Бабине літо: три курорти у Львівській області для осіннього «перезавантаження» – відео

Бабине літо: три курорти у Львівській області для осіннього «перезавантаження» – відео.

Бабине літо: три курорти у Львівській області для осіннього «перезавантаження» – відео. Фото: lviv.vgorode.ua.

Дозвілля та їжа
27 вересня 2022 16:15

На відміну від морських, на бальнеологічних курортах туристичний сезон триває увесь рік. Якщо для купань і засмаги необхідна відповідна температура, то для пиття цілющої води та прогулянок немає поганої погоди, бо навіть восени під парасолькою робити це досить романтично...

VG Львів розповідає про три бальнеологічні курорти Львівської області для ідеального «бабиного літа». Адже, щоб боротися з окупантами, донатити ЗСУ, волонтерити і відновлювати країну потрібно вчасно «перезавантажитися».

Трускавець

Бальнеологічний курорт на Львівщині – місце не лише для тих, кому за станом здоров’я треба «попити водички» і «зробити аплікації з озокериту». Приїхавши сюди лише на вікенд, ви встигнете піднятися до найвищої в Україні статуї Ісуса Христа, спуститися в повстанську криївку, відвідати шоу дельфінів, парк «живих» динозаврів, погодувати білочок і зробити з ними селфі, наспіватися й натанцюватися…

Як безкоштовно розважитися у Трускавці: 8 неймовірних локацій 

Перше, що вас вразить, коли потрапите у Трускавець – неймовірно свіже гірське повітря. Такого у великому місті немає. Так і хочеться просто ходити і дихати, милуючись природою. Тож насолоджуйтеся, тим паче, що парк тут величезний.

Як доїхати: відстань зі Львова до Трускавця – близько 80 кілометрів. Через місто Лева курсує потяг «Київ-Трускавець». Також зі Львова на курорт їздить кілька електричок (три рейси з приміського, один – із Головного залізничного вокзалу). Можна доїхати в оздоровницю й рейсовим автобусом.

Східниця

Навіть кілька діб у карпатському селищі Східниця, яке на увесь світ славиться своїми мінеральними водами, дасть хороший заряд бадьорості. Це ідеальне місце для тих, кому хочеться у гори, але зі "зручностями".  Ресторани, кав’ярні, супермаркети, магазини, ринки, басейни зі SPA-процедурами, аптеки і кав'ярні – тут є все для комфортного відпочинку на лоні природи. 

Джерела Східниці: як їх знайти, які хвороби лікують, як пити воду 

Джерела на цьому бальнеологічному курорті розташовані далеко одне від одного, тож багато часу туристи витрачають на те, аби пити воду «так, як лікар прописав». На щастя, прогулянки мальовничою Східницею – це вже неймовірні враження. Якщо ж залишається вільний час на розваги – туристи їдуть на екскурсії. 

Як доїхати: відстань зі Львова до Східниці – 100 кілометрів. Доїхати до Східниці можна автобусом зі Львова, потягом "Київ-Трускавець", або електричкою до Трускавця, потім пересівши на маршрутку. Останні курсують від трускавецького залізничного вокзалу. Також тут же завжди є таксисти, які охоче завезуть, куди треба.

Моршин

Моршин – не такий популярний, як Трускавець чи Східниця і в цьому головна його перевага. Тут вам не доведеться стояти у черзі, аби попити мінеральної води, у ресторані завжди знайдеться вільний столик.

Як живе унікальне місто Моршин: репортаж із «зеленої плями» у «червоній» зоні

Місто, зусібіч оточене заповідними лісами, потопає у зелені. Гуляти курортними вулицями, на повні груди вдихаючи чисте карпатське повітря – задоволення, яке недоступне мешканцям великих міст. 

Як доїхати: Моршин розташований за 80 кілометрів від Львова. Сюди можна доїхати автобусом. Або ж добратися потягом чи електричкою до Стрия, а звідти – маршруткою.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах