Не сиди вдома: куди піти у Львові на перших жовтневих вихідних

Куди піти у Львові на перших жовтневих вихідних. Фото: znymky.com

Куди піти у Львові на перших жовтневих вихідних. Фото: znymky.com

Дозвілля та їжа
03 жовтня 2020 10:26

Хоча погода за вікном вже не тішить львів’ян теплими промінцями сонця, та це не привід просиджувати вдома перші жовтневі вихідні! Тим паче, що у місті пройде багато цікавих подій: вуличні вистави, вечірки, концерти, ранковий забіг та блошиний ринок!

VG Львів традиційно зібрав добірку найочікуваніших івентів цих вихідних, які неможливо проґавити.

Вуличні вистави

Вуличні вистави. Фото: oscar.companyВуличні вистави. Фото: oscar.company

Перші жовтневі вихідні запам’ятаються львів’янам танцями на ходулях, захоплюючими трюками, комедійними сценами та спілкуванням з акторами! Адже саме цих вихідних на Сихові показуватимуть вистави просто неба в межах міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев на вулиці - 2020».

Відтак, 2 жовтня о 20:00 можна буде переглянути виставу «Маскарад» від київського театру «Хайлайтц». Вистава покаже незабутню подорож карнавалами світу. А наступного дня, 3 жовтня, о 17:00 показуватимуть «Кольорові мандри» від львівського циркового театру «Вуаля». Разом із акторами глядачі матимуть змогу потрапити на запальну ярмарку, стати учасниками дійства, познайомитися з незвичними і дуже веселими персонажами. Буде цікаво як дітям, так і дорослим!

Коли і де:

Програма. Фото: ЛМРПрограма. Фото: ЛМР

Скільки: усі події фестивалю безкоштовні

Тепла вечірка на терасі

Вечірка на терасі. Фото: «FestRepublic»Вечірка на терасі. Фото: «FestRepublic»

Хоча львівська погода за вікном зовсім не надихає на активне проведення вихідних… Та  зачекайте, ще рано прощатись з вечірками на терасі! Адже навіть таке дійство можна «утеплити».  Тож одягайте свій найтепліший светр, хапайте друзів та гайда разом зігріватись коктейлями та танцями просто неба. На вечірці тепла та комфорту для вас лунатимуть найгарячіші треки, а атмосферності цьому дійству добавлять м’які відтінки осіннього заходу сонця.

Коли: п’ятниця, 2 жовтня, 18:00 - 0:00; субота, 3 жовтня, 18:00 - 21:00

Де: у «FestRepublic», що на вулиці Старознесенській, 24-26

Скільки: вхід вільний

Ранковий забіг

Ранковий забіг. Фото: ІнформаторРанковий забіг. Фото: Інформатор

Зазвичай всі лише планують почати бігати зранку з якогось понеділка, та не відомо, в якому році… І причини залишитись вдома бувають різні: то не має компанії для бігу, то погода якась не така, чи немає підходящого одягу тощо. Та ось гарна мотивація для львів’ян хоча би спробувати - щотижневі суботні 5км забіги «Runday»! Тут ви зможете бадьоро розпочати ранок з розминкою, зустріти бігових друзів, познайомитись з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатись про найцікавіші бігові заходи та просто весело провести час! Важко не буде навіть початківцям, адже бігти потрібно в довільному темпі, допускається навіть ходьба, тут головне – кілометраж. А якщо таки не наважитесь взяти участь, то можете для початку поволонтерити:  засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати чи проводити розминку/заминку.

Коли: щосуботи, початок о 8:45

Де: збір у Стрийському парку (вхід із вулиці Уласа Самчука)

Скільки: участь безкоштовна, але потрібно зареєструйтеся на www.runday.org та заскрінити QR код на смартфоні

Хто на новенького: 9 модних ресторанів і барів Львова, які відкрились влітку 2020 року

Ранковий концерт в Парку культури

Ранковий концерт. Фото: freepik.comРанковий концерт. Фото: freepik.com

Суботній ранок у Львові традиційно розпочинається з доброї кави. Та традиції змінюються і в кращу сторону! І ось остання нагода прокинутись під класичну музику, попиваючи смачну каву, та зігріваючись коциком в колі друзів в Парку культури. Цього тижня тут для жайворонків гратиме інструментальний гурт «Rockoko»!

Де: в Парк Культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (позаду Центральної арки, вхід з вулиці Вітовського)

Коли: в суботу, 3 жовтня, з 12:00 до 13:00

Скільки: вхід вільний

Тиха вечірка

Тиха вечірка. Фото: «FestRepublic»Тиха вечірка. Фото: «FestRepublic»

І ще одна вечірка, яка відбудеться вже цих вихідних у Львові! Та формат цього дійства зовсім незвичний, адже кожен гість отримає персональні навушники і сам обере три хвилі з музикою різного стилю, яку під яку танцюватиме до пізньої ночі просто неба. Шість діджеїв зберуться разом у вечір, де в унісон зіллються декілька музичних хвиль: 90s, 2000s, rock, DnB, tech house, pop music, trance. Не пропусти найдовшу і найтихішу вечірку цієї осені!

Коли: субота, 3 жовтня, 21:00 до 3:00

Де: у «FestRepublic», що на вулиці Старознесенській, 24-26

Скільки: перша година безкоштовна, далі - 100 грн

ТЛУМ & КРАМ: блошиний ринок

Блошиний ринок. Фото: TLUM & KRAM.Блошиний ринок. Фото: TLUM & KRAM.

У місті знову проведуть блошиний ринок, який вже так полюбився серед львів’ян. TLUM & KRAM — це не просто розпродажі, а це місце цікавих знайомств та зустрічей з однодумцями. Це не просто простір для обміну речима, а ще й цікавими ідеями. Сюди приходять відпочивати, надихатись та робити добрі справи. Ну і звісно ж, не забуваємо про ідею – тут можна придбати/продати антикваріат, вінтаж та старовину.

Де: у «Lem Station», що на вулиці Вітовського, 57

Коли: в неділю, 4 жовтня, з 11:00 до 19:00

Скільки: вхід вільний

Осінній джаз просто неба

Джаз просто неба. Фото: folloren.no (умовне)Джаз просто неба. Фото: folloren.no (умовне)

А завершить останні жовтневі вихідні джазовий концерт просто неба! Програма концерту складається з джаз, фанк, фюжн та соул відомих світових хітів легендарних музикантів — Майкла Джексона, Біла Візерса та багатьох інших. Родзинкою концертної програми стане Пол Комолафе, який вніс свіже дихання, енергію та колорит музики соул. Виконавець останніми роками живе у Львові і співає як вокаліст, засновник та лідер госпел-хорів у Християнських середовищах України та Світу. Музиканти обіцяють, що екзотичний вокал від Пола Комолафе разом з потужними джазовими імпровізаторами стануть мистецькиим вибухом, в якому всі, хто завітає, отримають порцію найвищої естетичної насолоди.

Коли: в неділю, 4 жовтня, 19:30 до 21:30

Де: у «FestRepublic», що на вулиці Старознесенській, 24-26

Скільки: квитки від від 290 до 540 гривень, придбати їх можна за посиланням

Зони відчуження: українські міста-привиди, в яких зупинилось життя

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах