Фахівці Держпродспоживслужби розповіли про порушення умов приготування їжі у львівському дитсадку №168, де масово отруїлися діти.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області розповіли про порушення умов приготування їжі у львівському дитсадку №168, де масово отруїлися діти.
"Було виявлено, що салати готувалися на столі у приміщенні, де проводилася обробка сирих продуктів. Було виявлено перехрест готової і сирої продукції у заготівельному цеху. Також не здійснювався контроль за дотриманням температурного режиму в процесі повторної обробки м’ясних та рибних виробів. Тобто у садочку не було відповідних засобів для вимірювання температури всередині готового виробу. Це стосується м’ясних і рибних виробів. Ми ще виявили, що в одній із груп було невпорядковано зберігання прибирального інвентаря. Тобто в туалеті для персоналу зберігали все: і засоби для миття підлоги, і для миття іграшок, та інший інвентар. Це єпорушення", – розповіла
Керівництво садочка запевнило, що всі порушення вже виправили.
"Там не було суттєвих порушень. Всі порушення на сьогоднішній день усунені. Ми навіть купили термометр, яким вимірюють температуру готових страв. Хоча в інструкції для харчування у садочках такого немає. Тобто ми зробили все, щоб усунути недоліки. Ми зацікавлені в тому, щоб всі були здорові і щоб садочок працював у сталому режимі", – розповіла директор садочку №168 Оксана Ядельська.
Нагадаємо, п’ятеро вихованців львівського дитсадка №168 потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією. Ще одну дитину відправили дитину на амбулаторне лікування, проконсультувавши батьків. Задля з’ясування причини захворювання дітей дитсадок призупинив роботу.
ДИВИСЬ ЩЕ:
Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі
Не чіпай кота: півтори тисячі львів’ян захворіли на гострі кишкові інфекції
Пообідали – в лікарню: у ресторані під Львовом отруїлися 16 дітей
Читайте всі новини на нашій сторінці в
Підписуйтеся на нас в