Не проґавте: найгучніші фестивалі листопада у Львові

Не проґавте: найгучніші фестивалі листопада у Львові.

Не проґавте: найгучніші фестивалі листопада у Львові. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
03 листопада 2022 07:42

Попри активні бойові дії в Україні, у Львові вирішили не скасовувати фестивалі, заплановані на листопад. В останній місяць осені у місті Лева буде багато кінопоказів, стінописів, музики та вина. Розповідаємо про найгучніші фестивалі листопада 2022 у Львові. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фестиваль документального кіно "1084. На межі"

Фестиваль документального кіно "1084. На межі".Фестиваль документального кіно "1084. На межі". Фото: unian.net.

1084 кілометри – довжина спільного кордону між Білоруссю та Україною.  Кінопрограма фестивалю покаже реальність, в якій існують герої з України та Білорусі. "1084. На межі" надасть можливість обміркувати актуальні питання, відповідальність за участь режиму у війні. Підтримку, яку надають білоруси українському народові в боротьбі з окупантами, та те, як українці підтримують білорусів у боротьбі з диктатурою і терором. 

"Фестиваль документального кіно "1084. На межі" відбудеться в листопаді на локальних майданчиках Львова і Києва.

"У Білорусі онлайн-покази фільмів відбудуться 9–18 грудня, їх можна буде подивитися безплатно і безпечно на платформі Takflix", - розповіли організатори.

Також у межах фестивалю відбудуться онлайн-зустрічі та дискусії з режисерами, громадськими діячами з Білорусі та України, культурницькі офлайн-події. 

Коли: 1-6 листопада.

Де: Нижній зал Театру Ляльок, площа Данила Галицького, 1.

Ціна: вхід вільний. 

Фестиваль вуличних культур

Трюковий самокат, скейтбординг, паркур: у Львові стартував фестиваль вуличних культур.Трюковий самокат, скейтбординг, паркур: у Львові стартував фестиваль вуличних культур. Фото: city-adm.lviv.ua.

Майстер-класи, батли, панельні дискусії та форуми з вуличних культур від Street Culture відбуватимуться впродовж листопада у Києві та Львові. 

12-13 листопада — Всеукраїнський батл зі стрітболу USL 3х3;

19 листопада — Всеукраїнський батл з паркуру. 

26-27 листопада — Ukrainian Breaking Championship 2022.

Участь у заходах зможуть взяти команди та атлети з усієї країни. Для цього потрібно зробити благодійний внесок у громадську організацію Street Culture. Усі зібрані кошти буде спрямовано на допомогу переселенцям й мешканцям деокупованих територій Харківщини. Для глядачів вхід є вільним. Детальніше про Фестиваль вуличних культур.

Коли: впродовж листопада.

Де: територія Urban camp.

Ціна: вхід вільний. 

Благодійний стріт-арт фестиваль "Об'єднані перемогами"

Благодійний стріт-арт фестиваль "Об'єднані перемогами" відбудеться у Львові 5-6 листопада.Благодійний стріт-арт фестиваль "Об'єднані перемогами" відбудеться у Львові 5-6 листопада. Фото: osvitanova.com.ua.

У перші листопадові вихідні, 5 та 6 листопада, у ТРК Victoria Gardens 25 митців із різних областей України творитимуть стінопис розміром 400 метрів квадратних. На 25 рівнозначних фрагментах, розташованих вздовж стіни, будуть створюватися тематичні сюжетні ĸомпозиції про кожен регіон Уĸраїни.

"Окрім цього, усі бажаючі зможуть долучитися до розмалювання військових машин, благодійного збору на позашляховик для 24 механізованої бригади та насолодитися концертом, у якому візьмуть участь Марина Круть, Назар Савко, військовий оркестр, Бригада ВВ та багато інших. Ведучі - Дует Флатар", - розповіли організатори.

Коли: 5-6 листопада.

Де: торгово-розважальний комплекс Victoria Gardens, вулиця Кульпарківська 226а.

Ціна: вхід вільний.

Lviv Art and Wine weekend

Lviv Art and Wine weekend. Творити поміж сирен.Lviv Art and Wine weekend. Творити поміж сирен. Фото: Lviv Cheese and Wine Festival/Свято Сиру і Вина у Львові

12-13 листопада у Львові відбудеться «Lviv Art and Wine weekend. Творити поміж сирен». Новий формат мистецької і гастрономічної взаємодії стане унікальним майданчиком для підтримки українських виноробів та митців у період війни.

У програмі дводенної події: мистецька експозиція творів живопису, скульптури та інсталяції, створених українськими митцями і мисткинями з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну (серед творів – скульптура та живопис захисників, які зараз воюють на передовій, переміщені до Львова роботи художників і скульпторів з інших українських міст, де ведуться бойові дії); форум, де учасники обговорюватимуть майбутнє українського вина, якісне співробітництво і взаємопідтримку у громадах та як продавати українське вино; благодійні аукціони колекційних вин та творів мистецтва, представлених на події; тематичний лекторій з лекціями мистецтвознавців і винних експертів;
вечірня музична програма із вуличними гуртами зі Львова, Харкова та інших українських міст.

Коли: 12-13 листопада, з 12:00 до 20:00.

Де: FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.  

Ціна: 100 гривень. 

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно "Docudays UA"

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно "Docudays UA"Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно "Docudays UA"

Тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA – «Надзвичайний стан» – дуже зрозуміла та близька всім українцям та українкам. Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу.  А базові життєві потреби й людські права – під постійною загрозою. 

«У візуальному оформленні ми додали смуги, що нагадують заклеєне скотчем вікно. Вони стали своєрідним символом надзвичайного стану та воєнних дій. Але ми залишаємо цей мирний пейзаж за вікном як образ нашої майбутньої перемоги й усіх відкладених планів,  до яких обов’язково повернемося», - зазначили організатори. 

З міркувань безпеки та із врахуванням реалій воєнного стану в Україні точну адресу подій буде повідомлено лише зареєстрованим учасникам. Усі реєстраційні форми будуть прикріплені до анонсів подій. Програма фестивалю.

Коли: 12-22 листопада.

Де: повідомлять зареєстрованим уасникам.

Ціна: вхід вільний.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах