Дегустації, медовий масаж, сон на вуликах: п'ять пасік Львівщини, які проводять екскурсії

Дегустації, медовий масаж, сон на вуликах: п'ять пасік Львівщини, які запрошують на екскурсії.

Дегустації, медовий масаж, сон на вуликах: п'ять пасік Львівщини, які запрошують на екскурсії. Фото: facebook.com/Медовий блюз.

Дозвілля та їжа
11 вересня 2023 12:31

Екскурсія на пасіку – ідеальний варіант відпочинку з користю для тих, хто любить солодке. Розповідаємо про бджолині ферми у Львівській області, які проводять екскурсії і дегустації для гостей.

Медовий Блюз

Пасіка Медовий Блюз у селі Луб’яна.Пасіка Медовий Блюз у селі Луб’яна. Фото: facebook.com/Медовий блюз.

Демонстраційну пасіку у селі Луб'яна, що на Стрийщині Львівської області, Андрій Лалак створив у 2013 році. Серед головних "родзинок" цієї бджолиної ферми – вулики з прозорими стінками та з вмонтованими відеокамерами. Можна сидіти у приміщенні, пити карпатський чай із медом і спостерігати за життям бджолиної сім‘ї, поведінка якої, зі слів господаря, має багато спільного з людською. 

Серед розваг на пасіці такі, як: катання на тракторі, майстер-класи із гончарства, виробництва прикрас із вовни, створення свічок.

За умови сприятливої погоди, екскурсія на пасіку, яка передбачає розповідь про життя бджіл і роботу пасічника, костюми, вихід до вуликів вартує 1200 гривень (для групи до п'яти осіб, кожна наступна людина – 200 гривень). Сон на вуликах – 190 гривень за три години, ніч – 400 гривень. Спостереження за процесом добування меду (за попереднім записом) – 750 гривень із людини. Чаювання на пасіці для п'яти осіб – 350 гривень.

Адреса: Пасіка "Медовий Блюз", село Луб’яна, Стрийський район.

Телефон: 097 425 84 25.

Сон на вуликах у Рокитному

Сон на вуликах у Рокитному.Сон на вуликах у Рокитному. Фото: svitom.info.

Ця невелика пасіка розташована неподалік Львова і є однією з найновіших у нашому огляді. Дерев'яний будиночок із бджолами для солодкого сну має два ліжка, під кожним з яких розташовано по п'ять вуликів. Відпочивають тут мінімум дві години, ціна за двох – 150 гривень за годину. 

Інших розваг тут наразі не передбачено. 

Адреса: Рокитне, Яворівський район.

Телефон: 098 447  19 96. 

Петрова пасіка

Петрова пасіка у Стебнику.Петрова пасіка у Стебнику. Фото: loda.gov.ua.

Екскурсія на Петрову пасіку у Стебнику дозволить познайомитися з карпатськими традиціями бджільництва, продегустувати мед і відпочити на природі. Господар пасіки займається розведенням бджіл вже понад 15 років. 

За його словами, на Петровій пасіці живуть унікальні медоносні бджоли Гуцульщини, рецептори яких здатні вловлювати нектар навіть у тих квітах, у яких їхні родичі нічого не знаходять. Тож навіть у прохолодних горах вони здатні виробляти велику кількість меду. Робочий день карпатської бджоли дуже довгий навіть для цих працьовитих комах – доки інші бджоли ще сплять, карпатські вже летять до квітів, а коли всі бджоли вже відпочивають, карпатські бджоли тільки повертаються до вулика. Окрім того, місцеві бджоли дуже дружелюбні, як правило, люди комах не дратують. 

Окрім, власне, пасіки, на території господарства є: музей бджільництва, озеро для риболовлі, альтанки з мангалами, зоопарк, дитячий майданчик, крамниця, кафе. 

Адреса: Петрова пасіка, місто Стебник, Дрогобицький район. 

Телефон: 096 008 88 33.

Відпочинок на вуликах у Раковці

Пасіка Відпочинок на вуликах у Раковці.Пасіка Відпочинок на вуликах у Раковці. Фото: facebook.com/Відпочинок на вуликах

Відпочинок на вуликах – бджолине фермерське господарство Наталії Джуриляк у Раковці. За словами пасічниці, сон на вуликах заспокоює і покращує як моральний так і фізичний стан людини. Запевняє, дві години відпочинку на бджолах дорівнюють тижневій відпустці. 

Окрім, власне, сну на вуликах господиня проводить екскурсії, під час яких можна відчути себе справжнім бджолярем: запалити димар, одягнути маску, відкрити вулик... Також для гостей проводять майстер-класи з миловаріння та виготовлення свічок із воску, а ще – медовий масаж і дегустації. 

Ціна сну на вулику за дві години – 100 гривень (для дітей і військових – безкоштовно). Медовий масаж – 300 гривень. Майстер-класи – 100 гривень. 

Адреса: Відпочинок на вуликах, село Раковець, Львівський район.

Телефон: 097 225 31 04.     

Плай довголіття у Ластівці

Пасіка Плай довголіття у Ластівці.Пасіка Плай довголіття у Ластівці. Фото: old.loda.gov.uaold.

Василь Демків – пасічник із 22-річним стажем зі села Ластівка. Він збудував хатину на березі річки, що містить 24 бджолині сім‘ї та чотири лежанки. Розповідає, коли людина перебуває у вулику, вона знаходиться в епіцентрі біоенергетичного поля, яке створює бджолина сім‘я, дихає вуликовим повітрям, вживає бджолині продукти – відбувається реабілітацію свого організму.

Адреса: Плай довголіття, село Ластівка, Дрогобицький район.

Телефон: 067 785 19 05.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах