Куди піти на Різдвяні вихідні у Львові: огляд подій на 23-25 грудня

Куди піти на Різдвяні вихідні у Львові: огляд подій на 23-25 грудня.

Куди піти на Різдвяні вихідні у Львові: огляд подій на 23-25 грудня. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
23 грудня 2023 08:05

Різдво у Львові — казкова пора. Незважаючи ні на що, як завжди, цьогоріч будуть ялинка, дідух, шопка, вертепи, коляда й інші святкові заходи. Розповімо про найцікавіші події та головні локації  різдвяних вихідних у Львові 2023. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ялинка перед Оперним театром

Це одне з найулюбленіших місць львів'ян і туристів. Ялинка – невід'ємна частина зимових свят, тож зелену красуню обов’язково потрібно побачити на власні очі. Святкове дерево на проспекті Свободи у Львові уже встановили і засвітили. На його купівлю Львів не витратив ні копійки. Цьогорічна головна ялинка Львова заввишки 14 метрів. Її подарували мешканці Білогорщі, які вирощували дерево на своєму подвір’ї понад 20 років. Господарі кажуть, що дуже люблять цю ялинку, адже вона красива, але для їхнього подвір’я вже завелика, тому вирішили подарувати її місту. Світитиме вона не цілодобово, як було до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а лише п'ять годин на добу – з 17:00 до 22:00, споживаючи 1 кВт на годину (як одне кип'ятіння чайника!). А ще цьогорічна головна ялинка Львова має дуже незвичайну прикрасу на верхівці – протитанковий їжак. Вага "прикраси" – 1,3 кілограма, розмір – 1,2 метра. Яке життя, такі й "прикраси".  

Де: проспект Свободи, біля входу в Львівську Національну оперу. 

Різдвяна Шопка на площі Ринок

Різдвяна Шопка у Львові на площі Ринок.Різдвяна Шопка у Львові на площі Ринок. Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук.

На Різдво неодмінно варто зробити фото біля головної львівської шопки, особливо зважаючи на те, що вона інтерактивна. Її щорічно встановлюють на площі Ринок. Це шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц». Сценка композиції складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі та розмальованих дітьми. 

Де: площа Ринок, біля входу у Ратушу. 

На Різдво до Гаю

Різдво у Гаю.Різдво у Гаю. Фото: varta1.com.ua.

У понеділок, 25 січня, Львівський скансен запрошує на традиційне святкове дійство «Різдво в Гаю». Впродовж дня тут звучатимуть веселі коляди та ходитимуть вертепи, а у хатах на гостей чекатимуть оновлені різдвяні інтер'єри та смаколики. 

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), вулиця Чернеча Гора, 1.

Святковий паровоз

Напередодні Різдва Укрзалізниця традиційно запускає Різдвяний експрес – казковий ретро поїзд на паровозній тязі. Цьогоріч він курсуватиме у Львові  23 і 24 грудня. На пероні пасажирів зустріне професійний фотограф, який зробить безкоштовні фото біля історичного паровоза, а у вагонах очікуватиме розважальна програма для дітей, смаколики та подарунки.

Різдвяні експреси у Львові відправлятимуться тричі на день: о 10:05, о 13:00 та о 15:20.

Де: Головний залізничний вокзал Львова.

Українська пісня. Різдво. !FEST Weekend 

!FESTrepublic у Львові.!FESTrepublic у Львові. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

Фестиваль «Українська пісня» презентує наймасштабнішу Різдвяну подію в Україні, яка відбудеться на локації !FESTrepublic у Львові 25 та 26 грудня. Кожен зможе потрапити в різдвяну історію, з колядками, вертепами, українськими традиціями, Миколаєм, ну і звичайно стравами, які готують лише на Різдво: від куті до вареників і, звичайно ж, теплого глінтвейну. На гостей чекає багато різдвяних локації, персонажів, святкових фотозон.  За словами організаторів, подія матиме благодійну складову  частину зібраних коштів будуть передані для сімей-переселенців. які постраждали під час війни. 

Детальніше про фестиваль.  

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах