Де у Львові безкоштовно здати на утилізацію велику побутову техніку: адреси

Новина - Події - Де у Львові безкоштовно здати на утилізацію велику побутову техніку: адреси

Новина - Події - Де у Львові безкоштовно здати на утилізацію велику побутову техніку: адреси

Події
12 травня 2016 12:17

Великогабартину техніку, таку як холодильники, комп’ютери, телевізори чи пральні машинки необхідно правильно утилізовувати, а не викидати на смітник загального користування. Tvoemisto.tv дізналося, де можна абсолютно безкоштовно здати техніку на утилізацію.

Як розповів начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка, з березня 2015 року у Львові діють програма з прийому у населення для подальшої утилізації великогабаритної техніки. Нині у місті діють дві компанії, котрі створили приймальні пункти у місті. У них мешканці можуть безкоштовно передати свої великогабаритні електричні і електронні відходи: комп’ютери, телевізори, холодильники, чи пральні машинки.

"Суть програми мінімізувати кількість відходів, котрі в подальшому будуть насищати грунтові води небезпечними елементами.  Такі підприємства правильно відсортовують певні елементи великогабаритної техніки, частину їх віддають на переробку, а небезпечні складові йдуть  на спеціалізовані підприємства, з якими є укладені угоди. Ті частинки вивозять за територію міста, відповідно вони не потрапляють на сміттєзвалища й не забруднюють середовище", - розповідає Андрій Галушка.

Тож у місті діють два пункти прийому великогабаритної техніки для подальшої утилізації:

-       Магазин "Атас", вул. Угорська, 14. Приймають техніку з 10:00 до 19:00 год щодня. Телефон: +38(032)277-77-78; +38(032)227-63-21

-       ПП "Екотех Україна", вул. Зелена 149. Вулиця Зелена, 149, офіс 149. Контактні телефони +38 (032) 245-26-89 та +38 (067) 850-03-23

Дані підприємства діють за принципом попереднього замовлення. Для цього необхідно зателефонувати за вказаними телефонами і повідомити про техніку, яку ви хочете утилізувати та надати власні контакти. Після чого вони раз в тиждень приватною автівкою по назначеному маршруту забирають усе сміття. Роблять це безкоштовно. Також можна особисто прийти й здати техніку.

"Станом на 1 березня 2016 року у Львові зібрали 450 одиниць різного виду великогабаритної техніки. Люди ж розуміють, що це безкоштовно, тому заощаджують свою копійку та думають про середовище у якому живуть", - розповідає Андрій Галушка.

 

Львів у новинах: 

Літні Карпати: сім найпопулярніших курортів

В поліклініках Львова з’являться реабілітаційні кабінети (фото)

Дізнайся: чому частині Львова на кілька тижнів відключили гарячу воду

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах