Де розмістять реліквії святого Івана Павла ІІ у Львові

Новина - Події - Де розмістять реліквії святого Івана Павла ІІ у Львові

Новина - Події - Де розмістять реліквії святого Івана Павла ІІ у Львові

Події
12 травня 2016 15:13

З 13 до 15 травня у Львові перебуватимуть реліквії святого Івана Павла ІІ. У неділю о 8.20 год Папські пам’ятки будуть урочисто впроваджені й залишаться в церкві Різдва Пресвятої Богородиці до 16.00 год.

"Місцем, де, мабуть, найбільше вшановують св. Івана Павла ІІ у Львові є сихівська церква Різдва Пресвятої Богородиці. Меморіальна дошка на храмі, великий пам’ятник, площа св. Івана Павла ІІ та пам'ять зустрічі в 2001 році. "Свобода вимоглива, навіть більше, аніж неволя", "Прийміть добру новину Декалогу і Блаженств" - ці слова пролунали з уст святого Папи дощового дня, але і сам дощ на слова Папи перестав падати. Реліквії і особисті речі Папи, відвідуючи Львів, не могли не досягнути Сихова. Як і п’ятнадцять років тому, на цьому, можна сказати повторному паломництві Папи у Львові, саме до церкви Різдва прибуде, мабуть, найбільше вірних", - зазначає отець Григорій Драус.

Львів’яни та гості міста матимуть змогу помолитися біля особистих речей Івана Павла ІІ та фігури Матері Божої Фатімської. У короні цієї фігури розміщена копія кулі, якою було здійснено постріл під час замаху на Папу Римського у травні 1981 року. Також серед реліквій є медалі та монети, видані Ватиканом.

За словами о. Григорія Драуса, настоятеля римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ, паломництво реліквій до Львова триває як вшанування 35-ої річниці замаху на Івана Павла ІІ та буде ще однією нагодою для спільної молитви за мир в Україні. Також львів’янам нагадають Його промови, виголошені під час візитів до Львова та Києва.

Привезе реліквії до України Кшиштоф Вітковський, власник Музею Монет і Папських Медалей у Ченстохові (Польща).

Організатори: управління внутрішньої політики Львівської міської ради, Римо-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ та Греко-католицька парафія Різдва Пресвятої Богородиці.


Програма перебування реліквій св. Івана Павла ІІ у Львові:


П’ятниця, 13 травня

11.00-18.00 год. – виставлення реліквій у каплиці Львівської міської ради (пл. Ринок, 1).

19.00 год. – римо-католицька служба і хресна хода з фігурою Матері Божої Фатімської (Храм Стрітення Господнього (вул. Винниченка, 30).

Субота, 14 травня

9.00-17.30 год. – виставлення реліквій у каплиці Львівської міської ради (пл. Ринок, 1).

12.00 год. – молитва з частиною реліквій на Іподромі (біля Папського хреста) (вул. Стрийська, 119). Хресна хода по вул. Стрийській, родинний фестиваль на території майбутньої будівлі парафії св. Йоана Павла ІІ.

18.00-21.00 год. – служба Божа і вшанування реліквій у греко-католицькій церкві св. Андрія Первозванного (пл. Соборна, 3).

Неділя, 15 травня

08.00-16.00 год. – виставлення реліквій на парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ (просп. Червоної Калини, 70).

12.00 год. – римо-католицька служба з частиною реліквій у каплиці Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а).

Львів у новинах:

Де у Львові безкоштовно здати на утилізацію велику побутову техніку: адреси 

Дізнайся: чому частині Львова на кілька тижнів відключили гарячу воду

В поліклініках Львова з’являться реабілітаційні кабінети (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах