Нема трьох рочків – нема садочка: у скільки обійдеться нянька у Львові

У дитсадочках Львова не вистачило місця понад тисячі дітям.

У дитсадочках Львова не вистачило місця понад тисячі дітям.

Події
31 серпня 2018 10:30

У дитячих садочках Львова не вистачило місця понад тисячі дітям. Садочки міста приймуть 7800 дітей цього року, при загальній потребі – 9300 місць. Як правило, в садочку відмовляють тим дітям, яким ще не виповнилося трьох років.

"Станом на сьогодні ми прийняли 7800 дітей у дитсадочки міста. До кінця року зможемо ще орієнтовно 600. На наступний рік поки що зареєстровано 6000 дітей", – розповіла начальниця управління освіти міста Зоряна Довганик.

Діток, яким не вистачило місця цього року, обіцяють зарахувати вже наступного. Міський голова Львова Андрій Садовий також зазначив, що до 2020 року у Львові повинна бути нульова черга в дошкільні заклади, повідомляє Tvoemisto.tv.

"Ми завершуємо ремонти тих садочків, які ще не працюють, а колись були передані в оренду. Максимально стимулюємо розвиток приватних садочків. Ми суттєво дофінансовуємо з коштів бюджету міста утримання дітей у приватних садочках. Люди мають вибір – хтось хоче в комунальний, хтось хоче в приватний. Головне, щоб діти були під опікою", – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

VG Львів вирішив з’ясувати, у скільки обійдеться догляд за дітьми. У Львові няні пропонують свої послуги вартістю від 40 гривень за годину. За додаткову плату з вашою дитиною можуть проводити розвиваючі заняття і навіть пропонують прибрати у квартирі. Деякі няні погоджуються взяти дитину до себе додому. Вікова категорія львівських нянь дуже варіюється – від молодесеньких дівчат до зрілих жінок.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Батькам на замітку: послуги дитсадка для дітей не зі Львова більше не оплачуватимуть із міського бюджету

900 вільних місць: у Львові завершилася перша хвиля зарахування дітей до дитсадків

Де саме: у Львові відкриють новий дитсадок

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах