю Futureland виступлять також виконавці електронної сцени з України – Cape Cod, SE62, PAHATAM. 

Де: Арена Львів

Коли: 30 сентября, 22:00

Ціна: 270 грн

 


Кастинг на шоу "Розсміши коміка" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 12

Канал "1+1" розпочав кастинги для пошуку учасників нового сезону шоу "Розсміши коміка".

Обов'язкова реєстрація за телефоном 0 800 50 40 72 (дзвінки з усіх телефонів на території України безкоштовні).

Де: Reikartz Дворжец Львів

Коли: 7 сентября, 11:00

Ціна: вхід вільний

 


Свято хліба у Шевченківському гаю 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 13

Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, Громадська організація "Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області" запрошують львів’ян та гостей міста на "Свято хліба - 2017", яке відбудеться 10 вересня 2017 р. у Музеї народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський гай".

У програмі:

Багатий ярмарок хлібів, калачів, короваїв, кренделиків, паляниць, плетінок та смачні дегустації.

Шоу-програма у рідних традиціях: 

Посвячення хлібів.

Виступи улюблених гуртів: "Ягоди", "Хочу ЩЕ!", рок група "Navigator", шоу-балет "Laurus", Віктор Винник "МЕРІ"!!! 

Веселий віз "З хлібиною на гостину". Старости та куми разом із запальними музиками, їдучи головною алеєю, розкажуть про особливості обрядового хліба та частуватимуть охочих. 

"Комора достатку". Усі охочі матимуть можливість перейти через засіки із зерном, облаштовані у коморі, щоб відчути на дотик багатство нашого краю та отримати заряд життєдайної сили. 

Велика дитяча шоу-програма на галявинах від партнерів.

"Смішна галявина" "Острів розваг" 

"Веселий пекар" "Родинне свято з Рукавичкою". 

Фейсбук

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Коли: 10 сентября, 13:00

 


Старогалицький бал для дітей 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 14

Інтерактивний проект "Старогалицький бал для дітей. 

На основі творів для фортепіано зі "Сюїти танцювальних жанрів" діти не лише познайомляться з такими історичними танцями як контрданс, менует, ґавот, але й зможуть самі взяти в них участь, навчаться водити хороводи і почують музику відомо галицького композитора Станіслава Людкевича. 

В ході проекту діти братимуть участь у створенні власних танцювальних атрибутів, вивчать основні танцювальні па, навчаться працювати в команді та отримають спеціальні призи за найкраще виконання танцю. А також почують музику композитора у живому виконанні.

Для дітей: 4+. 

Квиток потрібен лише для дитини, яка бере участь.

Для батьків квитків непотрібно/

Де: Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка

Коли: 17 сентября, 15:00

Ціна: 100 грн 

 


Концерт гурту "Бумбокс" 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 15   

"Бумбокс" — український хіп-хоп і фанкі-ґрув гурт. Створений 2004 року в Києві вокалістом Андрієм Хливнюком і гітаристом Андрієм "Мухою" Самойлом. Гурт входить до асоціації незалежних музикантів "Вдох".

Гурт був заснований влітку 2004 року. У квітні 2005 року з'явився перший альбом гурту Бумбокс "Меломанія", що був записаний на студії "Fuck!SubmarinStudio" у рекордно короткі терміни — всього за 19 години, або три студійні зміни. У червні 2006 року на лейблі Moon records вийшла друга платівка "Бумбоксу" "Family Бізнес", що швидко здобула статус "золотої" в Україні (було продано понад 100 тисяч примірників диску). 

У Львові "Бумбокс" презентують EP "Голий Король".

Де: Велотрек "СКА"

Коли: 23 сентября, 19:00

Ціна: 249 - 399 грн 

 


Концерт музичного проекту The Maneken 


Гарячий вересень у Львові: Бумбокс, кавова веломиля та День Сихова фото 16

The Maneken — український гурт з Києва, заснований композитором і саундпродюсером Євгеном Філатовим. Фанк, диско, стильна електроніка.

Склад проекту:
Євген Філатов (DJ, вокаліст, автор пісень)
Максим Шевченко (гітара, екс-учасник Найка Борзова)
Олександр Чунiн (бас-гітара)
Денис Маринкін (ударні)

Де: Нічний клуб Малевич \ Malevich Night Club

Коли: 28 сентября, 20:00

Ціна: 190 - 490 грн 

 


Концерт YARMAK  


29 вересня у Львові в рамках Міжнародного туру "5 років", український реп-виконавець YARMAK готує не просто концерт, присвячений 5-річчю його творчості, а справжнє шоу з презентацією нового альбому "RESTART".

Першу популярність артист отримав завдяки його трекам на гостросоціальні теми і мільйонам переглядів його кліпів в YouTube. Наприклад, його кліп на пісню "Серце пацана" в 2013 році набрав найбільшу кількістю переглядів серед російськомовних відео на YouTube, а за версією порталу "Новий Реп" переміг в номінації "Відео року". Також YARMAK багатьом відомий завдяки своїй громадянській позиції і патріотичної пісні "22", яка стала гімном Революції Гідності.

Цього разу YARMAK крім презентації нового альбому також виконає свої головні хіти.

Де: FESTrepublic. club

Коли: 29 сентября, 22:00

Ціна: 200 - 1000 грн. 

Львів у новинах:

ТОП безкоштовних музеїв Карпат

ТОП-5 страв, які треба обов’язково скуштувати в Карпатах

ТОП-6 наймістичніших замків Західної України: історія та легенди

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах