Що це означає: мер Львова підписав Декларацію проти антиджипсизму

Андрій Садовий підписав Декларацію проти антиджипсизму

Андрій Садовий підписав Декларацію проти антиджипсизму

Події
20 липня 2018 16:39

Міський голова Львова Андрій Садовий від імені міста підписав Декларацію держав-членів Ради Європи проти антиджипсизму. Про це  VG Львів повідомила прес-служба прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з текстом Декларації, підписанти зобов’язуються захищати права людини і демократичні принципи, відмовитись від дискримінації і розпалювання ворожнечі щодо ромів, а також від будь-яких форм співпраці з партіями чи органами влади, що підбурюють чи розпалюють расову ненависть.

"Цей крок Львова – потужний символ у нашій боротьбі проти антиджипсизму в Україні, і свідчить про підтримку прав людини з боку місцевої влади", – процитувала прес-служба Львівської міськради речника Конгресу з питань ромів Джона Вармішама.

До слова, за даними Конгресу, із квітня цього року в Україні зареєстровано вісім нападів на ромів: три у Закарпатській області, по два в Києві та у Львівській області, а також один у Тернополі.

Нагадаємо, під час нападу, який відбувся в ніч на неділю, 24 червня, на вул. Трускавецькій, вбили 24-річного рома, а ще трьох поранили. Поліція відкрила провадження за фактом вбивства, хуліганства, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та порушення рівноправності громадян через расову належність. Поліція затримала групу львівських школярів. Суд обрав запобіжний захід двом львівським школярам, що напали на табір ромів. Аваков заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір під Львовом.

ДИВИСЬ ЩЕ:

З молотками і трубами: з’явилися шокуючі подробиці нападу на ромський табір у Львові

Погром у ромському таборі під Львовом: що розповідають про нападників вчителі і однокласники

Погром у ромському таборі під Львовом: суд відхилив апеляцію підозрюваного в організації нападу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах