Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня)

Новина - Дозвілля та їжа - Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня)

Новина - Дозвілля та їжа - Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня)

Дозвілля та їжа
20 квiтня 2018 17:29

Якщо будні - ті ще квіточки, то вихідні - справжнісінькі ягідки. Vg Львів запрошує тебе на збір врожаю. Кращі івенти вікенду вже в нашому огляді. Більше заходів в розділі афіша Львова

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото


Вистава "Коли цвіте папороть"

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 1

У Львівські опері прем’єра фольк опери-балету “Коли цвіте папороть” Є.Станковича. за участю солістів опери, хору, балету та симфонічного оркестру.

"Фольк опера-балет “Коли цвіте папороть” Євгена Станковича – явище в музиці унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення. Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою. У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій – відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи", - зазначили організатори."Тут немає векторного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. Натомість твір будується як величезна мозаїка, у якій за принципом контрасту поєднуються сцени, замальовки, епізоди. Все це – відбиток мозаїчності мислення ХХ сторіччя, дивним чином поєднаний із принципом поетичного кінематографа".

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:20 квітня - 21 квітня, 18:00

Коли:25 травня - 26 травня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 80 грн. до 500 грн.

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 2


Вистава "Сватання на Гончарівці"

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 3

"Казали люди, коли сватаєшся до дівки, то треба дивитися і на дівку, і на придане. Але ж воно по різному буває… Може бути гарна дівка, а скринь нема. А як є скрині, то дівка якась не до ладу.

А ще казали, що потрібно добре дивитись, бо любов, то – любов, а гарбузи на городі ще не перевелися! Вродливі дівчата та мужні хлопці, запальні танці та співи, вир емоцій та почуттів.

"Сватання на Гончарівці" – це наш дух, наша традиція, наша історія! Вродливі дівчата та мужні хлопці, запальні танці та співи, вир емоцій та почуттів.

 історія!", - Олеся Галканова, керівник бюро НАУД театр ім. М. Заньковецької.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:20 квітня, 13:00, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 150 грн

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 4


Фестиваль локальних продуктів "Повен стіл"

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 5


Фестиваль локальних продуктів "Повен Стіл" відбудеться уже вдруге на території сільськогосподарського оптового ринку "Шувар". Фестиваль має на меті об’єднати виробників локальних (місцевих) продуктів, які динамічно розвивають свій власний бренд.

Фестиваль на одній території збере українських виробників локальних продуктів, що реалізують якісні натуральні продукти.

В асортименті  фермерські сири та молочні продукти; домашні ковбаси, паштети, копченості; риба, молюски та раки; хліб і випічка; різноманітні соуси, конфітюри та джеми; шоколад, мед, десерти і солодощі, вина, наливки, настоянки та ін.

Коли: 20-21 квітня о 09:00

Де: Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар", вул. Хуторівка, 4б

Скільки: безкоштовно


Назар Стодоля

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 6

Дія п’єси відбувається у 70-80-х роках XVII століття. Цей період в історії недарма називається Руїною. "Від Богдана до Івана не було гетьмана…" Славні справи козаків лишилися в минулому. Прийшов час пристосуванства та прагнення збагачення за будь-яку ціну.

Історія любові під час занепаду вічних ідеалів.

Головний герой драми Хома Кичатий намагається віддати доньку заміж за багатого полковника. Цим він ламає давню клятву, дану Назарові Стодолі, що Галя – його. Як складеться їхня доля відомо с шкільних підручників. Питання в іншому – чи можлива у наш час перемога добра? У суспільстві, у власному домі, в самій людині? Чи віримо ми у покаяння грішної людини? Чи даємо ми собі право на помилку й її виправлення…

У світі формалізму та конформізму немає місця почуттям та братерським клятвам. Чи можливо щось змінити? Піти наперекір подіям та перемогти? Про це у постановці останнього лицаря українського театру – 

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:21 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 150 грн.

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 7


Оперета Весела вдова

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 8

Дія І

На бал у посольство країни Монтевердо в Парижі прибуває вдова Банкіра Анна Главарі, капітал якої -золотий запас цієї маленької держави. У секретній телеграмі уряд повідомляє, що, в разї її одруження з іноземцем, весь капітал перекочує за кордон і держава званкрутує. Ця конфіденційна інформація швидко розсекретилась і облетіла всі світські салони. Аристократичні пройдисвіти кинулись залицятися до Анни, щоб заволодіти її мільйонами. Справу врятування національного Багатства посол Монтевердо, Барон Зетта, доручає першому радникові - графові Данилу. Той погоджується, не підозрюючи, що Багата вдова - це та чарівна незнайомка, з якою він нещодавно зустрівся і яка   полонила   його   серце.

ДІЯ  II

Прийом у маєтку Анни Главарі в Парижі. Для товариства, яке зібралося в її домі, найбільший інтерес становлять не дружні розмови та розваги, не пісні і танці рідної країни, а гроші. В гонитві за ними ці "патріоти" втрачають сором, совість,   зраджують   Батьківщину.

Анна і Данило в полоні почуття кохання. Переборюючи овставини та самих себе, вони вже за крок до щастя. Та раптом... Зетта застає свою дружину в альтанці з Камілом Россільйоном. Він скликає гостей, щоб, скомпрометувавши Валентину, розлучитись із нею, а тоді одружитися з Анною   і   стати   мільйонером.

Але тут із альтанки виходять Россільйон та... Анна. Рятуючи репутацію Валетини, вона привселюдно оголошує Россільйона   своїм   нареченим.   Данило   в   розпачі іде з валу.

ДІЯ  III

Усе     посольство     Монтевердо     приходить     до     ресторану "Максим",      де      полюбляє бувати    граф   Данило.    Його    про­сять    розшифрувати     чергову    урядову    телеграму. Незабаром   з'являються   Анна   з   Россільйоном,   який зізнається,   що   не   одружиться   з   нею.

Усі, крім Данила, наввипередки пропонують пані Главарі руку і серце. Тоді вона повідомляє всіх, що, в разі одруження, втратить усе майно. Приголомшені претенденти один за одним відмовляються від неї. А Данило, нарешті, освідчується Анні у коханні. Лише тепер розумна і весела вдова говорить правду: капітал у будь-якому разі залишиться в неї. Данило вражений. Анна задоволена, що про­вчила   пройдисвітів.   Закохані   -   щасливі.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:22 квітня, 18:00

Коли:17 червня, 18:00

Коли:19 червня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 400 грн.

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 9


Lords of the song

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 10


Знаменитий український симфо-рок оркестр Lords of the Sound представляє програму "Music is coming". "Music is coming"  це поєднання живого звучання оркестру, хору і справжньої магії, якою наповнені найвідоміші фільми і комп'ютерні ігри. Всесвітньо відомі саундтреки зазвучать по-новому і віднайдуть особливу силу.

Коли: 25 квітня, в 20:00

Де: Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1 

Скільки: 340-500 грн


Опера "Мойсей" 

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 11

Опера "Мойсей" М.Скорика – єдиний музично-театральний твір, який вперше в історії незалежної України фінансував Ватикан і отримав папське благословення під час перебування Папи Римського Іоанна Павла II в Україну(23 червня 2001).

В основі лібрето опери – однойменна поема Івана Франка. Як і літературне першоджерело, опера "Мойсей" – не тільки про вселенський символ пророка, якому Божим провидінням було дано "рабів перетворити в народ".

Вона – про прагнення нашого народу "вийти з рабства, вирвати його з серця", про історію України, про її майбутнє.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:26 квітня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 400 грн.

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 12


Балет "Любов-чарівниця"

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 13

Короткий зміст балету:

Дівчина разом із коханим тікає від свого нареченого, якого не любить. Однак той наздоганяє їх і нападає на суперника.

У жорстокому двобої нелюб гине, але ревнощі, злоба, заздрощі перетворюють його на Привида. Сповнений жагучого бажання помсти, він постійно присутній між Юнаком і Дівчиною, перешкоджаючи їм не тільки поєднати свої долі, а й просто усамітнитися.

Ніщо не може визволити закоханих від постійної в’їдливої присутності Привида: ні благання Дівчини, ні хитрощі Юнака, ні чаклування Вогню.

Тільки терпіння, наполегливість, непереборне бажання бути поруч, палке стремління назустріч одне одному ослаблюють владу їх ворога, знесилюють його.

Перемагають чари кохання.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:27 квітня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 400 грн.

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 14


Чорний квадрат 

Ягідки тижня: кращі події вихідних у Львові (21, 22 квітня) фото 15


Театр "Чорний квадрат" знову дивуватиме львівську публіку неординарністю та щирими діалогами. Вистава "Ліфчик on-line" є частиною проекту "До і Після сексу".

Це історія однієї родини, коли вони збиралися провести час разом. Актори намагатимуться розкрити найсексуальніше в сміхові і найсмішніше в сексі.

Але секс у цьому проекті не стільки популярна тема, скільки спосіб зрозуміти свої відносини зі світом. І, що набагато важливіше, з самим собою.

Коли: 28 квітня о 19:00

Де: Палац культури залізничників "Рокс", вул. Федьковича, 54/56

Скільки: 130-450 грн


А ТАКОЖ:

ПроАРТ форум "Під Деревом" 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2093270 

Фестиваль "Французька Весна" 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2073395 

Французька весна на "Коперніка" 
https://lviv.vgorode.ua/event/club_movie/2092409 

Фестиваль "День пластуна" 2018 "Як назвеш, так і попливеш" 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2029948 

НАОНІ Оrchestra 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2073338 

Концерт "Українське вибране: "Тартак" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2101830 

Концерт для голосу і виконавця "Квітка-Невіста" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/1807042 

Концерт гурту "Ice cream" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/1772678 

Концерт гурту "Wszystko" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/1299194 

Гумор-шоу "Вар'яти" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/1290028 

Музичний салон Дзеркальної Зали "Джордж Крамб "Mакрокосмос" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2101832 

Великодня квест-хатинка 
https://lviv.vgorode.ua/event/children/2073451 

Безкоштовні комп’ютерні майстер-класи у Papashon 
https://lviv.vgorode.ua/event/lecture/2084876 

Люкс-толока в Парку культури 
https://lviv.vgorode.ua/event/gratis/2091313 

Цирк на воді 
https://lviv.vgorode.ua/event/children/2073439 

Вистава "Золоторогий олень" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1878767 

Вистава "Теремок" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/630780 

Прем'єра вистави "Стара пані висиджує" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/2101482 

"Знайдена лялька" (еко-мандрівка) 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1878768 

Вистава "Коли цвіте папороть" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1941508 

Вистава "Гамлет" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1752999 

Вистава "За двома зайцями". Прем'єра 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/2026071 

Весела вдова. Оперета 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/870562 

Вистава "Забави для Фауста" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/607942 

Вечірка "Broken Tales" Chapter Two by Vatra Tribe 
https://lviv.vgorode.ua/event/clubs/2092637 

Вечірка "Night express" 
https://lviv.vgorode.ua/event/clubs/2101833

ДИВИСЬ ЩЕ:

Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів міста

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Весь Львів: гід туриста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах