День Незалежності України 2024: програма заходів у Львові на 24 серпня

День Незалежності України 2024: програма заходів у Львові на 24 серпня.

День Незалежності України 2024: програма заходів у Львові на 24 серпня. Ілюстративне фото: portal.lviv.ua

Дозвілля та їжа
24 серпня 12:47

У суботу, 24 серпня, Україна відзначає День Незалежності – 33-тю річницю. Зважаючи на повномасштабну війну Росії проти України у Львові День Незалежності 2024 відзначатимуть скромно. Втім, святкових патріотичних заходів у місті Лева заплановано провести чимало. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Концерт військового оркестру

У суботу, 24 серпня, о 15:00 на площі Ринок виступить оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 

Коли: 24 серпня, 15:00.

Де: площа Ринок.

Ціна: вхід вільний.

Як творилась незалежність України: перегляд унікального відео

Ключовою подію з нагоди відначення 33 річниці з проголошення незалежності стане публічна лекція громадського діяча та народного депутата шести скликань Ярослава Кендзьора, який зняв на свою камеру унікальні кадри становлення України. Подію модеруватиме актор та засновник відеоблогу «Загін Кіноманів» Віталій Гордієнко.  Під час події покажуть унікальні архівні кадри з засідання Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, які знімав сам Ярослав Кендзьор. Щоб відвідати подію, яка розпочнеться у суботу о 17:00 у дворику Ратуші, потрібно заповнити коротку реєстраційну форму.

Коли: 24 серпня, 17:00.

Де: дворик львівської Ратуші, площа Ринок, 1.

Ціна: вхід вільний.

Джаз у Ботсаду

Джаз у Ботсаду.Джаз у Ботсаду. Фото: facebook.com/botsadconcert.

Львів'ян запрошують провести День Незалежності України на території найбільшого Ботанічного саду у супроводі джазового оркестру «Big Swing Band». Цього разу буде запальна програма у виконанні солістки Карини Кумар «Sing Sing Sing», «You make me feel So young» «In the Mood» та багато інших. 

Коли: 24 серпня, 17:00.

Де: Ботанічний сад Львівського університету на Черемшини, вулиця Черемшини, 44.

Ціна: 500-800 гривень.

Cтепан Гіга та інші

Степан Гіга.Степан Гіга. Фото: facebook.com/stepan.giga.official.

24 серпня в Otaman Resort у Львові відбудеться великий літній концерт просто неба біля басейну. Хедлайнером стане легенда української творчості, народний артист України – Степан Гіга.

Гіга першим у Незалежній Україні отримав нагороду «Золотий диск». Загалом Степан Гіга володар трьох «Золотих дисків». Його творчість – це пісні, які наспівують мільйони людей. Без перебільшень, кожна пісня артиста – хіт. 

Коли: 24 серпня, 17:00.

Де: Otaman Resort, Кільцева дорога, кінець вулиця Зелена.

Ціна: 650 гривень.

Тобі, Україно. Концерт у філармонії 

У програмі концерту звучатимуть твори українських композиторів: Мирослава Скорика, Василя Барвінського, Миколи Лисенка, Костянтина Данькевича, Олександра Родіна, Якова Степового.

Виконавці: Наталія Степаняк, сопрано; Володимир Щигіль, баритон; Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»; Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії; Володимир Сивохіп, диригент.

Коли: 24 серпня, 18:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 190 гривень.

Юлія Саніна

24 серпня Юлія Саніна зі спеціальною програмою Special Kiss: головні хіти The HARDKISS у новому звучанні виступить у Emily Resort. 

Special Kiss — це поєднання м’якого звучання рояля, акустичної гітари, перкусії, віолончелі, духових інструментів та соулового вокалу Юлії Саніної. Це камерна лампова атмосфера у невеличких залах, де дуже легко відчувати один одного.

«Ніколи не приховувала, що за межами гурту готова створити ще щось від себе в іншому музичному жанрі. Special Kiss — це як раз моє творче відображення. Це саме той Kiss від The HARDKISS», — розповідає Юлія. 

Коли: 24 серпня, 18:00.

Де: Emily Resort, вулиця Хмельницького, 9Б, Винники.

Ціна: 1500 гривень.

Артем Пивоваров

Артем Пивоваров.Артем Пивоваров. Фото: Артем Пивоваров.

Артем Пивоваров виступить із концертом 24 серпня на локації !FESTrepublic у Львові. У концертній програмі Артема Пивоварова на вас чекають улюблені хіти: «Дежавю», «Міраж», «Рандеву», «Думи», «Там у тополі», «Ой на горі» тощо. Серед них - пісні з авторського культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти», в якому артист популяризує вірші українських поетів через призму музики. Звісно, ви також почуєте «Маніфест» - пісню, яку називають сучасним гімном українців. 

Коли: 24 серпня, 19:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця старознесенська, 24-26.

Ціна: 950 гривень.

Святкова органна музика

Урочиста і піднесена органна музика звучатиме у Львівському органному залі на День Незалежності України. Особливу програму виконає органістка Надія Величко.

Цього вечора як символ незламності та сили лунатиме велична, життєствердна, розмаїта українська музика. Твори Левка Ревуцького, Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Василя Барвінського в органній обробці Надії Величко – це варто почути наживо! 

Коли: 24 серпня, 19:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Бандери, 8.

Ціна: 100-250 гривень.

Per aspera ad astra. Вулична вистава

Per aspera ad astra. Вулична вистава.Per aspera ad astra. Вулична вистава. Фото: city-adm.lviv.ua

До Дня Незалежності Мистецьке об'єднання "Хвиля" у Львові готує вуличну виставу, що поєднає поезію, музику та ліхтарі з лози та паперу. 

Як повідомили організатори, під час вистави засновник "Хвилі" Микола Набока читатиме вірші харківського поета, музиканта та військового Олега Каданова у музичній взаємодії із бандуристом Володимиром Войтом.

Під час дійства паперові ліхтарі "оживуть" у русі, занурюючи глядачів у фантастичний світ містерії. Ці структури створені спільно з іноземними акторами Ное Форіссьє, Пʼєром Мульє та Джонатаном Бен-Шаулем. У такий спосіб учасники вистави прагнуть показати протистояння світла надії з темрявою війни.

До слова, мистецьке об’єднання "Хвиля" у 2024 році заснував актор і театральний діяч із Харкова Микола Набока. Мета обʼєднання — культивувати появу нового покоління українських театральних митців.

Коли: 24 серпня, 20:45.

Де: площа Ринок.

Ціна: вхід вільний.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах