Не проґав: огляд найгучніших фестивалів вересня у Львові

Не проґав: огляд найгучніших фестивалів вересня 2023 у Львові.

Не проґав: огляд найгучніших фестивалів вересня 2023 у Львові. Фото: facebook.com/CheeseWineFestLviv.

Дозвілля та їжа
04 вересня 2023 10:57

Попри повномасштабну війну в Україні, фестивальне життя у Львові триває. У перший місяць осені у місті Лева відбудеться кілька дуже цікавих заходів, серед яких: Iskra, Єврейський вікенд, Дуже смачний фестиваль, Фестиваль українського кіно, Дні європейської спадщини, Свято сиру та вина. Розповімо детальніше про найгучніших фестивалів вересня у Львові. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дуже смачний фестиваль

Дуже смачний фестиваль.Дуже смачний фестиваль. Фото: facebook.com/SHOco.bakery.

Дуже смачний фестиваль відбудеться у перші осінні вихідні, 2 та 3 вересня, на вулиці Героїв УПА у Львові. 

Впродовж вікенду на відвідувачів чекає: 10 food-станцій; коктейлі та вино; зона дитячих майстер-класів; ігрова зона для дорослих; виступи вуличних музикантів; фотозона.

Де: вулиця Героїв УПА, 73 (внутрішній двір, парковка Daily Dose). 

Коли: 2-3 вересня, 13:00-21:30.

Ціна: безкоштовно.

Фестиваль українського кіно

У Палаці Хоткевича триває фестиваль українського кіно від Arthouse Traffic та Львівської кінокомісії. Фестиваль передбачає показ 4 фільмів. Два кіна, «Додому» і «Погані дороги», показали у серпні, стрічку «Герой мого часу» – цього тижня.

У п'ятницю, 8 вересня, покажуть фільм «Герой мого часу» (реж. Антоніна Ноябрьова, 2018, комедія). Це історія про типову мрію «підкорення столиці». Наївний ідеаліст Жорік намагається знайти своє місце серед гламурного життя Києва. Та, виявляється, що образ омріяної столиці не співпадає із зображенням на відкритках.

Попередня реєстрація.

Де: Палац Хоткевича, вулиця Кушевича, 1.

Коли: 8 вересня, 18:00.

Ціна: безкоштовно.

Дні європейської спадщини у Львові 

Дні європейської спадщини у Львові.Дні європейської спадщини у Львові. Фото: European Heritage Days in Lviv.

Дні європейської спадщини 2023 будуть відбуватися у Львові 8-10 вересня. У рамках цьогорічного фестивалю відбудеться 68 безкоштовних подій. 

"Будемо досліджувати живу спадщину Львова і регіону через їжу, музику, мистецтво, одяг, танці, ремесла, обряди, традиції, усну народну творчість, які передаються з покоління в покоління", — запрошують організатори. 

Дивіться програму фестивалю. 

Де: на різних локаціях.

Коли: 8-10 вересня, 10:00-19:00.

Ціна: безкоштовно.

Єврейський вікенд

Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проект Кешер» запрошує львів'ян провести разом "Єврейський вікенд у Львові". Вікенд наповнять 10 тематичних подій, які допоможуть зануритися у дослідження, як українська та єврейська культури історично впливали одна на одну. Впродовж двох днів відвідувачам відкриватимуть взаємозбагачення двох культур, глибше ознайомлять з історією, традиціями, мовою.

Серед вечірніх розваг вікенду – виступ ансамблю єврейської пісні Shtrudl-Band. А для найактивніших гостей – діджей-сет від київського діджея YARON. 

Програма фестивалю

Де: на різних локаціях.

Коли: 9-10 вересня, 09:00-19:00.

Ціна: безкоштовно.

Iskra 

Iskra.Iskra. Фото: unsplash.com.

9 та 10 вересня львів'ян та гостей міста запрошують на благодійний фестиваль Iskra в парк імені Івана Франка (навколо Ротонди). 

На відвідувачів чекатимуть: понад 30 українських брендів; смаколики на фуд-корті; велика дитяча зона; подарунки для малечі; багато співів. Ціль заходу — збір на дрони-камікадзе для наших захисників, додають організатори. 

Де: парк Івана Франка.

Коли: 9-10 вересня, 13:00-21:00.

Ціна: безкоштовно.

LOCAL FARMER FEST 

LOCAL FARMER FEST.LOCAL FARMER FEST. Ілюстративне фото: moemisto.ua.

9 та 10 вересня крафтярі та крафтярки запрошують у затишне місце Львова — парк Культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Близько 100 локальних виробників та фермерів привезуть львів'янам і гостям міста частинку своєї автентики — власний крафтовий продукт, який плекають та створюють попри все.

У програмі: фудкорт, де готуватимуть страви використовуючи локальні фермерські продукти; майстер-класи та лекторій на гастрономічну тематику; виступ відомого українського гурту; маркет брендів та ремісників; розважальна зона для вашої малечі; перегляд ну дуже смачних фільмів простонеба. 

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, вулиця Болгарська, 4. 

Коли: 9-10 вересня, 10:00-19:00.

Ціна: безкоштовно.

Свято сиру та вина

Свято сиру та вина.Свято сиру та вина. Фото: facebook.com/CheeseWineFestLviv.

Традиційне Свято Сиру і Вина у Львові відбудеться 15-17 вересня на подвір’ї Палацу Мистецтв у Львові. Фестиваль пройде у форматі ярмарку та дегустацій. 

"Ярмарок запрошує найкращих експертів виноробства, власників фермерських господарств, професійних сомельє, аби кожен гість зміг посмакувати вишуканим вином, смачним сиром та провести час у приємній та невимушеній атмосфері", — запрошують організатори. 

Де: Палац Потоцьких, вулиця Коперника, 15.

Коли: 15-17 вересня, 10:00-19:00.

Ціна: безкоштовно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах