Львів'янину на замітку: вартість газу перерахують та повернуть різницю

фото з сайту otmotka.com.ua

фото з сайту otmotka.com.ua

Події
24 березня 2016 10:59

Глава Уряду повідомив, що отримав звернення громадян щодо завищення тарифів підприємствами газопостачання. Протягом останнього періоду часу громадянам, у яких немає газових лічильників, підприємства газопостачання почали виставляти підвищений тариф – з розрахунку 6 кубічних метрів газу на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою та 18 кубометрів на особу на місяць із газовою плитою та колонкою.

"Це суперечить постанові Кабінету Міністрів, ухваленій минулого року. Але суд скасував рішення Уряду, і таким чином зараз підприємства щодо газопостачання прийняли відповідні рішення", - наголосив він.

У залежності від домогосподарства, це від 195 до 1800 гривень за період опалювального сезону.

Арсеній Яценюк запропонував Урядові, зважаючи на те, що вища судова інстанція скасувала попереднє урядове рішення, за невідкладною процедурою ухвалити постанову, якою встановити норматив у 4,4 кубічних метра на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою та 14 кубометрів на особу на місяць із газовою плитою та колонкою – як обраховано Міністерством енергетики та вугільної промисловості і НКРЕКП.

Уряд ухвалив відповідну постанову.

Уряд також дав протокольне доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості України в тижневий строк розробити та затвердити порядок перерахунку нормативів споживання газу за період дії скасованої судом постанови.

Нагадаємо, що причиною для такого перерахунку вартості газопостачання стала ухвала Вищого адміністративного суду України, якою скасували Постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників" від 29 квітня 2015 року № 237. Цією Постановою вдвічі зменшувалися норми споживання газу домогосподарствами без лічильників. Так, домогосподарства, які використовують газові плити і мають централізоване гаряче водопостачання, отримували норму в 3 м2 газу на місяць на одну особу (замість 6 м2). Для тих, хто має газову плиту, але без централізованого опалення, норму знизили до 4,5 м2 (замість 9 м2). Для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизили з 18 до 9 м? газу на місяць на одну людину.

Як розповіла Tvoemisto.tv фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ "Львівгаз" Оксана Горак, згідно цієї ухвали у Львові відбудеться перерахунок за спожитий , але не оплачений газ для домогосподарств, які не мають лічильників. Перераховуватимуть за газ з травня 2015 до січня 2016 року. Саме сума за цей період і з’явиться в квитанціях львів’ян, які не використовують лічильник. Становитиме вона стільки, скільки за цей час львів’яни і заплатили. Перераховуватимуть газ за тарифом 7,188 грн/м3.

Львів у новинах:

У Львові підвищили квартплату

На Західній Україні в Почаївській Лаврі торгують книгами про Новоросію 

На Львівщині керівника рятівної служби піймали п’яним за кермом (відео) 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах