Грибовицьке сміттєзвалище знову запрацює: деталі

фото з сайту dyvys.info

фото з сайту dyvys.info

Події
15 вересня 2016 17:54

Львівська міська рада затвердила договір про спільну діяльність з Малехівською сільрадою щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. За відповідне рішення проголосували 49 депутатів.

Згідно з договором, Львівська міська рада бере на себе зобов’язання відкоригувати проект рекультивації сміттєзвалища й стабілізувати схил сміттєзвалища. При цьому зазначається, що полігон у Грибовичах прийматиме ТПВ для стабілізації схилу сміттєзвалища.

Крім того, ЛМР зобов’язалася провести повну рекультивацію сміттєзвалища за чотири роки, забезпечити відведення інфільтратів протягом 1,5 роки та влаштувати суцільну огорожу навколо полігону і цілодобове відеоспостереження по периметру огорожі.

Малехівська сільрада зобов’язується виділити Львову дві додаткові земельні ділянки для рекультивації сміттєзвалища та встановлення огородження.

Крім того, у договорі зазначається, що Львівська міськрада має провести каналізацію в Малехові, капітально відремонтувати у селі дві вулиці та центральний водопровід і збудувати амбулаторію сімейного типу. Мешканців Малехова також звільнять від оплати за водопостачання, а ЛМР протягом 15 років виділятиме селу по 600 тис. грн на оздоровлення дітей.

Як уточнила  начальниця юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, договір набере чинності після затвердження Малехівською сільрадою. 

Зміни до цього договору будуть прийматися за погодженням з інженерною та бюджетною комісіями ЛМР.

Разом з тим, у разі невиконання договору Львівська міськрада мусить сплатити штраф 50 млн грн.

Нагадаємо, після пожежі, яка сталася в травні, на Грибовицьке сміттєзвалище не вивозять ТПВ, а Львівська міськрада шукає землю під побудову сміттєпереробного заводу.

Читайте ще новини Львова:

На Площі Ринок розгорнули "майдан"(фото)

Чиновники відзвітували про ситуацію з вивезенням сміття у Львові

Садовий розказав, яким буде новий сміттєпереробний завод (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах