Де купатися у Трускавці, а де роздають повістки: топ озер курорту

Де купатися у Трускавці, а де роздають повістки: топ озер курорту.

Де купатися у Трускавці, а де роздають повістки: топ озер курорту. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
20 червня 2022 12:46

Трускавець – популярний бальнеологічний курорт Львівської області, багатий не лише на цілющі мінеральні води, але й на озера. Втім, купатися можна не в усіх. А є й така водойма, на березі якої роздають повістки до військкомату. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Трускавецьке водосховище

Ставок Солониця, питне озеро, озеро біля санаторію «Карпати» - усе це назви Трускавецького водосховища. Розташоване воно у курортній зоні, поблизу урочища Помірки. З південного заходу у нього впадають два гірські потічки.

Купатися тут категорично заборонено, оскільки озеро використовується для забезпечення мешканців і відпочивальників міста Трускавця питною водою. Втім, щороку, коли немилосердна спека зводить людей із розуму, знаходяться такі, які купаються питному озері. І ні огорожа, ні відеокамери, ні рейди працівників «Трускавецьводоканалу» з поліцією не можуть викорінити цю погану звичку. Тож цьогоріч купальникам вирішили роздавати повістки. Таке рішення прийняла Трускавецька міська рада.

Трускавецьке озеро  

Розташоване на виїзді з міста у напрямку міста Борислава (до велитенського напису "Трускавець" обабіч дороги), втім, у пішій доступності. Від готелю "Марко" стежкою вздовж дороги на Борислав сюди неспішним кроком йти не більше 15 хвилин.

Біля озера встановлена табличка "Купатися заборонено!", але на неї не зважають. Місцеві кажуть, що вода в озері дуже чиста. Купатися заборонено тому, що на березі немає станції рятувальників, не влаштовано переодягалень, вбиралень й інформаційних стендів про безпеку поводження на воді, а без цього дозволу на купання бути просто не може. Але людей на цьому озері відпочиває багато, особливо на вихідні. Тут і засмагають, і купаються, і плавають на надувних човнах, і рибалять, і смажать шашлик на березі.

Біля водойми є кафе з альтанками та мангалами для оренди, де продають напої, снеки та морозиво.

Озеро біля "Козацького хутора"

Розташоване на виїзді з міста у напрямку міста Дрогобича. Від трускавецького автовокзалу до водойми йти тротуаром пішки вздовж траси близько 15 хвилин. Це чимале озеро, але купаються лише у двох місцях – біля дамби та біля ресторану "Козацький хутір". Щодо останнього місця, то тут територія огороджена й доглянута, вхід платний (у 2021 році квиток коштував 25 гривень). Берег піщаний, є безкоштовні вбиральні, душ і роздягальні. 

Також на території є альтанки (страви можна замовити у ресторані), невелике волейбольне поле, у літньому кафе продають напої та солодощі.

Доброгостівське водосховище

Величезна водойма з мальовничими берегами у селі Доброгостів, що входить до Трускавецької громади, дуже популярне місце серед купальників, а також тих, хто хоче відпочити від міської метушні у наметах. Від трускавецької лікарні дорогою вздовж села Станиля попри ліс до озера йти менше години, автомобілем – 10 хвилин. 

Озеро створене у 1963 році і жодного разу не спускалося. З 2013 року постійно проводиться зариблення водойми коропом, карасем, амуром, толстолобом, фореллю, лящем, лином, осетром. Із хижаків тут домінує щука, трапляються екземпляри більше 15 кілограмів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах