У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео)

Фото: http://zaxid.net/

Фото: http://zaxid.net/

Події
28 лютого 2016 13:17

27 лютого у Львові активісти нагадали про другу річницю окупації Криму. Акцію-перфоманс у центрі міста влаштувала громадська організація "Крим-SOS" спільно з кримськотатарським культурним центром "Кримський дім у Львові", Меджлісом кримськотатарського народу та за підтримки Першої Львівської медіатеки та мистецького об'єднання "Дзиґа", інформує zaxid.net.

За словами організаторів, перформанс із назвою "#Крим#" присвячений тотальному порушенню прав людини на півострові.

У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео) фото

У перформансі було задіяно близько 50 учасників та спецтехника, які спробували передати атмосферу, яка панує на півострові та розказати про політв’язнів, викрадених та вбитих.

Захід відбувся на проспекті Свободи, біля пам’ятника Шевченку. Під час акції можна було побачити події, з яких почалась окупація. Головними героями стали “зелені чоловічки”, які завантажили проукраїнських активістів у автозак. Після чого намальовану на асфальті карту півострова обгородили червоною стрічкою, що стало символом анексії.

У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео) фото 1

Наприкінці акції організатори перерахували імена всіх, хто був затриманий у Криму новою окупаційною владою, а також зник без вісти або загинув.

У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео) фото 2

У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео) фото 3

У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео) фото 4

Також в рамках подій, присвячених до другої річниці кримської окупації, вчора львів'янин Олег Скавиш встановив світовий рекорд, протягнувши зубами 38-тонний трамвай. Цю перемогу спортсмен присвятив проблемі окупації Криму та всім вільним людям, які живуть у Криму. 

А о 21:00 на перехресті площі Ринок та вулиці Сербської влаштували інсталяцію "Крим – це Україна! У нас забрали море спільного!" Протягом трьох годин на стіни львівських кам'яниць проектували відео кримських хвиль, а з динаміків лунав шум моря.

Нагадаємо, що починаючи з 2014 року 26 лютого в Україні називають Днем кримського спротиву проти російської окупації. Саме у цей день два роки тому під стінами кримського парламенту відбувся масовий мітинг для того, аби завадити керівництву півострова легально пустити Росію до Криму. 

Читайте також: 

Ціни на житло у Львові: що змінилося у 2016-му році

У Львові чоловік влаштував криваву різанину через гучне святкування дня народження

Львів'янин на 14 метрів протягнув зубами багатотонний трамвай (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах