Підземний світ: у Львові проведуть екскурсію каналізацією, де під час Голокосту ховалися євреї

У Львові відбудеться безкоштовна міська прогулянка каналізацією

У Львові відбудеться безкоштовна міська прогулянка каналізацією

Події
10 липня 2018 13:44

У Львові відбудеться безкоштовна міська прогулянка "Підземний світ: історія виживання під час Голокосту у львівських каналізаціях". 

В середу, 11 липня 2018 року, 18:30 Центр міської історії Центрально-Східної Європи проведе міську прогулянку "Підземний світ: історія виживання під час Голокосту у львівських каналізаціях". Подія безкоштовна за умови реєстрації.

Після закінчення Другої світової війни уціліло менше тисячі із 160 000 львівських євреїв. У центрі цієї екскурсії – історія десяти уцілілих, які змогли врятуватися, переховуючись в каналізації. Це Якуб Берестицький – набожний чоловік, який проводив суботні служби, Ігнаці і Пауліна Хігер – та їхні діти Павел і Христина, Клара Келер – молода жінка, сестра якої була в Янівському таборі, Мундек Маргуліс – любитель ризиків і комік, Хаскель Оренбах – тихий працьовитий робітник, у якого вбили брата, Ґеня Вайнберг – молода вагітна жінка, Галіна Вінд – інтелектуалка, яка любила обговорювати різні ідеї. Вони б не вижили без допомоги і захисту трьох польських робітників каналізації: Леопольда Соха – колишній злодій, який став на шлях виправлення і прагнув спокути, Стефака Врублевського – бригадира, Єжи Ковальова – який стояв на сторожі на вулиці.

Ця історія невідома ні львів’янам, ні туристам. У 2011 році вийшла стрічка про ці події "У темряві", номінована американською кіноакадемію на нагороду.

Прогулянка буде повторена декілька разів впродовж літа. Їх проведе журналістка, екскурсоводка, дослідниця історії євреїв Галичини, учасниця та організаторка понад ста експедицій в Україні та Польщі для опису залишків єврейських цвинтарів, викладачка єврейської історії та традиції в міжнародних проектах для підлітків — Олена Андронатій.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Літо у розпалі: куди піти у Львові в липні

Дивись мапу: на Львівщині розробили 12 маршрутів дерев’яними церквами

Пірнай у воду: де у Львові та області офіційно дозволено купатися

Дивись програму: чим дивуватиме триденний фестиваль "Ніч у Львові"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах