Відтепер у Львові можна записати дитину відразу у три дитсадки

Новина - Події - Відтепер у Львові можна записати дитину відразу у три дитсадки

Новина - Події - Відтепер у Львові можна записати дитину відразу у три дитсадки

Події
10 серпня 2016 15:42

У Львові з 15 серпня запрацює нова система реєстрації у дитсадки. Відтепер за допомогою однієї заявки можна буде зареєструвати дитину одразу у три дитячі садки. Про це сьогодні, 10 серпня, йшлося на прес-конференції в управлінні освіти ЛМР.

Представник від компанії-розробника електронної системи Юрій Свірський зазначає: "Однією з переваг нової системи буде те, що батькам не потрібно буде дублювати заявки на реєстрацію у різні дитсадки. Зараз вони мають змогу за допомогою однієї заявки зареєструватися відразу у три дитсадки.

У старій системі був просто збір заявок, тому прослідковувався величезний розрив між тим, що подає система, і списками завідувача дитсадком. Зараз система сама формує списки дітей, рекомендованих до зарахування".

Головний спеціаліст із питань дошкільної освіти Наталія Клочко наголошує, що електронні заявки, які були зареєстровані з 2013 року по липень 2016 року, автоматично переносяться на нову платформу, яка запрацює з 15 серпня. Тому всі дані будуть збережені.

"Батьки матимуть змогу перевіряти стан своєї електронної заявки. З 15 серпня можна буде редагувати свою заявку – вносити додаткові дошкільні заклади, вказуючи пріоритетні. Такі зміни можна буде вносити до 10 травня того року, коли дитина має йти у садочок. Впродовж 30 робочих днів батьки після того, як отримають статус підтвердження заявки, повинні звернутися до керівника дитсадка з документами", – говорить Наталія Клочко.

За її словами, зарахування дітей у ясельні групи здійснюється 1 червня, а сам прийом до ДНЗ – впродовж червня-серпня. Діти 3-6 років зараховуються електронною системою до 15 серпня, а прийом буде здійснюватися з 1 вересня.

Щодо пільговиків, пояснює головний спеціаліст із питань дошкільної освіти, раніше до них також відносилися діти працівників міліції. Але сьогодні немає міліції – є поліція. Тому пільги на вступ у дитсадок діти поліцейських не мають.

Загалом до пільгових категорій відносяться:

Діти-інваліди, які не мають протипоказань для відвідування дитсадка

Діти батьків-інвалідів І групи

Діти учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС

Потерпілі від екологічного та інших стихійних лих, аварій, катастроф

Діти військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО, службовців Служби безпеки України

Діти прокурорів, слідчих прокуратури

Діти внутрішньо переміщених осіб

Діти, які перебувають під опікою

Для цих категорій відводиться 20% місць у дитсадках.

У свою чергу, в. о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила, що для зарахування у дошкільні заклади станом на 1 вересня перебуває 9 тис. 46 дітей. Натомість львівські садочки зможуть прийняти лише 5,6 тис. дітей.

"Але ми плануємо до кінця року відкрити 51 додаткову групу. Це дозволить забезпечити дошкільною освітою близько 1,5 тис. дітей. Також ми відкриваємо групи короткотривалого перебування впродовж чотирьох годин без харчування і сну", – додає Зоряна Довганик.

Раніше повідомлялося, що до 14 серпня у Львові не працюватиме система реєстрації дітей у дитсадки.

Джерело: zik

Читайте ще новини Львова

Студенти зі Львова створили додаток для замовлення їжі у ресторанах

Львів’ян кличуть на "Свято хліба": що буде цікавого

Стало відомо до якого числа можна буде отримати перепустку на в'їзд у центр Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах