Відпочинок у Моршині 2022: ціни на житло і воду, що робити восени

Відпочинок у Моршині 2022: ціни на житло і воду, що робити восени

Відпочинок у Моршині 2022: ціни на житло і воду, що робити восени Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
08 жовтня 2022 07:29
Автор: Юрій Богун

Відпочинок на бальнеологічному курорті в Моршині актуальний у будь-яку пору року. Багато туристів обирають для візиту саме осінь, адже в цю пору вже починають знижуватися ціни на житло. А традиційно суха і відносно тепла погода у жовтні сприяє гарному проведенню часу на курорті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ціни на житло

Вартість ліжкомісця у Моршині восени стартує від 150 гривень за добу. Принаймні нам дешевшої ціни станом на жовтень відшукати не вдалося. У минулому році за це викласти потрібно було лише 100 гривень. Окрему кімнату в квартирі у Моршині у жовтні 2022 року можна також орендувати від 150 гривень. Є пропозиції за 200 гривень, а є й дорожчі.

Вартість кімнати в міні готелях стартує від 350 гривень. А от найдешевша однокімнатна квартира в жовтні нинішнього року коштує 400 гривень. Однокімнатні квартири з сучасним ремонтом в вартують 800-1500 гривень за добу.  Врахуйте, що мало хто з господарів погодиться здати житло менше, ніж на 5 діб.

Найдешевша пропозиція в міні-готелях, яка нам трапилася станом на жовтень це «Перлина» – 350 гривень за добу за двох людей без харчування і лікування. Міні-готель знаходиться поруч вз лікарнею, де можна домовитися про триразове харчування. Площа кімнати – 25 метрів квадратних, господарі обіцяють окрему ванну кімнату і балкон.

За 500 гривень за добу доступно більше житла, наприклад VillaMaria, або Prykarpatska Villa. Тут площа кімнат 15-18 метрів квадратних, але за такі гроші в деяких санаторіях можливо зняти номер із доступом до басейну.

Найдорожча пропозиція у Моршині, станом на жовтень 2022 року, від «Святого Шарбеля» – 3650 гривень за добу за двомісну кімнату. У вартість проживання входить сніданок. Готель знаходиться недалеко від вокзалу і базару. До парку і бювету теж дуже близько.

Ціни на воду

Моршин — перший бальнеологічний курорт Львівської області, який ввів плату за мінеральну воду. Вона стала платною ще понад 15 років тому. Безкоштовно та в необмеженій кількості можна брати воду з джерела №4. До нього регулярно стоять черги.

А ось, на бюветі останнім часом порожньо, навіть в найбільш популярний час серед відпочивальників – о 12 годині дня. Станом на жовтень 2022 року пиття води коштує 30 гривень в день. Ціна не змінювалася вже кілька років.

Джерела Моршина: які хвороби лікують 

Варто пам’ятати, що перед прийомом слід обов’язково проконсультуватися з лікарем і дотримуватися його рекомендацій.

Що робити в Моршині восени

У Моршині є два озера – одне з них знаходиться у житлових кварталах і називається Міський став, а інше у лісі. До обох водойм із центру міста можна дійти за кілька хвилин. Купатися у жовтні, звісно, ви не будете, але завжди можна прогулятися мальовничими берегами, милуючись природою.

Моршин майже з усіх боків оточений лісом, через який ознаковані маршрути для скандинавської ходьби. Але можна їх проходити і без палиць. Збитися з маршруту практично неможливо.

У Моршині для гостей курорту пропонують різноманітні екскурсії територією Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Варіанти є на будь-який смак – гори і витяги, скелі, термальні джерела, храми, гастрономічні тури, відвідання ферм. Ціни стартують від 150 гривень.

Для тих, хто любить подорожувати сам, – обов’язково варто відвідати скелі Довбуша, які знаходяться поруч у Бубнищі. Також відносно недалеко від Моршина є два інших курорти – Трускавець і Східниця. Туди теж варто заїхати на один день. Хто зна, можливо вам так сподобається, що наступного разу ви приїдете на відпочинок вже туди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах