Нідерландець профінансував реабілітацію дівчинки з Маріуполя, яка втратила маму під час удару по драмтеатру

Нідерландець профінансував реабілітацію дівчинки з Маріуполя, яка втратила маму під час удару по драмтеатру й тепер живе у Львові.

Нідерландець профінансував реабілітацію дівчинки з Маріуполя, яка втратила маму під час удару по драмтеатру й тепер живе у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Люди міста
06 сiчня 2023 14:54

Нідерландець Ксандер Дебур оплатив реабілітацію та лікування для 12-річної маріупольчанки, яка зараз знаходиться у Львові. Про це повідомили у Львівській міській раді. 12-річну Катю з Маріуполя дивом евакуювали із драмтеатру, який розбомбили росіяни. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Маріупольському драмтеатрі до 9 березня дівчинка разом з мамою ховалася від обстрілів. Одного дня мама пішла по їжу, яку готували в театрі, і не повернулась – удар припав якраз на те місце, де була жінка.

З Маріуполя Катю евакуйовували волонтери, адже окрім мами в неї не було нікого. Дівчинка від народження мала проблеми зі здоров’ям – вона не бачила та не говорила.

Катю привезли до Львова – у Центр підтримки дітей та сімей «Рідні». Тут з дівчинкою працювала команда центру, дитина адаптувалась після пережитого шоку та стресу, з нею працювали психологи. Також у Львові Катерину безкоштовно прооперували на обидва ока в Офтальмологічному центрі Дмитра Горячева і вона почала бачити.

"Згодом її перевели в спеціалізований заклад для відповідного догляду. Та дитина і далі потребує тривалої дороговартісної реабілітації. На щастя, відгукнулись наші друзі та партнери з ГО «Турбота в дії». Історія Катерини їх дуже зворушила, тож вони розповіли про Катю своєму другові Ксандеру Дебуру з Нідерландів, і він допоміг", – розповіли в Центрі "Рідні".

Нідерландець профінансував реабілітацію дівчинки з Маріуполя, яка втратила маму під час удару по драмтеатру й тепер живе у Львові.Нідерландець профінансував реабілітацію дівчинки з Маріуполя, яка втратила маму під час удару по драмтеатру й тепер живе у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Ксандер – працівник мерії нідерландського міста Ейндховен. З початку війни він підтримував українців, приймав у своєму будинку жінок з дітьми, допомагав як міг. Зараз Ксандер фінансово підтримує Катю, оплачуючи її реабілітацію та подальше лікування.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах