Якою буде в Україні сьома хвиля мобілізації

фото з сайту top-news.org.ua

фото з сайту top-news.org.ua

Події
29 лютого 2016 09:39

За словами міністра оборони Степана Полторака, який минулої суботи взяв участь в брифінгу в Харкові, Україна в перспективі може відмовитися від мобілізації, завдяки суттєвому збільшенню кількості бажаючих служити за контрактом, повідомляє interfax.com.ua. Тому для наступної хвилі мобілізації, на думуку міністра, знадобиться лише 10-12 тисяч призовників.

"Рішення про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців дає нам оптимізм, що з часом ми взагалі відмовимося від мобілізації, якщо не буде активних бойових дій. Бо якщо раніше ми в місяць набирали 200-300 контрактників, то, тільки за цей місяць, коли ми отримали (підвищене) грошове забезпечення в військо записалися 9 тис. осіб. 7 тис.осіб ми вже закликали ", - сказав С.Полторак на брифінгу.

С.Полторак також повідомив, що завдяки збільшенню кількості контрактників в разі прийняття рішення про чергову хвилю мобілізації, план буде істотно меншим, ніж раніше.

"Якщо у нас (в ході демобілізації, запланованої на березень-квітень) звільняється зараз 45 тис. особового складу, то зараз навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тис., Тобто в рази менше, ніж було раніше. Це все завдяки тому, що було прийнято правильне рішення про збільшення грошової допомоги ", - сказав С.Полторак.

Як вже відомо, сьому хвилю мобілізації планували на березень 2016 року.

Міністр оборони додав, що відомство розробляє зміни до закону про проходження служби, оскільки в ньому "дуже багато моментів, які заважають швидко переходити на нові стандарти". 

Львів у новинах:

У центрі Львова "зелені чоловічки" запхали активістів в автозак (фото, відео)

Ціни на житло у Львові: що змінилося у 2016-му році 

Через ремонт на одній з львівських вулиць чотири автобуси змінять свій рух

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах