Усім по заслугах: міністр оборони звільнив старшину, який побив солдата на Львівщині

На Львівщині звільнили старшину за перевищення повноважень.

На Львівщині звільнили старшину за перевищення повноважень.

Події
08 серпня 2018 15:31

Міністр оборони звільнив із Збройних сил України старшину Сергія Ляпіна, який побив підлеглого. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Міністерства оборони.  У сорок п'ятій окремій артилерійській бригаді Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного провели службове розслідування через побиття солдата на Яворівському полігоні.

Нещодавно, 17 липня, старшина завдав 27-річному солдатові кілька ударів у живіт. Він побив хлопця за те, що хлопець заснув під час занять. Внаслідок побиття В’ячеслава Явного госпіталізували. У районній лікарні Новояворівська постраждалому видалили пошкоджену селезінку.

В’ячеслав Явний розповів, що перед цим випадком начальник штабу Роман Глудик та старшина Сергій Ляпінін відвезли його у ліс та змусили копати собі яму. За словами солдата, командири зробили це після того, як він на три дні запізнився на службу.

Після службового розслідування Міноборони також позбавило майора Романа Глудика військового звання. Окрім застосування ним насилля до підлеглого, також встановлено, що Роман Глудик отримував хабарі від батьків військовослужбовців.

Командира військової частини Терещука та заступника командира з виховної роботи Рогова попередили про повну службову невідповідність через неналежне виконання службових обов’язків. Лейтенанту Берездецькому оголосили сувору догану за те, що не забезпечив належну військову дисципліну під час занять.

Нагадаємо, що за фактом побиття солдата поліція відкрила кримінальне провадження, міру покарання для підозрюваних обере суд після закінчення досудового розслідування.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не жіноча справа: львів'янку не взяли на курси офіцерів через її стать

Хильнув зайвого: на Львівщині військовий вбив товариша

Ставили на коліна перед взводом: як командири знущаються над солдатами на Львівщині

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах