Вражаючі цифри: на Львівщині 62 дитини захворіли на кір за вихідні

Новина - Події - Вражаючі цифри: на Львівщині 62 дитини захворіли на кір за вихідні

Новина - Події - Вражаючі цифри: на Львівщині 62 дитини захворіли на кір за вихідні

Події
05 листопада 2018 15:09

У Львові та області захворюваність на кір не вщухає. За минулі вихідні до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 62 дитини і 16 дорослих. Стан хворих середнього ступеня важкості.

"Сподівалися, що за літо населення провакцинується і захворюваність спаде. Та цього не сталося. Тож зниження захворюваності можна чекати тоді, коли ми всі таки провакцинуємося, або коли всі перехворіємо", — розповіла ZAXID.NET головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Зростати захворюваність в Україні почала з початком навчального року. Минулого тижня на Львівщині зареєстровано вісім випадків спалаху хвороби.

"Минулого тижня з понеділка по п’ятницю зареєстрували 71 випадок захворювання на кір. Але ця цифра за тиждень буде значно більшою, бо багато хворих додалося за вихідні. Остаточна статистика буде наприкінця дня 5 листопада. Найчастіше діти і дорослі хворіють у Львові, Пустомитівському, Яворівському, Перемишлянському, Жовківському, Стрийському та Дрогобицькому районах", — зазначила епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що у Європейському регіоні триває спалах кору. Україна лідирує в поширенні цього захворювання. З початку року на кір у нас захворіло понад 35 тисячі людей. Захворюваність цього року у порівнянні з минулим зросла у 17 разів.

Нагадаємо, кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, є у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація. Вакцина, за словами Наталії Тімко, на Львівщині є - хороша, європейська і в достатній кількості.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Не відступає: на Львівщині 37 дітей захворіли на кір цього тижня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах