Шлюб за добу у Львові можна укласти вже на цьому тижні

фото з сайту lady.tochka.net

фото з сайту lady.tochka.net

Події
15 серпня 2016 09:56

Київський документ-сервіс "Готово" у неділю запустив послугу з реєстрації шлюбів за добу.

Урочиста церемонія шлюбу за новою процедурою перших трьох пар відбулася у неділю вдень за участю міністра юстиції Павла Петренка, передає Інтерфакс Україна.

"Ми сьогодні запускаємо пілотний проект у Києві з проведення реєстрації шлюбу за добу", – сказав він в ході урочистої церемонії, під час якої вручив документи про акредитацію цього сервісного центру для надання їм даної послуги.

Петренко зазначив, що 19 серпня аналогічна послуга з’явиться в сервісному центрі Львова, а до кінця місяця її запустять у Херсоні, де "він сприятиме створенню належних умов щодо реєстрації шлюбів для українських громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Криму".

Також міністр повідомив, що з дня запуску цієї послуги в Маріуполі, Сєвєродонецьку та Одесі, – за 10 днів, – шлюб за прискореною процедурою вже зареєстрували 200 українських пар.

Петренко підкреслив, що в разі успішної реалізації даного пілотного проекту, надання такої послуги запустять по всій країні.

Міністр також повідомив, що в Україні в даний момент функціонують 458 пологових будинків, в яких на місці протягом доби видаються документи про народження.

"Зараз 458 пологових будинків по всій країні видають свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку", – сказав він.

За словами Петренка, тільки за 2016 рік "40 тисяч українських немовлят отримали документи про своє народження за добу".

Читайте ще новини Львова:

Львівська красуня їде на конкурс краси “Топ-модель світу”

Куди їдуть у відпустку львів’яни: інфографіка

У Львові хочуть змінити правила руху для велосипедів та електрокарів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах