Мажоретки, барабанщики і пікнік: як Львів святкуватиме День міста

Новина - Дозвілля та їжа - Мажоретки, барабанщики і пікнік: як Львів святкуватиме День міста

Новина - Дозвілля та їжа - Мажоретки, барабанщики і пікнік: як Львів святкуватиме День міста

Дозвілля та їжа
25 квiтня 2018 17:46

З 4 до 6 травня, впродовж трьох днів, Львів святкуватиме День міста.

Проте, святкові заходи в місті розпочнуться уже від завтра, 26 квітня. В Італійському дворику два наступні вечори відзначать уродини Шекспіра, 26 квітня виставою "Театру у кошику" "Річард після Річарда", а 27 квітня там же ж Перший театр зіграє "Ромео і Джульєтту". А на сам День міста Перший театр запрезентує прем'єру вистави "Джалапіта".

"5 травня ми плануємо в подвір'ї Першого театру презентацію вистави "Джалапіта", хочемо, щоб це було якось театралізовано і не надто звично. А сама вистава відбудеться 6 травня, буде дві вистави о 12:00 і о 18:00", - розповів zaxid.net художній керівник Першого театру Юрій Мисак.

Кожен святковий день починатиметься із сніданків у львівських музеях. Уже традиційно у суботу центром міста пройде велелюдна хода із лицарями, карнавалом та різними колективами. А далі площі середмістя і Сихова наповнять музикою духові оркестри на фестивалі "Королівський Лев".

"Всіх учасників очікується на фестивалі "Королівський Лев" 600 осіб, це є 10 духових оркестрів, 2 шоу-групи барабанщиків і 9 груп мажореток", - повідомив Андріян Леськів, диригент оркестру "Львівські фанфари".

Новою локацією стане вулиця Леся Курбаса. Там співатимуть гурт "Курбаси", а також Марія Копитчак із "Оркестром почувань". Актори занурять слухачів у в атмосферу довоєння і 70-х років.

"4 травня о 18:00 ми відкриємо ретро-вулицю у Львові, тому що спершу ми повернемося у 20-23-ті роки з піснями Богдана Весоловського, а вже увечері колектив "Курбаси", в якому я також беру участь, теж повернеться до ретро-стилю, але ближчого до нас, це будуть пісні Володимир Івасюка", - розповіла співачка Марія Копитчак.

Уже звично концерти відбуватимуться і на площі Ринок. У суботу там буде джазовий день, у неділю - класичний. А коли стемніє організатори обіцяють віртуальний сюрприз.

"Нове дійство ми готуємо, режисером якого є Володимир Стецькович із театру Курбаса. Це є 3D мапінг на одному із найкращих будівель міста у суботу. Ще зараз не озвучуємо локації, це ми потримаємо трошки інтригу", - каже Марта Іванишин, директорка "Довженко Центру".

Окрім того, львів'ян скликають на пікнік у Парк Франка, на "Барбекю фест" у дворик Палацу мистецтв та на "Kraft Beer & Vinil Fest" на території Festrepublic.

ДИВСИСЬ ЩЕ:

Батярський велопроменад: як це було

Святкова хода, Король Лев і Королева Констанція, Berbeque Fest: як львів'яни святкують День міста

Відеофакт: як Львів гуляє День міста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах