Загрожує безпеці польотів: біля львівського аеропорту "зростає" сміттєзвалище

У Львові сміття біля аеропорту викликає обурення у влади.

У Львові сміття біля аеропорту викликає обурення у влади.

Події
27 липня 2018 17:15

Компанія "АВЕ Львів" далі вивозить сміття на територію біля аеропорту "Львів". Керівництво аеропорту звернулось до перевізника та усіх можливих служб через загрозу літакам, яку спричиняє таке розташування сміттєзвалища. Про це повідомляє ZAXID.NET. На цю небезпечну ситуацію уже звернув увагу навіть прем'єр-міністр, проте у Львівській Облдержадміністрації, що займається вивозом сміття зі Львова, проблеми не бачать.

Сміттєзвалище розташоване на території перевантажувальної станції "АВЕ Львів" на вулиці Північній у 2,3 кілометрах від злітно-посадкової смуги львівського аеропорту, що суперечить нормам Повітряного кодексу, який забороняє відкрите складування відходів у радіусі 15 кілометрів від аеропорту. Сміття приваблює птахів, що можуть стати причиною авіакатастроф.

Ще на початку липня керівник департаменту житлово-комунального господарства Львівської обласної держадміністрації Назарій Романчук повідомив, що компанія "АВЕ Львів" вивезе усе сміття до кінця місяця. Проте, щодня на цю територію приїжджає кілька сміттєвозів, які скидають несортовані відходи, які потім вирівнюють тракторами.

"Після того, як там змінилося керівництво, ми бачимо, що станція очищається. Я надіюся, що вони все очистять, і ми будемо у серпні говорити про те, що не треба застосовувати до них штрафні санкції через те, що вони не вивозять сміття", – запевнив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства у Львові Тарас Зозуля.

З метою безперебійного вивезення сміття з міста мерія платить облдаржадміністрації 300 мільйонів гривень в рік.

На ситуацію із незаконним сміттєзвалищем біля аеропорту уже відреагували на загальнодержавному рівні. Зокрема, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував скликання спеціальної комісії, яка має перевірити діяльність перевантажувальної станції "АВЕ Львів".

ДИВИВСЬ ЩЕ:

Закон і реальність: як насправді працює сортування відходів у Львові

Новини з полігону: на Грибовицькому сміттєзвалищі облаштовують 15 свердловин для біогазу

Естетично і без запаху: у Львові встановлять підземні контейнери для сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах