Любила, одягала як принцесу: сусіди шоковані вчинком жінки, яка викинула свою дитину з вікна

Новина - Події - Любила, одягала як принцесу: сусіди шоковані вчинком жінки, яка викинула свою дитину з вікна

Новина - Події - Любила, одягала як принцесу: сусіди шоковані вчинком жінки, яка викинула свою дитину з вікна

Події
27 вересня 2016 16:00

Невеличке містечко Новий Калинів у Самбірському районі на Львівщині, де проживає заледве чотири тисячі мешканців, досі не може оговтатися від страшного випадку, котрий стався тут вчора вранці – близько одинадцятої години місцева жінка викинула з п’ятого поверху свою дев’ятирічну донечку. Потім, услід за нею, вистрибнула у вікно і сама. Що штовхнуло жінку на такий відчайдушний крок, ніхто навіть не може припустити. 

Новий Калинів вважається чи не наймолодшим містом в Україні. Середній вік його мешканців в середньому 35-40 років. Колись тут було селище авіаторів, усі вони працювали на місцевому летовищі, збудованому одразу після Другої світової війни. З часом військове містечко розросталося, і в 2005-му отримало статус міста. Сьогодні тут є і п’ятиповерхівки, і особняки, школа, дитсадок, церква, банк, супермаркети, міська рада. Тут усі всіх знають, тому усім містом обговорюють страшну новину.

- Від цієї жінки ніхто такого вчинку навіть не сподівався  – завжди гарно одягнена, з манікюром, зачіскою, привітна, - розповідає кореспонденту PRESS-ЦЕЕНТР міський голова Нового Калинова Богдан Юзвяк. – Ще в четвер у міську раду до нас приходила, здається, про субсидію питала, а тут таке…

Любила, одягала як принцесу: сусіди шоковані вчинком жінки, яка викинула свою дитину з вікна фотоБогдан Юзвяк, міський голова Нового Калинова. Фото: Варіанти.

Дев’ятирічна Христинка П. – єдина дитина у цій сім’ї. Живе з мамою у квартирі на п’ятому поверсі, чоловік і бабуся по татовій лінії – у сусідньому будинку. Чи розлучене подружжя, новокалинівці не знають – просто, кажуть, разом не живуть. А друга бабуся, по мамі, на заробітках в Італії вже кілька років.

- Вона дуже любить ту малу, вдягала її, наче принцесу, гуляла з нею по місту, до школи-зі школи за руку водила, - продовжує пан Юзвяк. – Не знаю, що того дня сталося – чи дитина її рознервувала чи загострення хвороби в неї почалося.

Мати дівчинки – стоїть на обліку у психлікарні із діагнозом "шизофренія". Вона ніде не працює, отримує пенсію по загальному захворюванню. Однак вважається дієздатною, неагресивною.

- Такого навіть передбачити ніхто не міг, - долучається до розмови директор новокалинівської школи, де в 4-А класі навчається Христинка, Орест Янушевич. – Мама її щодня до школи водила і забирала, іноді – тато, на батьківські збори ходила, цікавилася, спілкувалася з вчителями, гарно її вдягала та доглядала. Дівчинка спочатку вчилася слабенько, бо мала проблеми з ручкою, напевно, щось вроджене, а також погано запам’ятовувала. Але з часом і писати добре почала, і вчитися гарно, вчителька з нею додатково займалася. Весела, комунікабельна дитина, має подруг, не конфліктна.

Любила, одягала як принцесу: сусіди шоковані вчинком жінки, яка викинула свою дитину з вікна фото 1Жінка з дитиною живе в цьому будинку. Фото: скрін з відео ТСН.

Того трагічного дня мати чомусь не пустила Христинку до школи. Сусіди кажуть, що за нею навіть подруга вранці заходила, та мати відповіла, що донька сьогодні залишиться вдома. А вже за кілька годин виштовхнула її з вікна і слідом викинулася сама.

- Сусіди побачили, як вони впали, викликали одразу "швидку", - каже Богдан Юзвяк. – Обидві були в свідомості. Христині пощастило більше – вона впала на дерево, це дещо пригальмувало падіння, хоча удар був такої сили, аж гілка зламалася. А сама жінка – просто на землю. Є підозра, що ребро їй пробило легені, або, можливо, вона впала на стовпчик, котрий був поруч. Крові мало було, тому боїмося, щоб не було внутрішнього крововиливу.

Спочатку обох забрали у Самбірську районну лікарню – дівчинку у дитяче відділення, матір – у реанімацію. У жінки, кажуть медики закрита черепно-мозкова травма, перелом ребер з двох сторін, переломи кісток тазу. У дитини – струс головного мозку та забої м’яких тканин. На ранок дівчинку перевели на лікування до львівської дитячої лікарні.

- Стан її зараз середнього ступеню важкості, загрози життю немає, - сказав головний лікар Львівської міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт. – Привезли її до нас вчора ввечері, спочатку поклали в реанімацію для спостереження, а вже сьогодні переводимо в травматологію. Вона у свідомості, розмовляє, з нею все нормально.

Тим часом, правоохоронці за фактом розпочали кримінальне провадження за статтею "Замах на умисне вбивство" і шукають винних у трагедії.

- Якби родина не приховувала стану жінки, можливо, ми б і втрутилися раніше, і не сталося б біди. А так – в кожну сім’ю не влізеш, звідки ми знали, що дитину на одинці з матір’ю залишати небезпечно, - розводить руками міський голова Нового Калинова. – Але ж родичі – чоловік, свекруха, котрі живуть поруч, мама, зрештою, не могли цього не знати! Якщо рідні не припильнували, то як суспільство може зарадити?

Такої ж думки притримується і начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Володимир Лис:

- Ця сім’я на обліку в нас не перебувала, ні зі школи, ні з жеку, ні з медзакладів, ні сусіди до нас не зверталися з тим, що існує така загроза. Там повноцінна сім’я, благополучна, є мати, батько, бабусі, тож на яких умовах ми мали б вилучати дитину? Очевидно, про те, що дитині там щось загрожує, зобов`язані були повідомити у соціальні служби родичі, але вони мовчали.

- Може, з медзакладу, у якому жінка перебувала на обліку як психічно неврівноважена, мали б про це повідомити?

- Ні, звичайно. Адже вона була дієздатна і не агресивна, - пояснив чиновник.

Отож, чи знайдуть та покарають винних у трагедії, невідомо. Так само як і невідома подальша доля дитини. Якщо їй навіть і призначать опікуна, маму батьківських прав у такому випадку не позбавлять. Бо немає на те законних підстав.

Читайте ще новини Львова

У Львові почне працювати Центр трансплантації стовбурових клітин: де і коли

Страшна аварія на Львівщині: маршрутку розтрощило вщент (фото)

На Сихові буде свій театр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах