Через помилку в деклараціях львів'яни втрачають комунальні субсидії

фото з сайту karpatskijobjektiv.com

фото з сайту karpatskijobjektiv.com

Комуналка
17 червня 2015 14:58

Через  неправильне заповнення декларацій – соцзабези просто не встигають оформити знижку, права на яку вже заявили півтора мільйона сімей. Тому в міністерстві соц-політики спростили оформлення документів. Як тепер отримати пільгу і перерахунок платежів за минулі два місяці, інформує  sobytiya.tv/stories.

Викладач пані Раїса прийшла оформляти субсидію одразу після одержання нових платіжок, у яких плата за користування газом виросла у 7 разів.

 У мене газова плита, - розповідає жінка, - за користування  якою я раніше платила 20 гривень за місяць, тепер в 7 раз рахунок зріс до 140 грн. Моя зарплата не дозволяє заплатити мені за газ. Звичайно, сподіваюсь на перерахунок за травень, бо моєї зарплати викладача не вистачить, щоб оплатити за такими цінами комунальні.

 - Шанси на знижку є, - запевняють у Мінсоцполітики. – Обіцяють всім, хто встигне оформити субсидію до кінця червня, автоматично перерахувати всі платежі за останніх два місяці.

- Якщо в нас  ціни і тарифи,  піднялися з 1 квітня, - пояснює Віталій Музиченко, директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики України, - то громадянам, які звертаються в травні і червні, субсидія може бути призначена з квітня місяця і відповідним чином буде відкоригована сума платежу.

Перерахують і тим, хто подав документи вчасно, але до цього часу платить повну вартість  світла і газу. В  відділах соціального забезпечення кажуть, що нарахування субсидій затримується через те, що люди роблять помилки в деклараціях. Тепер достатньо буде лише вказати  вид заробітку. В декларації для цього є колоночка  - "джерело доходу" - людина заповнює цю колонку, у якій вказує, де вона отримує пенсію – пенсійний фонд. Більше ніякі довідки не потрібні, тільки з місця роботи за останні піроку. Інформацію про доходи будуть брати самі соціальні працівники.

 Претендувати на субсидію тепер зможуть навіть  безробітні, тільки про це треба  буде вказати в декларації, знижку таким людям будуть розраховувати на основі мінімальної зарплати. З жовтня, з початку опалювального сезону, рахунки за комуналку ще зростуть, тому претендувати на субсидію зможуть навіть ті, кому в призначенні субсидії спочатку відмовили.

 Львів у новинах:

Отримай відповідь: чому львів'янам прийшли незвично великі рахунки за електроенергію

Отримай відповідь: чому львів’яни можуть не отримати субсидій за травень

Чому львів'яни не квапляться встановлювати газові лічильники 

Пам'ятка львів'янину: що потрібно знати про нові тарифи на субсидії

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах