Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові

Дозвілля та їжа
20 березня 2018 16:40
Автор: Анна Голішевська

Весна — не час для нудьги. Саме ця пора року збирає у Львові велику кількість прихильників найрізноманітніших культурних заходів — незабутніх фестивалів, драйвових концертів та, водночас, ніжної і чуттєвої музики.

VG Львів зробив огляд найочікуваніших подій цієї весни. 
 


Lviv Fashion Week


Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото


Lviv Fashion Week або Львівський Тиждень Моди — це проект міжнародного формату, що проводиться за стандартами світових тижнів моди. Захід орієнтований в першу  чергу на підтримку молодих дизайнерів, тому більшість колекційних показів - це нові імена, стиль та унікальність. 

Львівський Тиждень Моди проводиться у Львові з 2008 року, два рази на рік.  Цьогоріч "ЛТМ" святкує свій десятий ювілей, тому учасники тижня моди очікують особливих емоцій та вражень. 

Що сезону тиждень моди у Львові приймає понад 12 000 відвідувачів і значну кількість міжнародних гостей  редакторів, фотографів, блогерів, та інсайдерів індустрії моди.

"Lviv Fashion Week" пропонує дизайнерам різні варіанти представлення: подіумні покази основного розкладу, презентації, покази на окремих локаціях, презентації аксесуарів, шоу руми, участь у програмі підтримки молодих брендів Brand Factory.

Коли: 22-25 березня в 12:00

Де: Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького, вул. Люблінська, 168

Скільки: 300-700 грн.

 


Вистава "За двома зайцями". Прем'єра

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 1

"Брехня править світом. Брехня лицемірна, брехня двулична. Брехня, як засіб замилювання очей, брехня, як шлях до збагачення. Брехня, як символ теперішнього часу. Брехня, як поїзд до вершин влади, як засіб обману електорату і спосіб збагачення. Така брехня згодом спричиняє революції, адже все таємне стає явним.

З іншого боку – довіра. Ми віримо навіть тоді, коли брехня розвіяна, навіть тоді, коли маємо докази. Навіть тоді, коли весь світ кричить, що нас обдурили. На брехні будуються замки – вони повітряні, на брехні створюються сім'ї – вони недовговічні, з брехні складають долі – трагічні долі. Від брехні народжуються діти – нещасні діти. Брешіть і добрешетеся…"

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької
 
Коли: 11 березня, 12:00, 18:00

17 березня, 18:00

12 квітня, 18:00

15 квітня, 12:00

22 квітня, 12:00, 18:00

29 квітня, 12:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 60 грн. до 150 грн.

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 2


 


Концерт світових зірок Аргентинського танго

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 3

 

Цього разу публіку дивуватимуть неймовірно талановиті танцюристи  Simone Facchiniі та Gioia Abballe. Окрім цього, виступ танцюристів  — це не тільки красиві та романтичні танці, а й спосіб доторкнутися до неймовірної Іспанської культури, музики та шоу.


"Це є молода та харизматична пара, яка протягом багатьох років є фіналістами Чемпіонатів світу з аргентинського танго, та якої, під час виступу у фіналі Чемпіонату світу 2017 року зал та судді аплодували стоячи, та заслужено віддали найвищий титул - Чемпіони світу з Аргентинського танго", - додають організатори.

Акомпанувати зірковим гостям буде італійський оркестр "Tango Spleen" під керівництвом Мар'яно Сперанза (Аргентина). 

Коли: 29 березня

Де: Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1

Скільки: 200-650 грн.


Вистава "Ревізор"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 4

За 180 років сценічного життя класичний твір Миколи Гоголя "Ревізор" пережив величезну кількість прочитань та інтерпретацій у різних куточках світу. В театрі імені Марії Заньковецької до п’єси звертались лише раз – у 1922 році, коли театр перебував ще у місті свого заснування Києві, поставив виставу один з корифеїв заньківчан Олександр Корольчук.

Який він – Хлестаков нашого часу, що своєю появою розбурхує вади сонного містечка та демонструє різні прояви слабкості людської істоти? Діапазон можливої його яви величезний – шахрай, дурник, мудрець, мисливець, здобич, пророк і, навіть, месія… Режисер вистави Вадим Сікорський обранням на роль Хлестакова Юрія Хвостенка, актора експресивного та, одночасно, ліричного темпераменту, задає певний тон постановці. Адже Хлестаков може бути і персонажем стихійної природи, який пристрасно вживається у кожного разу нову, щойно придуману ним небилицю, заманюючи у вир гри глядача.

Фантасмагорійності та гротеску виставі додасть сценічне рішення Наталії Тарасенко – персонажі постануть у "шкірі" різноманітних звірів та птахів у барвисто-розписній декорації. Отож, роздуми постановників над похмурим гоголівським "Ревізором" очікуються з елементами казковості, але, як і передбачає таке забарвлення – за видимою легкістю виблискуватиме алегорія тваринної природи людини у яскравому привабливому вбранні. Придивімося до героїв відомої історії ще раз.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:13 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 60 грн. до 200 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 5

 


Вистава "Дама з камеліями" 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 6

"Дама з камеліями" - це історія про одну з масок, яку одягає жінка, щоб вижити у жорстокому світі чоловіків. Доля куртизанки - мати все, залишаючись ні з чим. У шаленому танці переплелися: кохання, гроші, обов'язок, прагнення щастя та жорстока реальність, яка ніколи ні перед чим не зупиняється. Вишукані жінки, що шукають загублену, колись у раю, любов та чоловіки, що прагнуть насолоди, адже пам'ятають п'янкий смак грішного плоду. А ще... ще промінь чистого кохання, яке не має права існувати, бо є абсурдним за своєю природою. Адже важко повірити у те, що грішна жінка може віддавати і не просити нічого, окрім почуття, що дає крила. Почуття, що змушує небо і землю мінятися місцями.

"Дама з камеліями" - це легенда про людей, що живуть в імлі аромату п'янкої квітки.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:14 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 50 грн. до 100 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 7

 


Опера Трубадур

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 8

Ніч. Варта охороняє замок графа ді Луни. Феррандо розповідає, що коли граф ді Луна та його брат були ще немовлятами, до замку потрапила стара циганка. Незабаром одне з немовлят тяжко захворіло. Вважаючи, що це сталося від чародійства, старий граф наказав розшукати циганку і спалити її на вогнищі.

Граф ді Луна кохає Леонору, але вона любить невідомого йому трубадура. Випадково зустрівшись із ним, вражений граф дізнається, що це Манріко — ватажок народних повстанців, і викликає його на двобій.

Дія II

Циганський табір. Азучена розповідає Манріко про трагічну загибель матері і свою помсту. Горе нещасної Азучени, яка замість сина графа, спалила свою дитину, зворушує Манріко.

Стривожена Азучена, зрозумівши, що обмовилась, запевняє Манріко, що він її син. Манріко сумує, що Леонора повірила чуткам про його смерть і пішла в монастир.

Ді Луна з групою своїх воїнів на подвір’ї монастиря чекає Леонору, щоб примусити її стати своєю дружиною. Поява Манріко руйнує цей задум.

Дія III

Табір війська графа ді Луни біля мурів замку Кастеллор.

Вводять стару Азучену. Феррандо пізнав у ній циганку, яка вкрала брата ді Луни. Розгніваний граф наказує кинути Азучену у в’язницю.

Каплиця в замку Кастеллор. Скінчився весільний обряд. Виходять радісні Леонора і Манріко. В цей час Манріко одержує звістку, що Азучена в руках графа ді Луни. Він поспішає рятувати свою матір.

Дія IV

Бій із військом графа ді Луни закінчився поразкою повстанців. Манріко і його друзі потрапили в полон. Леонора обіцяє графові стати його дружиною, якщо він подарує життя коханому.

Діставши розпорядження про помилування Манріко, Леонора випиває отруту, бо воліє вмерти, ніж підкоритися графові.

В’язниця. Манріко та Азучена чекають страти. Леонора вмовляє Манріко негайно покинути в’язницю. Манріко кличе її з собою. І тільки тоді, коли Леонора вмирає, Манріко розуміє, якою великою була її любов. Обманутий граф ді Луна наказує стратити Манріко. Від умираючої Азучени граф дізнається, що стратив свого брата.

Диригент – Володимир Гарбарук

Художник-постановник – Михайло Риндзак

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:14 квітня, 18:00

Коли:9 червня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 300 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 9

 


Опера "Сільська честь"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 10

Дівчина Сантуцца усім серцем покохала свого односельчанина Турідду, і, повіривши його обіцянкам одружитись з нею, зв’язала з ним свою долю. Але недовгим було щастя Сантуцци…

Турідду, до того, як піти у солдати, був заручений з красунею Лолою. По-вернувшись зі служби, він застав Полу дружиною Альфіо. Наче забувши про свою прихильність до Лоли, Турідду втішається коханням Сантуцци. Але варто було Лолі пококетувати з ним, пообіцяти свої пестощі, як у Турідду знов прокинулось давнє почуття і  він  забув про Сантуццу.

Зазнаючи мук ревнощів, Сантуцца виливає своє горе Лючії, матері Турідду. Побачивши Турідду, Сантуцца дорікає йому за зраду, благає не кидати її. Турідду глухий і байдужий до страждань дівчини. Його думками неподільно володіє Лола. Він грубо відштовхує Сантуццу і поспішає слідом за Лолою. В нестямі від образи й ревнощів Сантуцца викриває Альфіо таємницю зради його дружини. Вражений Альфіо присягається помстити Турідду.

Біля таверни Турідду частує односельчан вином. З’являється Альфіо. Турідду пропонує йому випити келих вина, але Альфіо відмовляється. Турідду здогадується, що Альфіо стали відомі його стосунки з Лолою. Незабаром він переконується в тому, що між ним і Альфіо виникла смертельна ворожнеча і тільки кров’ю можна змити образу.

Гірко каючись у своїй невірності, Турідду просить матір потурбуватись про Сантуццу. Попрощавшись із старенькою, він прямує на околицю, де на нього- вже чекає Альфіо.

Поєдинок для Турідду закінчується трагічно.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:5 квітня, 18:00

Коли:15 квітня, 18:00

Коли:13 травня, 18:00

Коли:16 травня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 300 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 11

 


Балет  "Білосніжка та семеро гномів" 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 12

Балет польського композитора Богдана Павловського "Білосніжка та семеро гномів" – подарунок театру найменшим глядачам.

Старовинна чарівна казка братів Грімм звучить особливо проникливо в хореографії балетмейстера Ігора Храмова. Знайомий з дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата чаклунка мачуха виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Забавні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари і підступи не переможуть Любов.

Цей спектакль наповнений прекрасними танцями Білосніжки, завзятих гномів, звірів і птахів, які допомагали Принцу розбити чари злої королеви і з’єднати свої серця з прекрасною Білосніжкою.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:15 квітня, 12:00

Коли:13 травня, 12:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 40 грн. до 300 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 13

 


Вистава "Віяло леді Віндермір"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 14

"Ця п’єса з’явилался в Оскара Уайльда на зламі існування суспільства, а точніше, його переходу від строгого консерватизму до творення нової капіталістичної держави, коли одні етичні норми помирали, а інші народжувалися. Сама історія про те, як з дрібниць можна роздути скандал і, навпаки, як великі і мужні вчинки залишаються скромними та не поміченими", – розповідає про виставу режисер н. а. України Федір Стригун.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:15 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 150 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 15


Опера "Запорожець за Дунаєм"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 16

Українська опера на 3 дії.

Тяжко живеться українським козакам та їх сім'ям на чужині під владою турецького султана.

Оксана - сирота, що знайшла притулок у сім'ї запорожця Івана Карася, мріє полинути на батьківщину, до рідних Дніпрових берегів. Вона жде свого коханого, Андрія - козака з України, який повинен прибути сюди таємно.

Трохи напідпитку повертається додому Іван Карась. З його натяків ми здогадуємося, що він був на таємному сході козацтва, де вирішувалось питання про можливість повернення на Батьківщину.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:17 квітня, 14:00

Коли:17 травня, 18:00

Коли:13 червня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 300 грн.


Вистава "Коли цвіте папороть"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 17

У Львівські опері прем’єра фольк опери-балету “Коли цвіте папороть” Є.Станковича. за участю солістів опери, хору, балету та симфонічного оркестру.

"Фольк опера-балет “Коли цвіте папороть” Євгена Станковича – явище в музиці унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення. Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою. У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій – відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи", - зазначили організатори."Тут немає векторного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. Натомість твір будується як величезна мозаїка, у якій за принципом контрасту поєднуються сцени, замальовки, епізоди. Все це – відбиток мозаїчності мислення ХХ сторіччя, дивним чином поєднаний із принципом поетичного кінематографа".

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:20 квітня - 21 квітня, 18:00

Коли:25 травня - 26 травня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 80 грн. до 500 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 18


Вистава "Сватання на Гончарівці"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 19

"Казали люди, коли сватаєшся до дівки, то треба дивитися і на дівку, і на придане. Але ж воно по різному буває… Може бути гарна дівка, а скринь нема. А як є скрині, то дівка якась не до ладу.

А ще казали, що потрібно добре дивитись, бо любов, то – любов, а гарбузи на городі ще не перевелися! Вродливі дівчата та мужні хлопці, запальні танці та співи, вир емоцій та почуттів.

"Сватання на Гончарівці" – це наш дух, наша традиція, наша історія! Вродливі дівчата та мужні хлопці, запальні танці та співи, вир емоцій та почуттів.

 історія!", - Олеся Галканова, керівник бюро НАУД театр ім. М. Заньковецької.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:20 квітня, 13:00, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 150 грн

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 20


Назар Стодоля

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 21

Дія п’єси відбувається у 70-80-х роках XVII століття. Цей період в історії недарма називається Руїною. "Від Богдана до Івана не було гетьмана…" Славні справи козаків лишилися в минулому. Прийшов час пристосуванства та прагнення збагачення за будь-яку ціну.

Історія любові під час занепаду вічних ідеалів.

Головний герой драми Хома Кичатий намагається віддати доньку заміж за багатого полковника. Цим він ламає давню клятву, дану Назарові Стодолі, що Галя – його. Як складеться їхня доля відомо с шкільних підручників. Питання в іншому – чи можлива у наш час перемога добра? У суспільстві, у власному домі, в самій людині? Чи віримо ми у покаяння грішної людини? Чи даємо ми собі право на помилку й її виправлення…

У світі формалізму та конформізму немає місця почуттям та братерським клятвам. Чи можливо щось змінити? Піти наперекір подіям та перемогти? Про це у постановці останнього лицаря українського театру – 

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:21 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 150 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 22

 


Опера "Попелюшка"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 23

В основі музичного твору лежить  добре відома казка "Попелюшка" - про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок - Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Головну героїню казки Попелюшку прозвали так, тому що в будинку вона постійно поралася коло печі, вигортала з неї попіл, а також виконувала всю важку і брудну роботу. Щоб хоч якось прикрасити життя працьовитої дівчини, їй на допомогу приходить добра Фея. Силою своїх казкових чар вона нагороджує Попелюшку пишною каретою, чудовою сукнею і кришталевими черевичками. Але дія добрих чар недовга: рівно о 12-ій ночі Попелюшка перетвориться з вишуканої незнайомки в звичайну дівчину.

Але це буде пізніше. Зараз Попелюшку чекає бал в королівському палаці. Там вона зустрінеться з Принцом. Її розум і доброта запалять у його серці вогонь любові. Але скоро північ - Попелюшці пора йти. Вона поспішає і ... губить кришталевий черевичок.

Принц настільки зачарований красою таємничої незнайомки, що вирішує знайти її. Він має  загублений нею кришталевий черевичок. Але черевичок такий маленький, що Принцові в усьому королівстві не знайти коханої. До того ж, зла мачуха зі своїми доньками раз у раз ставлять перепони на його шляху.

Зрештою, Принц знайде Попелюшку. І вони будуть жити довго і щасливо.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:31 березня, 12:00

Коли:3 квітня, 12:00

Коли:22 квітня, 12:00

Коли:29 квітня, 12:00

Коли:6 травня, 12:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 40 грн. до 200 грн.


оперета Весела вдова

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 24

Дія І

На бал у посольство країни Монтевердо в Парижі прибуває вдова Банкіра Анна Главарі, капітал якої -золотий запас цієї маленької держави. У секретній телеграмі уряд повідомляє, що, в разї її одруження з іноземцем, весь капітал перекочує за кордон і держава званкрутує. Ця конфіденційна інформація швидко розсекретилась і облетіла всі світські салони. Аристократичні пройдисвіти кинулись залицятися до Анни, щоб заволодіти її мільйонами. Справу врятування національного Багатства посол Монтевердо, Барон Зетта, доручає першому радникові - графові Данилу. Той погоджується, не підозрюючи, що Багата вдова - це та чарівна незнайомка, з якою він нещодавно зустрівся і яка   полонила   його   серце.

ДІЯ  II

Прийом у маєтку Анни Главарі в Парижі. Для товариства, яке зібралося в її домі, найбільший інтерес становлять не дружні розмови та розваги, не пісні і танці рідної країни, а гроші. В гонитві за ними ці "патріоти" втрачають сором, совість,   зраджують   Батьківщину.

Анна і Данило в полоні почуття кохання. Переборюючи овставини та самих себе, вони вже за крок до щастя. Та раптом... Зетта застає свою дружину в альтанці з Камілом Россільйоном. Він скликає гостей, щоб, скомпрометувавши Валентину, розлучитись із нею, а тоді одружитися з Анною   і   стати   мільйонером.

Але тут із альтанки виходять Россільйон та... Анна. Рятуючи репутацію Валетини, вона привселюдно оголошує Россільйона   своїм   нареченим.   Данило   в   розпачі іде з валу.

ДІЯ  III

Усе     посольство     Монтевердо     приходить     до     ресторану "Максим",      де      полюбляє бувати    граф   Данило.    Його    про­сять    розшифрувати     чергову    урядову    телеграму. Незабаром   з'являються   Анна   з   Россільйоном,   який зізнається,   що   не   одружиться   з   нею.

Усі, крім Данила, наввипередки пропонують пані Главарі руку і серце. Тоді вона повідомляє всіх, що, в разі одруження, втратить усе майно. Приголомшені претенденти один за одним відмовляються від неї. А Данило, нарешті, освідчується Анні у коханні. Лише тепер розумна і весела вдова говорить правду: капітал у будь-якому разі залишиться в неї. Данило вражений. Анна задоволена, що про­вчила   пройдисвітів.   Закохані   -   щасливі.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:22 квітня, 18:00

Коли:17 червня, 18:00

Коли:19 червня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 400 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 25


Опера "Мойсей" 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 26

Опера "Мойсей" М.Скорика – єдиний музично-театральний твір, який вперше в історії незалежної України фінансував Ватикан і отримав папське благословення під час перебування Папи Римського Іоанна Павла II в Україну(23 червня 2001).

В основі лібрето опери – однойменна поема Івана Франка. Як і літературне першоджерело, опера "Мойсей" – не тільки про вселенський символ пророка, якому Божим провидінням було дано "рабів перетворити в народ".

Вона – про прагнення нашого народу "вийти з рабства, вирвати його з серця", про історію України, про її майбутнє.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:26 квітня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 400 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 27


Балет "Любов-чарівниця"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 28

Короткий зміст балету:

Дівчина разом із коханим тікає від свого нареченого, якого не любить. Однак той наздоганяє їх і нападає на суперника.

У жорстокому двобої нелюб гине, але ревнощі, злоба, заздрощі перетворюють його на Привида. Сповнений жагучого бажання помсти, він постійно присутній між Юнаком і Дівчиною, перешкоджаючи їм не тільки поєднати свої долі, а й просто усамітнитися.

Ніщо не може визволити закоханих від постійної в’їдливої присутності Привида: ні благання Дівчини, ні хитрощі Юнака, ні чаклування Вогню.

Тільки терпіння, наполегливість, непереборне бажання бути поруч, палке стремління назустріч одне одному ослаблюють владу їх ворога, знесилюють його.

Перемагають чари кохання.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:27 квітня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 400 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 29


Вистава "Марія Заньковецька"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 30

У творчості Олексія Ріпка, заслуженого діяча мистецтв України, багаторічного режисера театру, був ряд знакових вистав для театру ім. Марії Заньковецької.

Це "Марія Заньковецька" Івана Рябокляча, "Сестри Річинські" Ірини Вільде, "Суєта" І. Карпенка-Карого.

Вистава "Марія Заньковецька" стала своєрідною творчою візитівкою заньківчан на багато років. Здавалося з примітивно біографічної п’єси неможливо зробити цікаву виставу. Виявилось можна! У сценографії Мирона Кипріяна оживала атмосфера тих часів… Здається, що й досі звучить голос Марії – Лариси Кадирової.

Вистава стала справді доленосною і для театру, і для виконавиців головних ролей,    і для глядачів, які з цією виставою ще більше полюбили свій театр. Цю виставу можна було дивитись безліч разів…

(за матеріалами книги Г. Канарської "Заньківчанам 90 років").

Тривалість — 03:00

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:10 березня - 11 березня, 18:00

Коли:24 березня, 18:00

Коли:11 квітня, 18:00

Коли:29 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 200 грн.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 31


День міста Львова

 Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 32


З нагоди Дня міста вулицями Львова пройде великий святковий парад, участь у якому візьмуть тисячі учасників. Серед них зокрема: дитячі колективи, лицарі у латах, актори на ходулях з муніципальних та аматорських театрів, оркестри, "Чудо-поїзд", карети з ангелятами, народні танцювальні колективи, представники молодіжних, спортивних, громадських організацій та національних товариств.

Окрім цього, на "Дні Львова" щорічно приїжджають зі своїми виступами зірки української естради. Хто це буде і коли саме ми дізнаємось вже згодом.

Коли: 6-9 травня

Де: м. Львів 

Скільки: безкоштовно
 


Razomfest

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 33


П’ятий за рахунком фестиваль "Razomfest", який об'єднує музику, літературу та подорожі, збере на одній сцені таких талановитих зірок як Pianoбой, O.Torvald, Поліна Республіка, Latexfauna. На літературній сцені виступатимуть зіркові сучасники: Юрко Іздрик, Андрій Любка, Макс Кідрук, Іван Байдак, Юрій Винничук, проект Insiders та багато інші.

Більшість учасників будуть оголошені вже найближчим часом.

Коли: 12-13травня

Де: FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26

Скільки: 250-600 грн

 


Концерт музиканта Любомира Мельника

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 34


Найшвидший піаніст на Планеті нарешті завітав і до Львова.  Любомир Мельник зовсім скоро продемонструє віртуозне володіння піаніно.

"Маестро здатний грати 19,5 нот в секунду кожною рукою, чим він користується аж ніяк не для демонстрації своєї техніки. Мелодизм творів не в зміні нот, а в накладенні і взаємодії обертонів, які виникають з цілих лавин і шквалів нотних потоків", - додають організатори заходу.

Після Львова у Любомира запланований концерт в Одесі. До слова, Любомир Мельник - канадський музикант українського походження.

Коли: 11 квітня, о 20:00

Де: Національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, просп. Свободи, 28

Скільки: 300-1100 грн
 


Lviv wedding festival

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 35


"Lviv Wedding Festival" вже давно символізує найбільш масштабний і красивий захід весни в Західній Україні. Якщо ви збираєтеся заміж, то це та подія, яка вас не просто зацікавить, а допоможе зібрати прямісінько на фестивалі всіх людей, які зроблять ваше свято незабутнім: тут будуть ведучі, співаки, артисти, фотографи, оператори, художники та інші.

Саме тут у вас буде унікальна можливість поспілкуватися і обговорити всі тонкощі весілля з кращими представниками цієї індустрії. Крім цього, ви зможете отримати безцінні поради, відвідати шоу-руми та корисні майстер-класи.

Коли: 10-11 березня, в 10:00

Де: Південний-EXPO, вул. Щирецька, 36

Скільки: 50-80 грн
 


Lords of the song

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 36


Знаменитий український симфо-рок оркестр Lords of the Sound представляє програму "Music is coming". "Music is coming"  це поєднання живого звучання оркестру, хору і справжньої магії, якою наповнені найвідоміші фільми і комп'ютерні ігри. Всесвітньо відомі саундтреки зазвучать по-новому і віднайдуть особливу силу.

Коли: 25 квітня, в 20:00

Де: Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1 

Скільки: 340-500 грн


 


Концерт Dakh Daughters Band

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 37


Фрік-кабаре Dakh Daughters Band  це сім акторок театру "Дах" Влада Троїцького. Також це  п'ятнадцять музичних інструментів, діапазон вокалу від українського плачу до суворого гроулінгу та повний спектр людських емоцій. Кожна композиція  то окреме театральне дійство з виром почуттів, зворушливими героями та цікавими історіями.


Dakh Daughters виступали не тільки в різних містах України, вони підкорили великі сцени у Франції, Німеччині, Польщі, Австрії та інших країнах. Тепер вони приїхали підкорювати місто Лева. 

Коли: 16 квітня в 19:00

Де: Національний український академічний драматичний театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1

Скільки: 190-750 грн
 


Stand up battle Lviv

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 38


"Stand Up Battle"  це соціально-гумористична програма перед широкою аудиторією глядачів. Знайомий формат "3 на 3". Троє учасників вже брали участь у батлах, коли їхні суперники навпаки -  спробують свої сили у батлі вперше. Цікаво, що глядачі самі своїми оплесками обирають переможця. 


Коли: 16 квітня о 19:00

Де: Палац культури залізничників "Рокс", вул. Ю. Федьковича, 54

Скільки: 80-250 грн
 


Вистава "Чоловік моєї дружини"

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 39

 


"Чоловік моєї дружини"  це комедійна вистава за п’єсою Міро Гаврана. Режисер  заслужений артист України Валерій Астахов. Ця вистава створена саме для тих, хто хоче відпочити та посміятися від душі. В головних ролях вистави заслужені та народні артисти України: Володимир Горянський, Олеся Жураківська та Дмитро Лалєнков. 


Коли: 26 березня в 19:00

ДеНаціональний український академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької  вул. Лесі Українки, 1

Скільки: 190-690 грн


Чорний квадрат 

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 40


Театр "Чорний квадрат" знову дивуватиме львівську публіку неординарністю та щирими діалогами. Вистава "Ліфчик on-line" є частиною проекту "До і Після сексу".

Це історія однієї родини, коли вони збиралися провести час разом. Актори намагатимуться розкрити найсексуальніше в сміхові і найсмішніше в сексі.

Але секс у цьому проекті не стільки популярна тема, скільки спосіб зрозуміти свої відносини зі світом. І, що набагато важливіше, з самим собою.

Коли: 28 квітня о 19:00

Де: Палац культури залізничників "Рокс", вул. Федьковича, 54/56

Скільки: 130-450 грн
 


ROCK SYMPHONY

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 41


Концерт "ROCK SYMPHONY"  це коли оркестр, хор та рок-бенд об'єднуються на сцені, разом, створюючи єдине звукове поле. "ROCK SYMPHONY"  це єдиний монолітний твір. Сценографія, режисура та спецефекти забезпечують цікаве сприйняття музики, відчуття драматургії, закладеної в ній. Адже під час перформенсу ніщо неподільно.

Аудиторія "ROCK SYMPHONY" різна: на концерт приходять  діти, підлітки, молодь,  а також жінки та чоловіки.

Коли: 28 березня в 19:00

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, пр. Свободи, 20

Скільки: 350-1200 грн
 


Дизель Шоу

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 42


Попередній весняний тур "Дизель Шоу" "Весна смішна" став рекордсменом  гумористи дали 38 концертів і увійшли до Національного реєстру рекордів України в номінації "Найбільша кількість концертів гумористичного колективу в рамках одного концертного туру". 


Новий тур "Навколо України" на підтримку першого комедійного серіалу "Папанькі" виробництва "Дизель Студіо" обіцяє побити цей рекорд. 
"Дизелі" представлять нову весняну програму  концертні номери, сценки, пісні і танці. Багато номерів глядачі в залах побачать раніше, ніж телеглядачі! Традиційно  це буде яскраве шоу без політики. На сцені ви побачите жарти на актуальні теми, сценки, музичні номери та розіграші шанувальників "Дизель шоу".   


Коли: 22 березня 

Де: Львівський державний цирк, вул. Городоцька, 83

Скільки: 190-520 грн
 


Ансамбль ім. П. Вірського

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 43



Заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського  це 100 найсильніших фахових артистів, енергійних, харизматичних і наполегливо тренованих. 


Їхня майстерність та оригінальна інтерпретація народного танцю змусили весь світ аплодувати Ансамблю імені Вірського. Йому по праву належить перше місце серед подібних колективів.

Коли: 16 квітня о 19:30

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької,  пр. Свободи, 28

Скільки: 180-780 грн


ТНЕ ВЙО 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 44

ТНЕ ВЙО – добрезнаний український колектив, який зазвичай називають піонерами українського реггі.

Але насправді музика ТНЕ ВЙО – це дика суміш ска-панку, фанку, афробіту та етніки, яка щедро змащена слабою долею і помножена на харизму кожного з семи музикантів на чолі з Мирославом Кувалдіним.

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 45

 


Великдень в Гаю

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 46


З нагоди великого свята Воскресіння Христового, Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні святкування "Великдень у гаю". Потрапивши на територію музею, відвідувачі одразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки "Кривий танець", рухаючись якою, потраплять у вир дійства.

На "Фестинах" будуть діяти ряд святкових галявин на яких водитимуть гаївки, веснянки, забави та розваги. Одна із найголовніших подій свята  Великодній флешмоб, у якому об’єднається понад 1000 осіб в "Алею благословення". Впродовж святкування також відбудуться виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот, естрадних виконавців.

Коли: 8-9 квітня об 11:00

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, вул. Чернеча гора, 1

Скільки: від 30 грн



Craft Beer & Vinyl music Festival 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 47



Вже через кілька місяців у Львові відбудеться фестиваль, який збере велику кількість творців культури крафтового пива: пивоварів, власників пабів, постачальників та виробників сировини. На "FESTrepublic" буде багато крафтового пива, ярмарка вінілів і розкішний музичний супровід.

Коли: 4-6 травня о 16:00

Де: FESTrepublic.club , вул. Старознесенська, 24-26

Скільки: безкоштовно
 


Фестиваль Street Food so Good

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 48


"Street Food So Good Festival" — це не просто фестиваль вуличної їжі, а місце забави та релаксу. Насичена програма з майстер-класами, конкурсами, розіграшами, музикою, кіно, ну і, звичайно, смачною, різноманітною та здоровою вуличною їжею.

Протягом двох днів більше ніж 20 підприємців та майстрів вуличної їжі Львова будуть дивувати гостей фестивалю своїми кулінарними шедеврами.

Коли: 18-20 травня о 15:00

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вул. Болгарська, 4

Скільки: безкоштовно


Street Market #4

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 49


IV ярмарок українських виробників одягу, аксесуарів і хенд-мейд виробів збере всіх зацікавлених у рамках фестивалю вуличної їжі "Street Food So Good".

Коли: 18-20 травня

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вул. Боглгарська, 4

Скільки: безкоштовно


Дитячий форум у Львові 2018

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 50


“Дитячий Форум у Львові” відбувається із 2007 року. З 2016 проводиться в рамках програми “Львів  місто літератури”. Його програма складається із книжкових виставок, презентацій дитячих видань, авторських зустрічей та майстер-класів. Останні пропонуються із різних видів творчості, мистецтва та науки.

Загалом, концепція “Дитячого Форуму у Львові” побудована у форматі великої гри, яку проходять всі відвідувачі фестивалю.

Коли: 10-13 травня о 10:00

Де: Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17

Скільки: безкоштовно


Концерт INNA  у Львові

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 51


Inna  — співачка, виконавиця танцювальної музики в Румунії. Вона розпочала виступи з "Play & Win" в 2008 році, в цьому ж році був запущений і перший сингл "Hot". Дівчина встигла завоювати симпатії в країнах східної Європи. Найвідомішим хітом співачки стала пісня "Hot".

10 серпня 2009 року співачка випустила дебютний альбом в Румунії, а вже на початку вересня альбом виходить на території Росії — його випустила компанія "RDS Records". Тепер Inna приїхала до Львова аби завоювати ще й українського слухача. 

Коли: 13 квітня

Де: Нічний клуб Малевич, пр. Чорновола, 2

Скільки: 500-2000 грн
 


Концерт Тоні Матвієнко з оркестром

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 52


Українська співачка Тоня Матвієнко вирушить у тур містами України. Вже у квітні вона порадує своїх фанів виступами з симфонічним оркестром BRAVISIMO. До музичної програми увійдуть відомі хіти виконавиці, а також музичні твори династії Матвієнко.

Коли: 13 квітня

Де: Культурно-освітній центр ім. Олександра Довженка, проспект Червоної Калини, 81

Скільки: 90-320 грн


Міжнародний проект "Місто професій"

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 53


"Місто професій" — це міжнародний проект, що вже п'ятий рік реалізовується в Україні. Його мета  — щоби кожна дитина мала шанс реалізувати свій потенціал.


У парковій зоні розгортається імпровізоване Місто Професій, а при вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість "влаштуватись на роботу".

Після короткого майстер класу від фахівців своїх галузей, таких як: рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, поліцейський, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо, діти приступатимуть до "роботи".

Коли: 26 травня о 12:00

Де: Парк ім. Івана Франка, вул. Університетська

Скільки: безкоштовно


Фестиваль локальних продуктів "Повен стіл"

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 54


Фестиваль локальних продуктів "Повен Стіл" відбудеться уже вдруге на території сільськогосподарського оптового ринку "Шувар". Фестиваль має на меті об’єднати виробників локальних (місцевих) продуктів, які динамічно розвивають свій власний бренд.

Фестиваль на одній території збере українських виробників локальних продуктів, що реалізують якісні натуральні продукти.

В асортименті  фермерські сири та молочні продукти; домашні ковбаси, паштети, копченості; риба, молюски та раки; хліб і випічка; різноманітні соуси, конфітюри та джеми; шоколад, мед, десерти і солодощі, вина, наливки, настоянки та ін.

Коли: 20-21 квітня о 09:00

Де: Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар", вул. Хуторівка, 4б

Скільки: безкоштовно


Dream Handmade Festival

 

Буде гаряче: головні культурні події весни у Львові фото 55


Dream Handmade Festival – це перший фестиваль ручної роботи у Західній Україні, який об’єднає на своїй виставковій площі майстрів, авторів дизайнерських виробів та виробів ручної роботи, українських "handmade" виробників, виробників та дистриб’юторів товарів для рукоділля, творчого хобі, дитячої творчості та художніх матеріалів.

"Dream Handmade Festival" - це також можливість вийти на український ринок дизайнерських виробів та виробів ручної роботи, товарів для рукоділля і творчості, презентувати себе та свою продукцію та ознайомитися із новинками та пропозицією ринку.

На виставці будуть представлені майстер-класи, семінари та консультації, на яких відвідувачі зможуть власноруч попрактикуватися, ознайомитися із авторськими техніками та придбати готові вироби чи предмети для рукоділля.

Коли: 31 березня-1 квітня об 11:00

Де: Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17

Скільки: від 30 грн
 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів міста

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Весь Львів: гід туриста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах