Площу Ринок перетворять на величезний 3D-кінотеатр

Новина - Події - Площу Ринок перетворять на величезний 3D-кінотеатр

Новина - Події - Площу Ринок перетворять на величезний 3D-кінотеатр

Події
05 травня 2016 17:29

6 травня з 21:00 до 23:00 год. на площі Ринок триватимуть показові деопроекції історій міста. Відеомапінг транслюватиметься на 6 арках Ратуші. Із 22:00 год. на 10 хвилин вимкнуть вуличне освітлення на пл. Ринок та прилеглих вулицях, щоб забезпечити якісну трансляцію відеомапінгу.

8 травня з 21:45 до 23:00 год. на пл. Ринок, 45 відбудеться презентація музичного відеомапінгу "Історія однієї кам`яниці". 3D мапінг на будівлі ресторану "Атлас" розповість про чоловіка, історію якого легенда пов`язує з кам`яницею.

Розробляє та транслює відеомапінги, приурочені до святкувань з нагоди Дня міста, львівський підприємець Альберт Врубель.

Довідка:

Відеомапінг, або відеомепінг (з англ. video – відео й mapping – відображення, проектування) – це напрямок в аудіовізуальному мистецтві: 3D-проекція на фізичний об’єкт навколишнього середовища з урахуванням його геометрії та розташування в просторі.

На відміну від використання 3D-технологій у кіно і комп’ютерних іграх, відеомапінг не вимагає додаткових пристосувань для глядачів або установку екранів, крім випадків, коли екран використовують як додаткову поверхню, що відбиває, наприклад в оформленні театральних і концертних вистав, але в разі відеомапінгу проекція виглядатиме об’ємною, тільки якщо глядачі перебувають у певній точці. Використання спеціалізованого програмного забезпечення дозволяє дво- або тривимірному об’єкту бути просторово обробленим у програмі, яка може створити реальне середовище, на якому проводитимуть проекцію. Програмне забезпечення може взаємодіяти з проектором, щоб вписати будь-яку бажану картинку на проекційну поверхню. Цю техніку використовують художники й рекламники, вона може надавати додаткових вимірів, створювати оптичні ілюзії та змушувати статичні об’єкти рухатися. Відео часто супроводжують звуковим рядом для створення повноти розповіді. 

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: тарифи на тепло зростуть вдвічі 

У Польщі українцям платитимуть нарівні з поляками: деталі 

До дня міста в суботу Львовом пройде святковий парад 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах