Відсудили: на площу перед львівською Оперою повернули скандальні атракціони

Новина - Події - Відсудили: на площу перед львівською Оперою повернули скандальні атракціони

Новина - Події - Відсудили: на площу перед львівською Оперою повернули скандальні атракціони

Події
01 вересня 2017 13:58
Автор: Зоряна Михайлишин

Власниця атракціонів біля Оперного театру Олена Животова через суд добилася повернення дитячих машинок, які в неї вилучили працівники "Муніципальної дружини" та Галицької райадміністрації. Окрім того суд визнав неправомірними дії муніципалів та працівників райадміністрації, які перешкоджали жінці здавати у прокат машинки, інформує Захід.

У постанові Львівського апеляційного аміністративного суду, оприлюдненій 29 серпня, вказано, що в підприємців, які працювали на Олену Животову, у 2016 році вилучили сім автомобілів. Через це жінка подала позов до суду і добилася повернення атракціонів.

Під час судового засідання Олена Животова поскаржилася, що працівники "Муніципальної дружини", райадміністрації та Нацполіції "погрожували закрити її підприємницьку діяльність" і "підігнали трактор, в який намагались завантажити дитячі електромобілі". Також вона заявила, що здає машинки у прокат виключно у дворі будинку на просп. Свободи.

Самі ж працівники "Муніципальної дружини" пояснили, що виконували рішення виконкому "Про демонтаж засобів розваг і відпочинку, які знаходяться у центральній частині Львова", яке передбачало демонтаж атракціонів на площі перед Оперним театром.

У березні 2017 року Галицький райсуд відмовив у задоволенні позову підприємиці, однак жінка подала апеляцію і добилася повернення вилучених машинок.

"Визнати неправомірними дії ЛКП "Муніципальна дружина" та Галицької районної адміністрації ЛМР щодо здійснення перешкод та блокування у здійсненні Оленою Животовою підприємницької діяльності з прокату товарів для відпочинку та спорту",– вказано у постанові суду.

Постановою також зобов'язали "Муніципальну дружину" та Галицьку райадміністрацію повернути Олені Животовій сім електромашинок.

Зазначимо, що конфлікти із підприємцями, які здають в оренду біля оперного дитячі машинки, тривають уже кілька років. Міська рада вже кілька разів забороняла діяльність атракціонів біля Оперного театру, однак підприємці, які здають в прокат машинки, ігнорували ці заборони. Один з останніх конфліктів через дитячі машинки закінчився тим, що один із підприємців молотком розбив авто працівників "Муніципальної дружини".

Водночас у червні 2017 року депутати Львівської міськради суттєво розширили перелік атракціонів, діяльність яких тепер заборонена у центрі міста. Ця заборона стосується і прокату дитячих автомобілів, який залишається незаконним біля Оперного театру.

Дивись ще:

Адреси: де у Львові поміняти старі трамвайні квитки на нові 

Публічний простір та бібліотека нового покоління: чим дивуватиме Центр Шептицького у Львові 

Будь в курсі: стало відомо, коли відновлять рух трамваїв до залізничного вокзалу Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах