Як отримати безплатну путівку в санаторій

Як отримати безплатну путівку в санаторій.

Як отримати безплатну путівку в санаторій. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
09 липня 07:17

У Львівській області є понад сотня санаторно-курортних закладів, де можна оздоровитися. Кожен із них спеціалізується на лікуванні певних захворювань. Розповімо про те, хто має право на безплатну путівку в санаторій і як її отримати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ціни на путівки у санаторії 2024

У Львівській області найпопулярнішими курортами є: Трускавець, Східниця і Моршин. За гроші будь-хто може придбати путівку в будь-який санаторій цих оздоровниць. Ціна – від 800 гривень до 4300 гривень за добу.

Зважаючи на те, що мінімальний термін лікування мав би складати не менше 12 днів, то вартість путівки на 12 днів обійдеться у 10 000 - 50 000 гривень.

Хто має право на безкоштовну путівку

В Україні право на безкоштовний санаторно-курортний відпочинок мають особи з інвалідністю та особи з особливими заслугами перед державою.

Зазначимо, що вони можуть вільно обирати санаторно-курортний заклад. 

Право на безоплатне санаторно-курортне лікування за рахунок коштів державного бюджету також мають ветерани війни, жертви нацистських переслідувань і громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Що потрібно зробити, аби отримати путівку

Для отримання путівки в санаторій необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації з відповідною заявою та медичною довідкою. Після цього управління подає до департаменту клопотання з проханням укласти тристоронній договір. Направлення на лікування здійснюється за принципом черговості.

Тривалість оздоровлення для дітей з інвалідністю із супровідниками становить 21 день. Для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій – 18 днів.

Заклад оздоровлення та дати перебування в ньому кожен може обрати для себе особисто.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах