Чекати не дочекатися: чому львівська швидка може запізнитись або не приїхати

Чому швидка у Львові може не приїхати

Чому швидка у Львові може не приїхати

Події
24 жовтня 2018 10:06

У Львові "швидка" може запізнитись або взагалі не приїхати через декілька причин. Однією з них є те, що на виклики їздить менша кількість бригад швидкої допомоги, бо бракує водіїв машин. 

Керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський розповів, що транспорту для швидкої допомоги у Львові вистачає. Кожної зміни є 3-4 машини в резерві, якщо якась зламається. Це старі автомобілі, але вони справні і можуть працювати у разі потреби. Однак львів’янам часто доводиться чекати на бригаду швидкої довго з кількох причин, але основна – це брак водіїв, повідомляє Tvoemisto.tv.

"У західних регіонах це катастрофа. Державна установа не може конкурувати з приватними структурами щодо зарплати. Водій швидкої заробляє десь 4,5 тисячі гривень. У приватній фірмі досвідчений спеціаліст може заробити у 5 разів більше. На ринку праці ми є неконкурентноздатними. Ми доплачуємо за інтенсивність, за інші речі, є більша відпустка, але цього замало", – розповів медик.

Для роботи на машинах швидкої потрібно мати відповідну категорію водія 1-2-го класу та офіційний стаж роботи не менше трьох років. Водій повинен пройти спеціальну підготовку за програмою надання першої медичної допомоги постраждалим та знати правила їх транспортування.

Не варто забувати і про постійні корки на дорогах Львова. Володимир Похмурський зазначив, що водії стали частіше пропускати машини з маячками, але бракує місця на дорогах. Також на затримки суттєво впливають непрофільні виклики. Зараз диспетчери фільтрують виклики, щоб зберегти ресурс на екстрені випадки.

"Ми не можемо собі дозволити їхати на температуру і позбавляти порятунку наших дітей за рахунок того, що хтось вимагає більше уваги, ніж дозволено законодавством", – розповів Володимир Похмурський.

За вимогами до роботи швидкої допомоги, на екстрений випадок (аварія, ускладнені пологи, гострий психоз тощо) швидка має приїхати за 10 хвилин у межах міста і за 20 – поза містом. Авто з маячками вночі заїде на місце, якщо вона поблизу, за 3-4 хвилини, а вранці, коли є затори, – за 15 хвилин.

Зокрема, Володимир Похмурський пояснив, що у Львові працюють щоденно від 24-х до 28-ти бригад швидкої допомоги. За його словами, якби середню кількість бригад вдалося збільшити з 25-ти до 30-ти, то Львову б їх вистачило.

Нагадаємо, у Львові запрацювала центральна диспетчерська Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що зміниться: до кінця року у Львові запрацює центральна диспетчерська "швидкої"

Подарунок зі США: Порошенко передав військовим 40 "швидких"

Якщо є вільна машина — приїдуть: у жовтні запрацюють нові правила виклику "швидкої"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах