Офіційно: мерія Львова заборонила вивозити сміття до аеропорту

Мерія Львова заборонила вивозити сміття до аеропорту. Фото: ЛМР

Мерія Львова заборонила вивозити сміття до аеропорту. Фото: ЛМР

Події
10 серпня 2018 14:25

Мерія Львова заборонила вивозити сміття до львівського аеропорту. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Таке рішення сьогодні, 10 серпня, ухвалив виконавчий комітет. Перевантажувальний майданчик компанії "АВЕ Львів" знаходиться неподалік львівського аеропорту на вулиці Північній.

Нагадаємо, що на перевантажувальному майданчику "АВЕ-Львів", розташованому за два кілометри від злітно-посадкової смуги аеропорту, накопичилось близько тисячі тонн сміття, що загрожує безпеці польотів. Після небезпечного інциденту з потраплянням птаха у турбіну пасажирського літака працівники Держекоінспекції обстежили територію перевантажувального майданчика, але сміття досі залишається на майданчику.

"До Львівської міськради звернулося управління Служби безпеки України з вимогою вжити негайних заходів щодо недопущення надзвичайних ситуацій в аеропорту "Львів" через незаконне сміттєзвалище "АВЕ-Львів" на вулиці Північній, 1", – повідомила директорка юридичного департаменту міськради Львова Гелена Пайонкевич.

Відтак, виконком міськради Львова заборонив функціонування перевантажувального майданчика "АВЕ Львів" та зобов’язав "Муніципальну варту" встановити шлагбаум, щоб фізично унеможливити завезення сміття на цю територію.

Зокрема, Львівська міськрада має намір звернутися з позовом до суду про звільнення самовільно захопленої земельної ділянки на вулиці Північній.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак повізомив, що "АВЕ-Львів" потрібно буде два тижні для очищення ділянки від накопиченого сміття. Відтак, мерія дала компанії час до 31 серпня на очищення майданчика. З 1 вересня там встановлять шлагбаум.

Додамо, що з липня 2017 року вивезенням та утилізацією львівського сміття займається Львівська обласна державна адміністрація. За це Львівська міськрада щороку сплачує адміністрації по 300 мільйонів гривень. Ця угода розрахована на два роки.

ДИВИВСЬ ЩЕ:

Закон і реальність: як насправді працює сортування відходів у Львові

Новини з полігону: на Грибовицькому сміттєзвалищі облаштовують 15 свердловин для біогазу

Естетично і без запаху: у Львові встановлять підземні контейнери для сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах