Нічна, пивна, кавова: 7 незвичайних екскурсій Львовом

Нічна, пивна, кавова: 7 незвичайних екскурсій Львовом.

Нічна, пивна, кавова: 7 незвичайних екскурсій Львовом. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
05 березня 09:23

Львів – місто, яке ніколи не перестає дивувати. Якщо ж вам здається, що ви вже все тут бачили, скрізь гуляли і все куштували – замовте котрийсь із прогулянково-гастрономічних турів містом Лева, і переконайтеся, що це не так. 

VG Львів зібрав 7 незвичайних екскурсій Львовом для тих, кого важко здивувати. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Екскурсія «Легенди та підземелля Львова»

Екскурсія «Легенди та підземелля Львова».Екскурсія «Легенди та підземелля Львова». Фото: lviv-tourist.info.

Відвідування підземних залів, підвалів і катакомб входить у трійку найпопулярніших екскурсій Львовом. Заплутані таємничі лабіринти підземного світу, захоплюючі розповіді про легендарні особистості минулого, котрі жили, переховувалися та страждали у львівських підземеллях, несподівані відкриття та реліквії з минулого. Знайомство з цікавими деталями побуту, життя, способів лікувань, розваг та, навіть, катувань з часів середньовіччя – усе це ви дізнаєтеся під час екскурсії «Легенди та підземелля Львова».

Маршрут: костел єзуїтів – аптека-музей – монастир домініканців.

Тривалість екскурсії – 2 години.

Ціна: 150 гривень. Окремо оплачується вартість вхідних квитків. Костел Єзуїтів: дорослий квиток – 40 гривень, студентський і учнівський – 10 гривень, дошкільнятам вхід вільний.  Аптека-музей: дорослий квиток – 30 гривень, студентський – 20 гривень, учнівський – 10 гривень, дошкільнята – вхід вільний. Домініканський монастир: дорослий квиток – 35 гривень, студентський і учнівський – 25 гривень, дошкільнята – безкоштовно.

Екскурсія дахами Львова

Екскурсія дахами Львова.Екскурсія дахами Львова. Фото: facebook.com/toyelviv.

Якщо у дитинстві ви обожнювали читати книжки Астрід Ліндгрен, а Карлсон був вашим улюбленими персонажем, неодмінно замовте екскурсію львівськими дахами.

Маршрут: оглядовий майданчик львівської Ратуші – дах «Криївки» – верхній зал кнайпи «Гасова лямпи» – майданчики ресторану з акулами «36По» – «Майстерня шоколаду» – балкон торгового центру «Вернісаж Тераса» – пагорб монастиря кармелітів босих – тераса меморіалу Небесної Сотні.

Тривалість екскурсії – 2 години.

Ціна квитка: 150 гривень. Окремо оплачується вхідний квиток на вежу Ратуші (дорослий – 40 гривень, дитячий – 10 гривень).

Дитяча екскурсія «Пригоди львівських ельфів»

Дитяча екскурсія «Пригоди львівських ельфів».Дитяча екскурсія «Пригоди львівських ельфів». Фото: igor-salnikov.livejournal.com.

Ця екскурсія для наймолодших львів'ян і гостей міста. Ельфійка Ія та хлопчик Максим знайомляться під час екскурсії у Чудо поїзді. У ельфійки біда – її брата Індіса викрали злі тролі. Друзі мандрують Львовом на чарівному Чудо поїзді у його пошуках. Під час подорожі Ія розповідає деякі факти з історії старого міста. Біля Оперного театру вони потрапляють у підземне царство тролів, де їх чекають неймовірні пригоди.

Маршрут: пл.Ринок – вул. Підвальна – вул. Б. Хмельницького – пр. Чорновола – пр. Свободи – вул. Гнатюка – вул. Листопадового Чину – вул. Університетська – вул. Словацького – вул. Коперника – пр. Шевченка – вул. Герцена – вул. Кн. Романа – пр. Свободи – пл. Катедральна – пл. Ринок. 

Тривалість екскурсії – 1 година.

Ціна: дорослий квиток – 150 гривень, дитячий – 85 гривень.

Як риба в місті. Екскурсія-квест 

Як риба в місті. Екскурсія-квест.  Як риба в місті. Екскурсія-квест.  

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова "Як риба в місті". В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Субота – з 12:00 до 18:00.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20. Щодня з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Неділя – з 10:00 до 17:00.

Тривалість екскурсії – 1,5 години.

Ціна: безкоштовно.

Мандрівка львівськими кав’ярнями

Мандрівка львівськими кав’ярнями.Мандрівка львівськими кав’ярнями. Фото: Фото: freepik.com

Це ідеальна прогулянка для кавоманів і кавоманок, яка подібна на подорож у часі.

«Теплу, дружню атмосферу відчуєте у старовинній кав’ярні «Синя пляшка» та у кав’ярні «Світ Кави». Зустрінетесь із привидом та послухаєте легенди у кав’ярні «Золотий Дукат», пірнете у мрії, сидячи на підвіконні кав’ярні «На бамбетлі», зустрінете зірку політики, бізнесу, естради, кіно або спорту у «Віденській кав’ярні», – розповідають екскурсоводи.

Тривалість екскурсії – 2 години.

Ціна: 150 гривень.

Хмільна екскурсія «Пивний Львів»

Хмільна екскурсія «Пивний Львів».Хмільна екскурсія «Пивний Львів». Фото: facebook.com/kumpelbeer.

Пивний тур Львовом включає відвідування восьми пивоварень і пабів, пам’ятників батярам, пивовару та Бравому солдату Швейку, дегустації, львівський гумор і добірні анекдоти. 

Маршрут: чеська пивоварня «Старгород» (безкоштовна екскурсія від пивовара з можливою дегустацією трьох видів пива) – пам’ятники батярам-пиволюбам – ресторан-пивоварня «Кумпель» (пивна циця та дегустація бурштинового, або платинового пива) – серія анекдотів про львівських батярів – ресторан «Королівська пивоварня» (розповідь про п’ять сортів пива та королівські розваги, пивний пуп і королеву пива) – пам’ятник бравому солдату Швейку та розповідь про його сатиричний гумор – Театр пива «Правда» – дегустація пива в банках – розваги батярів – ресторація «Марево» (пиво за «рекомендацією» бургомістра Бартоломея) – «Mons Pius / Пиво&М’ясо» (фірмове пиво на основі артезіанської води) – пивбар «Човен» (16 кранів українського крафтового пива). 

Тривалість екскурсії – 2 години.

Ціна: 200 гривень.

Екскурсія Личаківським цвинтарем

Екскурсія Личаківським цвинтарем.Екскурсія Личаківським цвинтарем. Фото: unsplash.com.

Місце пам’яті, місце історії, місце красивої жалоби та ганебного забуття – це все Личаків. Екскурсія львівським некрополем – одна з найпопулярніших атракцій серед іноземців та емігрантів. За словами екскурсоводів, хто не був на Личаківському цвинтарі, той не знає справжнього Львова.

Маршрут: зустріч біля головних воріт Личаківського цвинтаря – центральна площа, оточена каплицями – головна алея – пантеон слави УГА – меморіал польських «орлят» – могили польських повстанців 1863-1864 років – найстаріші надмогильні плити та пам’ятники в глибині кладовища – поховання біля старого входу. 

Тривалість екскурсії – 2 години.

Ціна: 150 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах