Топ 5 найпопулярніших серед туристів громад Львівської області

Топ 5 найпопулярніших серед туристів громад Львівської області.

Топ 5 найпопулярніших серед туристів громад Львівської області. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
24 липня 08:11

Начальник управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації Тарас Лозинський назвав найпопулярніші серед туристів у 2024 році громадами Львівської області. За його словами, це: Львівська, Східницька, Трускавецька, Славська та Сколівська. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Львівська громада

Типовий гість Львова у 2024 році – це жінка 16-25 років, яка приїхала для відпочинку з друзями чи сім’єю. Згідно з даними опитування, за рік збільшилась середня тривалість перебування гостей у Львові – із 2-3 днів у 2023 році до 3-7 днів у 2024. Іноземці зупиняються на 6-10 днів, замість 4-7. 

Найбільше гостей приїджають з Києва, Тернополя, Харкова, Хмельницького, а іноземці, яких є 15%, – з Польщі, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, США.

Топ 10 улюблених туристичних місць у Львові: Оперний театр і проспект Свободи, площа Ринок і ратуша, центр міста, Стрийський парк, Парк культури, Личаківський цвинтар, парк Високий замок, Палац Потоцьких, Собор Святого Юра, Меморіал Героїв Небесної сотні. 

Східницька громада

Популярний курорт у Львівській області, куди звідусіль їдуть люди, аби зміцнити здоров’я, попивши цілющої водички. Навіть кілька діб у карпатському селищі дадуть хороший заряд бадьорості на увесь рік. Це ідеальне місце для тих, кому хочеться у гори, але зі зручностями.  Ресторани, кав’ярні, супермаркети, магазини, ринки, басейни зі SPA-процедурами, аптеки і кав'ярні – тут є все для комфортного відпочинку на лоні природи. 

Джерела на цьому бальнеологічному курорті розташовані далеко одне від одного, тож багато часу туристи витрачають на те, аби пити воду "так, як лікар прописав". На щастя, прогулянки мальовничою Східницею – це вже неймовірні враження. Якщо ж залишається вільний час на розваги – туристи їдуть на екскурсії. 

Трускавецька громада

Місто здоров’я, відомий на увесь світ бальнеологічний курорт. Як правило, сюди їдуть за "Нафтусею", "Марією" і "Софією" – цілющим мінеральним водам. Звісно, пити їх слід лише після консультації лікаря та попередньої здачі аналізів. Втім, не тільки вода, у Трускавці навіть повітря лікує, такого у великому місті немає. Так і хочеться просто ходити і дихати, милуючись природою.  

Приїхавши сюди лише на вікенд, ви встигнете піднятися до найвищої в Україні статуї Ісуса Христа, спуститися в повстанську криївку, відвідати шоу дельфінів і зоокуточок, сходити на концерт, або виставу, вмитися з молодильного джерела і "скинути" пару років, погодувати білочок і зробити з ними селфі, послухати виступи вуличних музикантів… Якщо ж плануєте провести у Трускавці усю відпустку, то радимо не обмежуватися прогулянками парком і центром курорту, а ходити в ліс, на озеро, на риболовлю, їздити на екскурсії. 

Славська громада

Славсько більше відоме, як зимовий лижний курорт, але, повірте, тут і влітку можна дуже гарно провести час. Цьому сприятимуть гори, річки і чисте карпатське повітря. 

Найпопулярніше місце Славського – гора Тростян. Висота – 1232 метри. Піднятися на неї можна кількома пішими маршрутами, кожен з яких супроводжується чудовими краєвидами. Протягом усього року тут працює крісельний підйомник, який спростить ваш підйом на гору. 

Окрім того, серед розваг на цьому курорті гостям пропонують: риболовлю у форельних господарствах, майстер-класи у майстерні гончарства, катання на конях і квадроциклах, "тихе полювання" у супроводі місцевих гідів, гарячі чани. 

Сколівська громада

Сколе у Львівській області – ідеальний варіант для одноденної подорожі зі Львова. Тут є на що подивитися, є де скупатися та зробити інстаграмні фото, та й транспортне сполучення з цим містом досить-таки непогане. 

Не кожному українському місту пощастило мати річку у центрі. Особливо таку, як у Сколе, — широку, мілку, зусебіч встелену великим гладким камінням.

Влітку, коли світить сонце, вода в Опорі прогрівається дуже швидко, тож тут плескаються із самісінького ранку і аж до пізнього вечора. Вздовж Опору у Сколе є кілька місць для купання. Дехто освіжається одразу під мостом, хтось засмагає на великих кам'яних брилах трохи далі, а ще хтось полюбляє розстелити килим на газоні громадського простору "Зарінок-Скала". 

Одна з "родзинок" Сколівської громади — водоспад Кам'янка. Розташований у межах масиву Сколівські Бескиди (між селами Дубина і Кам'янка Сколівської громади). Це дуже популярна локація серед туристів, особливо влітку. Тож, якщо вам хочеться зробити фото на тлі водоспаду, але без інших людей, найкраще відвідати це місце у будні, в першій половині дня. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах