Бережи себе: сироватки від дифтерії у Львові немає

Новина - Події - Бережи себе: сироватки від дифтерії у Львові немає

Новина - Події - Бережи себе: сироватки від дифтерії у Львові немає

Події
01 лютого 2018 10:04

У закладах охорони здоров’я Львівської області немає сироватки від дифтерії. Проте усі лікарні Львівщини на 100% забезпечені вакциною. 

"Наразі усі медзаклади Львівщини на 100% забезпечені вакциною від дифтерії як для дорослого населення, так і дитячого", — у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна позаштатна спеціалістка департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Наталія Тімко.

За її словами, Львівщина майже два роки не отримувала запаси сироватки від дифтерії, яку вводять хворому на першому етапі захворювання. У разі підтвердження хвороби, регіональні заклади лікування повинні звернутися у МОЗ. За інформацією Мінздоров’я, наприкінці минулого року Україна отримала як гуманітарну допомогу 900 доз протидифтерійної сироватки.

Останній випадок захворювання на дифтерію на Львівщині фіксували 2015 року. Найбільша кількість хворих була у 2008 році —11 випадків. Із них два — летальних.

"Чим більше людей вакцинується, тим менше лишається уразливого населення і тим меншим є поширення дифтерії. Заразною є людина, яка сама хвора або є носієм збудника. Передбачити, коли може відбутися спалах, ми не можемо. Єдиний вихід — це вакцинація для дітей і ревакцинація щодесять років для дорослих. За останні три тижні дуже багато населення звернулися до кабінетів щеплень, чого не було раніше", — наголосила Наталія Тімко.

Нагадаємо, 31 січня 112 канал повідомив про перший випадок захворювання на кір в Україні у цьому році. Попри те, що інформацію про дифтерію у мешканця Луганської області підтвердила головний інфекціоніст області Ольга Мартиненко, пізніше у МОЗ спростували цю інформацію, посилаючись на дані мікробіологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Довідка: Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом і характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки та загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної та нервової систем. Під час хвороби набряк слизових оболонок та блокування дихальних шляхів часто призводять до смерті. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Без паніки: в МОЗ прокоментували підозру на дифтерію в Луганській області

Слідом за кором: медики закликають львів’ян вакцинуватися від дифтерії

Кір у Львові: кому протипоказана вакцинація

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах