Львівська поліція розшукує вірмен, які зі зброєю напали на азербайджанців

фото: Теймур Мамедов

фото: Теймур Мамедов

Події
17 травня 2016 12:16

Львівська поліція розшукує групу вірмен, які вчинили збройний напад на азербайджанців. Внаслідок конфлікту, що стався вчора, 16 травня, у залізничному районі міста, 6 азербайджанців були госпіталізовані. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

Через масову бійку між іноземцями поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

Нагадаємо,У Львові іноземці вчинили бійку зі зброєю

 

фото: Facebook Teymur Mamedov

 

За словами очевидців, участь у бійці близько 16:00 брали близько двадцяти чоловіків віком від 25 до 45 років, котрі також застосовували травматичну зброю. До приїзду поліцейських біля кафе залишились лише травмовані – інші учасники встигли втекти на автомобілі.

Водночас як йдеться на сторінці у Facebook Об'єднаного конгресу азербайджанців України, постраждалі азербайжанці помстилися за масову бійку, що сталася 3 дні тому між азербайджанськими і вірменськими вболівальниками на чемпіонаті Європи з ушу-Санда у Львові, в результаті якої вірмени були побиті. 

фото: Facebook Teymur Mamedov

"В українському місті Львів група вірмен сьогодні (вчора 16 травня, - ред.) о 16:00 вчинила збройний напад на азербайджанців, в результаті якого шість азербайджанців були поранені.

 

За словами голови Об'єднаного конгресу азербайджанців України Ровшана Тагієва, вірмени напали на магазин, який належить голові молодіжної організації у Львівській області Шахріяру Раджабову і його братові Магерраму Раджабову, і образили азербайджанців.

Вони хотіли помститися за масову бійку, що сталася 3 дні тому між азербайджанськими і вірменськими вболівальниками на чемпіонаті Європи з ушу-Санда у Львові, в результаті якої вірмени були побиті. Конфлікт спалахнув після того, як на арену винесли прапор сепаратистської "НКР".

Під час події М. Раджабов, рятуючись від них, пішов в інший магазин, де були його інші азербайджанські ровесники. В цей час знову сталася масова бійка. Побачивши, що в рукопашному бою їм не впоратися, вірмени вдалися до вогнепальної зброї. Вони поранили шістьох азербайджанців і втекли з місця події. На даний момент правоохоронні органи Львова, а тому числі служба безпеки ведуть розслідування. Також було оголошено розшук вірмен, які брали участь в бійці.
Об'єднаний Конгрес Азербайджанців України глибоко обурений і зробить всі можливі правові дії, щоб винуватці понесли гідне покарання", - йдеться у повідомленні. 

 

 

фото: Facebook Teymur Mamedov

Додамо, один із членів Об'єднаного конгресу азербайджанців України Теймур Мамедов зазначив на своїй сторінці у Facebook, що бійка сталась  на площі Двірцевій поблизу Залізничного вокзалу.

 

Серед травм - черепно-мозкові ушкодження, струс головного мозку, множинні переломи кінцівок, перелом щелепи і кульові поранення голови і ноги, пошкоджені транспортні засоби. Злочинці зникли з місця події. На місце прибули працівники поліції, МВС, СБУ та міжнародного відділу.

Про те, що сталося оповіщено посольство Азербайджанської республіки в Україні та Державний Комітет по роботі з діаспорою. Від імені Об'єднаного Конгресу азербайджанців України у Львівській області та від представників всієї азербайджанської діаспори вимагаємо від працівників МВС, СБУ, і прокуратури м.Львова якнайшвидшого розслідування даного кримінального злочину і покарання винних", - зазначено у дописі.

фото: Facebook Teymur Mamedov

 

Львівські правоохоронці встановлюють причину конфлікту, особи учасників бійки, а також вживають усіх заходів для їх затримання.

Львів у новинах:

Як переселенці з Донбасу відкривають бізнес у Львові 

Львів’янину на замітку: в мережі запустили сервіс зміни реєстраційних даних для підприємців 

Реконструкція скверу святого Юра у Львові: дорогу проклали, а лад навести "забули" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах