"Безкоштовні" пологи: скільки львів'янки платять за народження дитини

фото з сайту Відповіді на питання

фото з сайту Відповіді на питання

Події
13 березня 2017 09:49

Львів’янки, що народжували своїх малюків у львівських пологових відділеннях, розповіли, скільки заплатили за безкоштовні пологи, повідомили матері у Facebook, передає Львівський портал.

За словами матерів, найчастіше лікарям вони платили кошти на знак вдячності. У інших випадках медики самі називали цифри за свої послуги.

Орислава Федоришин:  У 2016 році в Медінституті "кесарські" обійшлись в 10 000грн.

Ірина Васильовська: Народила 2 місяці тому на Джамбула. Домовлялась з лікаркою заздалегідь. Все разом обійшлось 4500грн.(природні пологи).

Тетяна Свистун:  Та скільки вирішите лікарю і акушерці давати, в стільки і обійдуться. Ну і ще якщо щось на самі пологи (ліки). Та і все.

Христина Гануляк: Я домовлялась наперед! І лише тому я віддячувала, і то скільки вважала за потрібне….хоч знаю, що дівчата, які того ж дня народили, у того лікаря віддячували  удвічі більше.

Руслана Бібік: Народила 2лютого в медінституті…Казали, що  дорого народила. Були важкі пологи – я віддячилась 1000 тис.грн, і біля мене ходили так, як і біля тих, що давали по 300 доларів. Це все залежить від вас самих. Не випендрюйтесь, бо потім вам буде треба дуже багато грошей на памперси і т.д.

Марія Березінська: Два роки тому в меді народжувала, за кишенею ніхто не гонив, не вимагав. А десять років тому, лікарка (ще я на кріслі, тіко народила): “Вже давай 300$”

Наталія Грида: Якщо по домовленості, то 300$, ціна не змінилась, курс виріс.

Ігор Литчин:  Інфа тягне на кримінал.В Україні безкоштовна медицина, хабарі поза законом. Але доларів 500 треба дати, щоб лікар добре подивився.

Ірина-Вікторія Бачинська: На Джамбула близько 2000 грн за родові набори для мами і дитини (в аптеці пологового). Ну і подяка лікарю, скільки вважаєте за потрібне.

Олеся Бондаренко: 500 у е: ліки, перебування, бригада.

Христина Лесик: Ліки на Джамбула я забрала всі додому, на палату ніхто не просив, медсестри, санітарки також. 2000 лікарю, 300 неанатолог, 250 акушер, 100 санітарці. 2014 рік. Пологи були перші, в сім'ї були випадки смертності немовлят, дуже переживала. Друге б вже народжувала без домовленості.

Тетяна:  2014 рік. Рапопорта. З лікаркою домовлялася – 800 грн, 150 –  акушер, 50  – санітарка, 300 –  дитячий лікар. Вдруге платила б лише лікареві, якщо по домовленості. Усім іншим – в жодному випадку.

Валерия Валуа:  Я платила 500 грн за нитки, якими мене шили і витрачені матеріали. Лікарці і медперсоналу нічого не давали, ніхто нічого не просив.

Надя Михайлюк:  3 роки тому за самі пологи лікарці 2500 грн, але персоналу нічого уже не платила.А от коли вже з дитиною в палаті була, то на потреби теж багато пішло…Це при тому , що в мене сумка була окремо для дитини і мене. Всякі аналізи, дрібнички по 20-30 грн.

Дивись ще:

Львів'янину на замітку: " дитячі гроші" тепер можна отримати онлайн

До школи з комфортом: на Львівщині закупили спеціально облаштовані шкільні автобуси

Відеофакт: у Львові рятують собаку, який навчив дитину розмовляти

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах