Не дай себе надурити: чоловік відсудив у туроператора 70 тисяч

Новина - Події - Не дай себе надурити: чоловік відсудив у туроператора 70 тисяч

Новина - Події - Не дай себе надурити: чоловік відсудив у туроператора 70 тисяч

Події
13 червня 2018 17:49

За поселення у дешевшому іспанському готелі мешканець Львівщини відсудив у туроператора 70,1 тисячі гривень.

Як вказано у рішенні Сокальського райсуду Львівської області, чоловік дізнався про зміну готелю лише після прибуття до Барселони, через що вимушено погодився на гірший варіант. Оскільки туроператор не реагував на скарги, то після прибуття чоловік подав позов з вимогою компенсувати витрати на відпочинок, повідомляє zaxid.net.

У судових матеріалах вказано, що договір із туроператором чоловік підписав у липні 2017 року. Цей договір передбачав авіапереліт у Барселону і назад, страхування, трансфер та 11-денне проживання в чотиризірковому готелі. Втім, після прильоту до Барселони виявилося, що чоловіка з донькою поселили в іншому готелі. Під час судового засідання позивач заявив, що зміну готелю із ним ніхто не обговорював, тож це виявилося для нього несподіванкою.

"У готельному номері замість ліжок були розкладушки з брудними матрацами та постільною білизною, зі стелі сипалось, на стелі та стінах були вбиті комахи, стіни потріскані, меблі поламані, кондиціонер відсутній, балкон в аварійному стані. Крім того під вікном були дорога та залізнична колія", – заявив під час судового засідання позивач.

Чоловік також додав, що під час відпочинку неодноразово вимагав у туроператора негайно повернути його з донькою назад в Україну, однак всі звернення були безрезультатними. Повернувшись з Іспанії, він подав турагенту скаргу, вимагаючи відшкодувати різницю між цінами готельних номерів, однак туроператор відмовився це робити.

Під час судового засідання представник туроператора підтвердив, що туриста поселили в іншому готелі, ніж було передбачено договором, однак заявив, що цей факт "не може бути підставою для задоволення вимог про відшкодування матеріальної та моральної шкоди". Юристи туристичної компанії також додали, що вартість проживання в обидвох готелях є однаковою, тому можна вважати, що їхньому клієнту просто запропонували альтернативний варіант. Водночас поселити його в замовленому готелі не було можливості, оскільки всі номери в ньому вже були зайняті.

Втім, у судових матеріалах вказано, що адвокатам туриста вдалося отримати підтвердження того, що вартість номерів у наданому для відпочинку готелі насправді є на 65 доларів нижчою, ніж у наперед оплаченому готелі.

Суддя зобов'язав туроператора компенсувати не різницю між вартістю номерів, а повністю сплачену суму за проживання в готелі. У самому рішенні така логіка пояснюється просто: чоловік замовив і оплатив послугу – проживання у конкретному готелі, але цю послугу йому не надали, тому й мають повернути оплату.

Окрім сплачених за готель 54,1 тисячі гривень чоловікові мають сплатити ще 10 тисяч гривень моральної компенсації та витрачені на адвокатів 6 тисяч гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Думай, що пишеш: суд зобов'язав жінку видалити з Instagram образливий допис про її чоловіка

Як покарали: на Львівщині посадовця віддали під суд за фальшивий лікарняний

Мовний скандал: львівський фітнес-клуб програв суд через відмову надавати послуги українською

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах