Зекономити не вийде: у Львові запровадять нові абонементи на паркування

У Львові запровадять нові абонементи на паркування. Фото: Ulvovi.info

У Львові запровадять нові абонементи на паркування. Фото: Ulvovi.info

Події
09 жовтня 2018 16:38

З 15 жовтня у Львові запровадять нові абонементи на паркування, які розробив "Львівавтодор". Водії зможуть придбати такі абонементи у різних зонах від 800 до 3700 гривень на місяць. Однак, вони виявились майже у шість разів дорожчими, ніж у Києві.

Начальник відділу з паркування "Львівавтодор" Сергій Париляк розповів, що львів’янам планують запропонувати місячні, квартальні та піврічні абонементи на паркування, повідомляє ZAXID.NET.

За місячний абонемент на паркування на будь-яких муніципальних паркінгах доведеться викласти 3700 гривень. Власники таких абонементів зможуть паркуватися без додаткової оплати на всіх міських паркінгах, в тому числі і на закритих – на вулиці Валовій та навколо ринку "Вернісаж". Квартальний абонемент такого типу коштуватиме 7,5 тисяч гривень, а піврічний – 15 тисяч гривень.

Місячний абонемент на паркування у першій (центр міста, окрім закритих паркінгів) та другій зонах коштуватиме 2700 гривень. Квартальний абонемент можна буде придбати за 6,5 тисяч гривень, а піврічний за 12 тисяч гривень.

Місячний абонемент на паркування лише у другій зоні (за межами центру) коштуватиме 800 гривень (квартальний 2000 гривень, піврічний – 4,5 тисяч гривень).

Абонементи будуть виписувати на конкретну машину і їх можна буде придбати в операторів на закритих паркінгах: біля "Вернісажу" та на вул. Валовій. Їх планують запровадити у місті наступного тижня. До цього у місті діяли лише абонементи на паркування у першій зоні, місячна вартість яких становить 2,5 тисяч гривень.

У Львові вартість абонементів на паркування виявилась у кілька разів вищою, ніж, у столиці, де вартість найдорожчого абонементу на місяць для всіх зон паркування становить 630 гривень. Відтак, у Києві купівля абонементів на паркування дозволяє власникам автівок економити, адже таким чином водії, що постійно паркуються у центрі (10 грн/год), економлять приблизно втричі.

У прес-службі "Львівавтодору" пояснили, що вираховуючи ціну, враховували годинні тарифи, які просто перемножили на середню кількість годин простою на паркінгу (9 годин та 21 робочий день відповідно).

Отже, вартість години на закритому паркінгу становить 20 гривень. За 21 робочий день протягом 9 годин щодня водій заплатить за місцяць 3780 гривень, а новий місячний абонемент коштує 3700 гривень). Якщо ж ви паркуєтесь лише на відкритих паркінгах у центрі (15 грн/год), то заплатите за місяць 2835 гривень, а абонемент коштує 2700 гривень.

До того ж, у "Львівавтодорі" пропонують до кожного придбаного абонементу подарувати місячний проїзний на електротранспорт (150 гривень).

Нагадаємо, вулиці Львова патрулюватимуть інспектори з паркування, які будуть штрафувати порушників правил паркування по фото. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що зміниться: у Львові затвердили план розвитку громадського транспорту

Нові правила: де у Львові впровадили нову схему руху транспорту

Шукай інше місце: які парковки ліквідували у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах