Львів'янам на замітку: змінився перелік документів для підписання декларації з лікарем

Як підписати декларацію з лікарем.

Як підписати декларацію з лікарем.

Події
16 липня 2018 14:08

МОЗ внесло зміни в умови підписання декларацій із лікарями. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Тепер в Україні відмінили обов’язкові копії документів, які необхідно подавати під час підписання декларації з лікарем. Відтак пацієнту необхідно взяти з собою лише два документи — паспорт або свідоцтво про народження для дитини та документ платника податків (Індивідуальний податковий номер).

"Як і раніше, у випадку якщо людина через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті, цей документ не надається під час укладання декларації і цей пункт у декларації не заповнюється. Для ідентифікації особи у такому разі використовують номер документа, що посвідчує особу", — повідомляють у прес-службі.

Працівники медзакладу більше не повинні зберігати або робити копії документів. У лікаря залишається лише один примірник декларації, який ви підписали, а інший зберігається у вас.

Також, скоротився перелік інформації, що вноситься до декларації. Відтепер декларація буде на одному аркуші, що зекономить час пацієнтів та лікаря на її заповнення.

У декларації тепер не потрібно зазначати зареєстроване місце проживання пацієнта, оскільки пацієнт обирає лікаря незалежно від місця прописки.

"Також уточнене положення декларації щодо ознайомлення пацієнта з його правами як суб'єкта персональних даних. Пацієнт своїм підписом підтверджує добровільний вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, і достовірність наданих даних. Також пацієнт засвідчує, що йому відомі його права відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", та мету збирання та обробки персональних даних, зазначених у декларації", — йдеться у повідомленні.

До того ж, невідкладну допомогу гарантують і тим пацієнтам, які не підписали декларацію з лікарем. Якщо людина перебуває у невідкладному стані, лікарі не мають права відмовити у наданні безоплатної первинної допомоги.

Також у МОЗ продовжили терміни дії декларацій, які підписали на початку кампанії. Зокрема для тих, хто підписав угоду з лікарем до 1 квітня, декларація діятиме до кінця 2019 року.

Нагадаємо, 2 квітня в Україні стартувала кампанія з підписання декларацій із лікарями. Загалом декларацію з лікарями (сімейним лікарем, терапевтом або педіатром) уже підписали понад 306 тисяч містян, що становить понад 40% від приписного населення Львова.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Отримай відповідь: що буде з львів’янами, які не підпишуть декларації з лікарями

Медреформа в дії: у комунальній поліклініці Львова чоловік отримав чек за медогляд

Дочекалися: в Україні скасували талони на запис до лікаря

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах