Через судову тяганину: львівський кінопалац на Коперника закрили

Львівський «Кінопалац» на вулиці Коперника зачинили.

Львівський «Кінопалац» на вулиці Коперника зачинили.

Події
12 жовтня 2018 11:25

Львівський "Кінопалац" на вулиці Коперника зачинили через відмову сплачувати більшу орендну плату.

Директор кінотеатру Дмитро Можаровський розповів, що адміністрація "Кінопалацу" ще у 2001 році заключила договір з управлінням комунальної власності Львівської міськради щодо оренди приміщення на вулиці Коперника, 9 терміном на 20 років. Однак у березні 2017 року управління комунальної власності подало позов до адміністрації кінотеатру, аби через суд збільшити орендну плату. Зараз кінотеатр сплачує за оренду свого приміщення 5 248 гривень на місяць.

"Без попередніх повідомлень від міста до нас прийшло запрошення в Господарський суд Львова щодо питання збільшення орендної плати до 220 тис. грн. Ця сума для нас дуже значна, ми не в силі її виплачувати щомісяця. Тим паче, наш договір діє ще до 2021 року. Управлінню суд у позові відмовив, проте вони постійно подають апеляцію. Тому ми не можемо здійснювати там підприємницьку діяльність", – прокоментував Tvoemisto.tv Дмитро Можаровський.

Начальниця управління комунальної власності Львова Інна Свистун зазначила, що орендатори мають сплачувати належну плату за приміщення, а вартість 5 тисяч гривень за 718 метрів квадратних у центрі Львова не достатня сума.

"Згідно з законом, кожні три роки повинна переглядатися орендна плата. По цьому договору вона не переглядалася взагалі. На сьогодні орендна плата цього приміщення становить 7 гривень 30 копійок за метр. Ми подали позов, щоб внести зміни в договорі і переглянути орендну плату", – пояснилп Інна Свистун.

У листопаді 2017 року Господарський суд Львова відмовив у позові управлінню комунальної власності у питання зміни орендної плати. Однак управління комунальної власності Львова щораз подає апеляції. Через судову тяганину у червні цього року кінотеатр припинив працювати.

Дмитро Можаровський зазначив, що таке рішення адміністрація закладу прийняла на випадок, якщо Апеляційний суд таки стане на сторону управління комунальної власності та підніме вартість оренди: оскільки платити 220 тисяч гривень кінотеатр не зможе, йому доведеться швидко звільняти приміщення.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не поділили приміщення: у Львові батьки дошкільнят виламали замки сусіднього дитсадочка

Що зміниться: у Львові запрацювала центральна диспетчерська швидкої допомоги

Для будівництва Палацу спорту: у Львові створили нове підприємство

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах