Три небанальні інстаграмні локації біля Трускавця, які ще не встигли набриднути

Три небанальні інстаграмні локації біля Трускавця, які ще не встигли набриднути.

Три небанальні інстаграмні локації біля Трускавця, які ще не встигли набриднути. Фото: Тетяна Захарчук.

Дозвілля та їжа
26 травня 06:51

У сучасному світі більшість із нас вже не уявляють свого життя без інстаграма, а фотозвіти з подорожей стали ритуалом. Розповідаємо про небанальні інстаграмні локації біля курортного Трускавця, які ще не встигли набриднути. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оглядова вежа

Хребет Цюхів завжди славився неймовірними краєвидами, а не так давно тут з'явився ще й "Карпатський маяк", який звідусіль вабить до себе туристів. 

15-метрова оглядова вежа, з якої в хорошу погоду видно не лише Дрогобич, Трускавець, Борислав, Східницю, гору Парашку та долину річки Стрий, які знаходяться поруч, а й Львів та Івано-Франківськ, до яких не менше 100 кілометрів, з'явилася у 2022 році. Це ідеальне місце, аби подумати про життя-буття й прийняти важливе рішення.  

"Карпатський маяк" є "родзинкою" проєкту "ВелоБескиди", який передбачав будівництво 12 сучасних об’єктів туристичної велосипедної та пішохідної інфраструктури на території регіону Трускавець – Орів – Борислав – Східниця.

На жаль, більшість велодоріжок поки що є лише на мапі...

Де: гора Цюхів біля села Орів, Трускавецька міська територіальна громада.  

Вітряки 

Вітряки між селами Орів та Зимівки – найбільша і найпотужніша вітроелектростанція в Карпатах. Не дивно, що їх видно з будь-якого місця Трускавця. Дев’ять сучасних вітряків не лише виробляють електроенергію, але й ваблять до себе на фотосесію. 

Зазначимо, що біля вітроелектростанції цілодобово чергують охоронники, які можуть поцікавитися про ціль візиту, але милуватися "велетнями" не забороняють. А ще з цього місця відкривається неймовірний краєвид на Трускавець, Стебник, Дрогобич й інші населені пункти, тож Орівська скиба, де розташовані вітряки – локація, яку неодмінно слід відвідати, перебуваючи в оздоровниці. 

Дістатися з Трускавця до вітряків можна не лише на автомобілі, але й пішки. Подорож на власних двох триватиме близько двох годин (в один бік).

Де: між селами Орів і Зимівки, Трускавецька міська територіальна громада.  

Меандр, найдовший пішохідний міст і оглядовий майданчик 

У селі Рибник Східницької громади Львівської області є оглядовий майданчик, з якого відкривається неймовірний краєвид на Карпати, річку Стрий і найдовший пішохідний міст краю.

З оглядового майданчика, спорудженого над прірвою, простягається широка панорама, від якої у перші хвилини просто перехоплює подих.

Гори, вкриті густими і не дуже лісами, каньйони, полонини з "розкиданими" на них сільськими хатами, меандр ріки Стрий, яка розширюючись, утворює невеликий острівець, який своєю чергою, неначе ділить її на дві частини, довгий і дуже хиткий підвісний дерев'яний міст (найдовший у Львівській області і лише для сміливців!), і знову безкрайні гори – на це можна дивитися довго, щоразу вихоплюючи очима якісь нові цікаві деталі. 

Де: село Рибник, Східницька селищна громада.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах